Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μετά από μια ενθουσιώδη βραδιά εξαφανίστηκε

Είμαι 32 ετών. Πριν από δυο εβδομάδες γνώρισα σε μια παρέα κάποιον και από την πρώτη στιγμή υπήρξε έντονη έλξη μεταξύ μας. Φύγαμε μαζί και τελικά περάσαμε τη νύχτα μαζί. Ήταν πολύ εκδηλωτικός και ενθουσιώδης απέναντί μου. Είπαμε να τηλεφωνηθούμε, αλλά εκείνος δεν τηλεφώνησε ποτέ. Εγώ τον πήρα δυο φορές και είπε πως έχει πολλή δουλειά και δεν ευκαιρεί. Καταλαβαίνω πως με αποφεύγει και τελικά αυτό που ήθελε ήταν μόνο μια βραδιά σεξ. Είμαι πολύ απογοητευμένη.
Λ.

Υπάρχουν πολλές αναρτήσεις μας με το θέμα «εξαφανίστηκε». Είναι συμπτωματικό που όλοι οι εξαφανιζόμενοι είναι άντρες;
Κατά κανόνα ο άντρας προσελκύεται από μια γυναίκα που τον τραβά σεξουαλικά  και προσπαθεί να την προσεγγίσει. Αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως κάτι βαθύτερο. Οι περισσότεροι άντρες μπορούν να αποσυνδέσουν τη σεξουαλική λειτουργία από το συναίσθημα. Με δεδομένη τη σεξουαλική έλξη, ο άντρας ανάλογα με την προσωπικότητά του και τις προθέσεις που έχει σχετικά με την προσωπική του ζωή τη συγκεκριμένη περίοδο, ασχολείται και με το συναισθηματικό και πνευματικό κόσμο της γυναίκας. Μπορεί έτσι να αναπτύξει σταδιακά βαθύτερα συναισθήματα και πιθανώς να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη σχέση.
Οι γυναίκες κατά κανόνα προσελκύονται πρώτα  συναισθηματικά και πνευματικά και στη συνέχεια αισθάνονται τη σεξουαλική έλξη. Έτσι, όταν φτάνουν στο σεξ, το έχουν ήδη επενδύσει με τουλάχιστον κάποιο βαθμό συναισθήματος και προσδοκίας για τη δημιουργία σχέσης.
Η ανατροφή που παίρνουν τα δυο φύλα όπως και ο ρόλος που καλούνται να παίξουν στη σεξουαλική διαδικασία τους υπαγορεύουν μια διαφορετική σεξουαλική συμπεριφορά. Ο Βίλχελμ Ράιχ το θέτει πολύ απλά: Για να υπάρξει σεξουαλική συνεύρεση, πρέπει ο άντρας να «λειτουργήσει» εξαρχής, ενώ δεν είναι απαραίτητο να γίνει το ίδιο με τη γυναίκα. Επιπλέον, σε κάθε σεξουαλική επαφή η γυναίκα μπορεί θεωρητικά να αποκτήσει ένα παιδί από τον συγκεκριμένο άντρα, οπότε υποσυνείδητα βλέπει την επαφή αυτή πιο «σοβαρά».
Στη βιολογική αυτή διαφορά έρχεται να προστεθεί και η διαφορετική ανατροφή που παίρνουν τα δυο φύλα. Όσο κι αν σήμερα τα έμφυλα στερεότυπα τείνουν να καταργηθούν, όλοι μας έχουμε εσωτερικεύσει σχετικές απόψεις και εμπειρίες από τα παιδικά μας χρόνια.
Οι παραπάνω επισημάνσεις έχουν στατιστικό χαρακτήρα. Δεν αποκλείεται η περίπτωση μια γυναίκα να αισθανθεί καθαρή σεξουαλική έλξη εξαρχής για έναν άντρα και ένας άντρας να χρειάζεται πνευματική και συναισθηματική προσέγγιση για να αισθανθεί σεξουαλική έλξη για μια γυναίκα. Εξάλλου, πολλές φορές τα πράγματα λειτουργούν γρήγορα και οι διαφορετικές παράμετροι λειτουργούν ταυτόχρονα.
Πέρα από τη θεωρία, ας μιλήσουμε πιο πρακτικά: Μια βραδιά ενθουσιώδους σεξ μπορεί να μη σημαίνει τίποτα για έναν άντρα. Μια γυναίκα έχει λοιπόν δυο επιλογές:
  • Μπαίνει στη σεξουαλική διαδικασία αμέσως, χωρίς να προσδοκά τίποτα περισσότερο, και την απολαμβάνει –αν μπορεί- μόνο γι’ αυτό που είναι.
  • Δεν μπαίνει τόσο εύκολα στη σεξουαλική διαδικασία. Αν επιδιώκει σχέση, φροντίζει να γνωρίσει κάπως καλύτερα το άτομο πριν προχωρήσει. Η γνωριμία αυτή και πάλι δεν εγγυάται τίποτα. Πάντα όταν μπαίνουμε σε μια ερωτική διαδικασία πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή έκβαση.
Αν λοιπόν για σένα το σεξ σημαίνει απαραιτήτως σχέση, κακώς. Η εμπειρία αυτή καλό είναι να σε διδάξει κάτι, έτσι ώστε να αποφεύγεις τις απογοητεύσεις. Για την παρούσα περίπτωση, δεν έγινε και τίποτα. Απλώς πέρασες μια όμορφη βραδιά που δεν είχε συνέχεια. Προφανώς ο ερωτικός σου σύντροφος ζητούσε μόνο αυτό και είναι δεδομένο πως του άρεσες σαν γυναίκα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα  άσχημο για τη γενικότερη αξία σου ως ατόμου.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.