Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σε ποια πόλη θα σπουδάσει

Η κόρη μας δεν πιάνει τη σχολή της επιλογής της στην Αθήνα. Είμαστε τρίτεκνοι και υπολογίζαμε πως θα δήλωνε τη σχολή αυτή σε όλες τις πόλεις που υπάρχει και θα έπαιρνε μεταγραφή στην Αθήνα. Τώρα με την αλλαγή του νόμου αυτό δεν γίνεται. Εκείνη επιμένει να φύγει και να σπουδάσει μακριά αλλά εμείς δεν θέλουμε να φύγει το παιδί μας μακριά και επιπλέον θα δυσκολευτούμε πολύ οικονομικά. Μπορεί να διαλέξει μια πιο χαμηλόβαθμη σχολή με σχετικό αντικείμενο και να παραμείνει κοντά μας.
Τ.

Ας μη σχολιάσω τον συγκεκριμένο νόμο και όλο το εκπαιδευτικό σύστημα….
Ας περάσω κατευθείαν στη δική σας περίπτωση. Υποστηρίζω την άποψη τα παιδιά να σπουδάζουν μακριά, έτσι ώστε να εκπαιδεύονται στην αυτονομία και στην ευθύνη που τη συνοδεύει. Έτσι, μαζί με την επιστήμη τους σπουδάζουν και τη ζωή και μεταβαίνουν ομαλά στον κόσμο των ενηλίκων. Αν το κύριο ζήτημά σας είναι να μη φύγει το κορίτσι από το σπίτι, τότε χρειάζεται οι γονείς να δουλέψετε το θέμα της υπερπροστασίας απέναντί της και της πιθανής προσκόλλησης μεταξύ σας. Αν πάλι το κορίτσι θέλει να φύγει ως αντίδραση απέναντί σας,  και πάλι καλό είναι να το αποδεχτείτε και θα δείτε πως οι σχέσεις σας με την απόσταση θα εξομαλυνθούν κι εκείνη θα «βάλει μυαλό».
Το μόνο επιχείρημα που δέχομαι είναι το οικονομικό. Εκεί, θα πρέπει να υπολογίσετε πολύ καλά τις δυνάμεις σας και να συζητήσετε με την κόρη σας πως σε περίπτωση που φύγει θα πρέπει όλοι να κάνετε οικονομία και εκείνη να διαβιώνει με μεγάλη λιτότητα. Δεν χρειάζονται πολυτέλειες στη ζωή ενός φοιτητή, όπως φροντίζουν να τις εξασφαλίζουν πολλοί γονείς. Ας συνηθίσει στην οικονομία και ας μάθει να φέρει την ευθύνη των επιλογών της.
Το ιδανικό είναι η κοπέλα να ακολουθήσει το όνειρό της, έστω κι αν χρειαστούν κάποιες οικονομικές θυσίες από όλους σας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.