Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Οι άντρες εξαφανίζονται κατά συρροή (συνέχεια)

Η φίλη Μ μας ξανάγραψε με την εξέλιξη των συναισθημάτων της
Δεν έχει επικοινωνήσει μια εβδομάδα τώρα και η επόμενη συνάντησή μας στη δουλειά  θα είναι σε δέκα μέρες. Εγώ έχω όμως μεγάλο θυμό (εγωισμό) και μεγάλο θέμα στο μυαλό μου. Δεν μου αρέσει η ιδέα να με έχει με δεμένα τα χέρια να μην μπορώ να εκφράσω τον εγωισμό μου και το ότι δεν στενοχωριέμαι γι’ αυτόν.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το δείξω αυτό; Με μήνυμα; Όταν ειδωθούμε στη δουλειά; Με πνίγει αυτή η σκέψη. Θέλω να αντιδράσω και νιώθω ότι δεν έχω το δικαίωμα λόγω σεβασμού της απόφασής του. Όμως είμαι και εγώ εδώ! Θέλω για μια φορά στη ζωή μου να μην πνίξω αυτό που νιώθω. Όλη μου τη ζωή σκεπτόμουν μην κάνω κάτι λάθος και πληγώσω τους ανθρώπους γύρω μου, κάτι που το έκανα συνέχεια και το κάνω με επιτυχία σε όσους το αξίζουν!

Και τώρα είμαι πεπεισμένη ότι δεν έκανα κανένα λάθος. Απλώς εκείνος έφυγε από φόβο. ΘΕΛΩ να αντιδράσω. Πες μου με ποιο τρόπο.

Μ.

Καταλαβαίνω πως είπαμε να φερθείς cool, αλλά αν δεν μιλήσεις θα... σκάσεις! Δεν πρέπει λοιπόν να το κρατήσεις μέσα σου, αφού νιώθεις έτσι. Λες πως δεν στεναχωριέσαι, αλλά στην πραγματικότητα στεναχωριέσαι πολύ και θέλεις τουλάχιστον να ικανοποιήσεις τον εγωισμό σου. Δεκτό.

 Προτείνω λοιπόν να περιμένεις ως την άλλη εβδομάδα που θα συναντηθείτε στη δουλειά, να φερθείς φυσιολογικά, και όταν θα φεύγετε να τον πλησιάσεις και να του ζητήσεις να μιλήσετε για λίγο, πχ. να πιείτε έναν καφέ. Λέω να το κάνεις τότε γιατί αν το κάνεις νωρίτερα με τηλεφώνημα μπορεί να μην απαντήσει και αν στείλεις μήνυμα επίσης. Οπότε μετά ποιά θα είναι η θέση σου όταν τον δεις στη δουλειά; Εξάλλου, ακόμη κι αν σου απαντήσει, δεν είναι ωραίο να γίνονται ξεκαθαρίσματα και έντονες εκδηλώσεις συναισθημάτων από τηλεφώνου ή με μηνύματα.

 Αν αρνηθεί, δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις, πες «ΟΚ, δεν μπορώ να σε πιέσω» και φύγε. Θα δούμε τι θα κάνεις μετά, αν θέλεις να ξεσπάσεις. Ίσως τότε ένα απλό μήνυμα «ξεκαθαρίσματος» να ήταν η μόνη λύση.

 Αν δεχτεί, ήρεμα και χωρίς να δείξεις το θυμό σου, πες του πως κάθε σχέση οποιουδήποτε είδους αξίζει μια αξιοπρεπή λήξη. Και η δική σας, που προφανώς από τη μεριά του τέλειωσε, δεν είχε αυτή την αξιοπρεπή λήξη, γεγονός που σε υποτιμά ως άτομο. ΟΚ, είχατε ελεύθερη σχέση και όσο κι αν εκείνος για κάποιο διάστημα έδειξε να τη βλέπει πιο ουσιαστικά, τελικά φαίνεται πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια ελεύθερη σχέση. Μπορείς να του πεις και την άποψή σου πως έφυγε από φόβο.

Όποιος λοιπόν διακόψει πρώτος έστω και μια τέτοια σχέση, πρέπει να το κάνει με σεβασμό προς τον άλλον. Θα έπρεπε να σε συναντήσει, να πει πως περάσατε καλά αλλά τώρα εκείνος θέλει για τους δικούς του λόγους να απομακρυνθεί. Να ξεκαθαρίσει δηλαδή τη θέση του ευγενικά και από κει και πέρα να λέτε και μια καλημέρα. Αυτό θα ήταν το σωστό και ούτε θα τον παρακαλούσες ούτε θα τον εμπόδιζες. Αλλά έτσι όπως εξαφανίστηκε σε προσέβαλε και δεν σου αξίζει, γιατί εσύ του φέρθηκες εντάξει και πάντα προσπαθείς να μην πληγώνεις τους γύρω σου. Αυτά είχες να του πεις και θέλησες να τα πείτε γιατί εσύ τελειώνεις τις οποιεσδήποτε σχέσεις σου αξιοπρεπώς, αντίθετα από εκείνον. Και να φύγεις σαν κυρία.

Δεν αξίζει τον κόπο για κάτι παραπάνω, πίστεψέ με. Ούτε αξίζει να αναλώνεσαι σε σκέψεις εκδίκησης. Έκανες μια βραχυχρόνια σχέση που τελικά σε πλήγωσε, επειδή ακριβώς εσύ, παρά τις αποφάσεις σου, επένδυσες. Αποδέξου το και προχώρησε. Δες το σαν μια ευκαιρία να κάνεις μια ενδοσκόπηση: γιατί είσαι τόσο καιρό μόνη; γιατί πληγώνεσαι τόσο εύκολα; γιατί έχεις μια δυσκολία να βάζεις τον καθέναν στη θέση του; Γιατί ο εγωισμός σου και η ανάγκη σου για αγάπη βρίσκονται σε μια συνεχή πάλη μέσα σου; Θα σου ήταν πολύ χρήσιμη μια διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης. Φρόντισε πάνω απ’ όλα να είσαι ήρεμη και να δίνεις αξία  στον εαυτό σου.
Κατερίνα

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με την Κατερίνα ( αν και δεν μου πέφτει λόγος). κανείς δεν εξαφανίζεται χωρίς λόγο. Είτε άντρας είτε γυναίκα. Απλά αυτός που φεύγει χωρίς καποια εξήγηση είναι δειλός και δεν μπορεί να στηρίξει τις αποφάσεις του. Αρα σε τελική αναλυση άχρηστος για σχέση αφού στη ζωή μας θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε προβλήματα και καταστασεις σοβαρες. Ολοι καλοί για μια βόλτα στη παραλία αλλα η σχέση δεν είναι μονο αυτό.
    Προσωπικά θα με ενοχλούσε όχι γιατί έφυγε τόσο, όσο γιατί έχασα τον καιρό μου με ένα μαμούχαλο.(σικ)
    Τώρα όσο για την εκδίκηση σίγουρα είναι γευστικότατο πιατο...αλλά θέλει οργάνωση και πολύ του πέφτει. το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κανεις σπα και κομμωτήρια και αισθητικούς πριν τη συναντηση, και να παρουσιαστείς καρακουκλάρα και λαμπερή και να τον αγνοήσεις. Δεν υπάρχει καλυτερη στιγμή να καταλάβει ότι η απουσία του δεν έγινε καν αισθητή...φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις? Γιατί μεταξύ ενηλίκων να γίνονται πράγματα που δεν αρμόζουν στην ηλικία τους? Γιατί όλοι ψάχνουν το κατι και οταν το βρίσκουν τελικά φεύγουν?
    Γιατί?Γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστευω οτι οι σχεσεις ειναι δυσκολες γιατι οι ανθρωποι δεν ξερουν τι θελουν, τι ζητανε απο τον εαυτο τους, τι ειναι διατεθημενοι να δωσουν στους αλλους και τι ζητανε απο τους αλλους. Η ενδοσκοπηση και η αυτογνωσια ειναι το πρωτο. Απο κει και μετα ολοι αγονται και φερονται καθ υποδειξη των ασυνηδειτων ορμων και αναγκων τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.