Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κι άλλος εξαφανισμένος ζητά τη γνώμη μας

Είμαι 36 ετών. Πριν από λίγους μήνες χώρισα από μια μακροχρόνια σχέση και δεν έχω καμιά διάθεση για σταθερότητα. Αυτό που θέλω είναι να κάνω εφήμερες γνωριμίες και να περνάω καλά, γιατί η σχέση που είχα με είχε κουράσει πολύ με ζήλειες και καβγάδες. Στη δουλειά μου υπάρχει μια κοπέλα που ανέκαθεν μου άρεσε κι εκείνη έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά δεν έχουμε κάνει ποτέ παρέα. Θέλω να την προσεγγίσω αλλά δεν έχω όπως είπα διάθεση για κάτι σταθερό. Αυτή δεν φαίνεται κοπέλα μόνο για σεξ και μπορεί να με παρεξηγήσει αν της προτείνω απλώς να περάσουμε καλά. Από την άλλη, αν γίνει κάτι μεταξύ μας μετά ίσως αισθάνομαι άβολα που θα τη βλέπω στη δουλειά. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Τ.

Είναι καλό που είσαι συνειδητοποιημένος για το τι θέλεις αυτή την περίοδο της ζωής σου.
Πρώτα-πρώτα είναι δύσκολο που είστε συνάδελφοι με την κοπέλα που σου αρέσει. Όποιου είδους σχέση και αν γίνει, όταν χαλάσει η κατάσταση θα είναι άβολη. Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την ωριμότητα να διατηρηθούν ψύχραιμοι και άνετοι στο χώρο εργασίας μετά από μια –έστω σύντομη- σχέση που χάλασε. Προτείνω να μην προχωρήσεις. Υπάρχουν ένα σωρό κοπέλες  out there!
Αν ωστόσο η έλξη σου για τη συγκεκριμένη κοπέλα είναι πολύ μεγάλη, τι να σου πω; Θα μπορούσες να την καλέσεις μια φορά να βγείτε και να της δηλώσεις ξεκάθαρα πως σου αρέσει πολύ. Πες της πως πρόσφατα χώρισες και θέλεις να κάνετε παρέα χωρίς δεσμεύσεις. Αν όλο αυτό γίνει ωραία και ευγενικά, δεν νομίζω πως η κοπέλα θα προσβληθεί. Μπορεί απλώς να σου πει ναι ή όχι. Το όχι πρέπει να το σεβαστείς και το ναι σου δίνει το πράσινο φως να προχωρήσεις. Έτσι θα είσαι έντιμος μαζί της και μετά δεν θα μπορεί να σου πει τίποτα, όταν ο ενθουσιασμός περάσει και θέλεις …. να την κάνεις. Εννοείται πως θα πρέπει να συμφωνήστε πως ό,τι και να γίνει θα είστε διακριτικοί στο χώρο της δουλειάς.
Με τον τρόπο αυτό βέβαια υπάρχει μικρή πιθανότητα να την «κατακτήσεις», αφού δεν φαίνεται κοπέλα μόνο για σεξ, όπως λες, και βρίσκεστε σε χώρο εργασίας. Θα είσαι όμως έντιμος μαζί της, δεν θα χάσεις την  εκτίμησή της και δεν θα διακινδυνεύσεις να γίνουν άσχημες καταστάσεις στον εργασιακό χώρο. Εξάλλου, ακόμη κι αν της έδινες πιθανότητα για σχέση, εκείνη κανονικά θα έπρεπε να είναι διστακτική, λόγω του ότι είσαι φρεσκοχωρισμένος και θα ήταν καλό να γνωρίζει πως σε τέτοια περίπτωση οι σχέσεις σπάνια είναι ουσιαστικές και έχουν διάρκεια. 
Εδώ να αναφέρω την περίπτωση μιας πελάτισσάς μου. Είχε δεχτεί πρόταση από κάποιον παντρεμένο και –υποτίθεται, who knows?- σε διάσταση, να συναντιούνται πότε-πότε ερωτικά, γιατί εκείνος, όπως της δήλωσε, ζει ακόμη με την οικογένειά του και είναι και πολύ απασχολημένος επαγγελματικά. Της πρότεινε δηλαδή ελεύθερη σχέση. Η κοπέλα αρνήθηκε δηλώνοντάς του πως αυτό που επιθυμεί είναι πραγματική σχέση και όχι κάποιες ερωτικές συνευρέσεις με έναν παντρεμένο. Όταν μου διηγήθηκε το περιστατικό ήταν θυμωμένη, γιατί είχε θεωρήσει την πρόταση προσβλητική, και δεν ήθελε να του ξαναμιλήσει. Η άποψη που προσπάθησα να της μεταδώσω ήταν πως ο κύριος αυτός υπήρξε έντιμος απέναντί της. Της έκανε την πρόταση επειδή προφανώς του άρεσε, γεγονός που θα έπρεπε να μετρά υπέρ της αυτοπεποίθησής της, αλλά ήθελε διαφορετικά πράγματα απ’ ότι εκείνη. Θα μπορούσε να της πουλήσει παραμύθι (και εκείνη βέβαια δεν θα έπρεπε να είναι εύπιστη). Σε περίπτωση όμως που και η κοπέλα ήθελε μια ευκαιριακή σχέση, θα μπορούσαν να τη δημιουργήσουν και να περάσουν καλά για κάποιο διάστημα, ξεκάθαρα και χωρίς δεσμεύσεις.
Μετά από τη συζήτησή μας η κοπέλα άλλαξε τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα και διατήρησε μια τυπική κοινωνική επαφή με τον συγκεκριμένο κύριο.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.