Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Άλλος ένας εξαφανισμένος

Μου φαίνεται πως το επόμενο βιβλίο μου θα έχει θέμα "Οι εξαφανισμένοι"!
Είμαι 27 χρονών. Πριν από 5 μήνες γνώρισα μέσω κοινών φίλων ένα άντρα 33 χρονών. Η γνωριμία ήταν ενθουσιώδης καθώς αποκαλύφθηκαν πάνω στην κουβέντα πολλές χαριτωμένες συμπτώσεις (είχαμε μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά, σπουδάσει στην ίδια πόλη τις ίδιες σπουδές, με πολλούς κοινούς γνωστούς κλπ) που μας ξάφνιασαν ευχάριστα. Από τον φίλο του που μας σύστησε έμαθα ότι ήθελε πολύ να με ξαναδεί, ότι του άρεσα σαν κοπέλα απλώς μου επεσήμανε ότι γενικά δεν είναι των δεσμεύσεων ο συγκεκριμένος τύπος. Αποφάσισα, επειδή με είχε κεντρίσει η γνωριμία, να μην του βάλω την ταμπέλα «θέλω μόνο σεξ χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς συναισθηματισμούς» και απλώς να τον αφήσω να «το πάρει πάνω του».        
Σημειωτέον ότι η αυτοπεποίθησή μου χρειαζόταν μια τονωτική ένεση γιατί είχα καταρρακωθεί από ιστορίες στις οποίες έπαιρνα πρωτοβουλίες κι ήμουν δοτική χωρίς τελικά να έχω ανταπόκριση. Τον άφησα λοιπόν να πάρει το ρόλο του κυνηγού.
Το διάστημα που ακολούθησε ήμασταν σε μια κατάσταση
on-off, χανόμασταν, ξαναβρισκόμασταν, κανονίζαμε πάντα με δική του πρωτοβουλία βραδιές, πάντα μαζί με φίλους, και κατά τη διάρκεια τους φλερτάραμε έντονα, (είμαστε κι οι δύο παιδιά με χιούμορ και αυτό δημιουργούσε γαργαλιστικό κλίμα μεταξύ μας με πολύ πείραγμα και γέλιο), ωστόσο δεν είχαμε μείνει οι δυο μας. Ήταν ένα βραδύκαυστο φλερτ, που από τη μία μου άρεσε γιατί πήγαινε αργά χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού από μέρους του, από την άλλη όμως καταλάβαινα ότι ο άντρας αυτός προφανώς δεν κεραυνοβολήθηκε από έρωτα για μένα γιατί δεν με "πολιορκούσε' με απανωτές προτάσεις.
Κάποια στιγμή, μετά από μια βραδιά με φιλική παρέα, μείναμε οι δυο μας. Έβγαλε άλλο εαυτό, πιο κλειστός, πιο σκοτεινός, κάναμε μια βόλτα στην γειτονιά που μεγαλώσαμε και μου μίλησε για τη ζωή του αλλά όχι τα ερωτικά του. τις σχέσεις του κλπ. Δεν ρώτησα και μίλησα κι εγώ για μένα στον ίδιο ανάλαφρο τόνο. Την επομένη μέρα ξαναβρεθήκαμε και ολοκληρώσαμε σεξουαλικά. Τον είχα προσκαλέσει στα γενέθλια μου που ήταν την επόμενη εβδομάδα, μου έστειλε ότι δεν θα μπορέσει να έρθει, τον πήρα κι ένα τηλέφωνο για να κανονίσουμε κάτι άλλο και δεν το σήκωσε. Και δεν με ξαναπήρε. Και εξαφανίστηκε...
Ο λόγος που απευθύνομαι σε σας είναι γιατί είμαι πολύ ανασφαλές άτομο, πασχίζω να μην ενοχοποιήσω το σεξ εκείνης της βραδιάς καθώς νιώθω ότι βιάστηκα... Η εξαφάνισή του μ’ αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο με έκαναν να νιώσω χαζοβιόλα και φθηνή. Ξέρω ότι φταίω γιατί δεν άνοιξα τα χαρτιά μου να του πω ότι δε μ’ ενδιαφέρουν οι σχέσεις της μιας βραδιάς γιατί νόμιζα ότι δεν το πάει εκεί αφενός, αφετέρου την συγκεκριμένη βραδιά που ολοκληρώσαμε ήταν όλο τόσο υπέροχα που δεν ήθελα να χαλάσω την αίσθηση της βραδιάς με πιεστικές ερωτήσεις και κυρίως να τρομάξω με πρόωρες απαιτήσεις έναν τύπο που μάλλον φοβάται τις σχέσεις. Ο φίλος του που σημειωτέον εξεπλάγη από την απότομη εξαφάνιση του, μου είχε πει κάποια στιγμή σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ότι ο άντρας αυτός με θεωρεί σοβαρό άτομο κι ότι θεωρεί ότι δεν είμαι για σεξ μόνο. Έκανα κάποιο λάθος προσέγγισης? Είναι δυνατόν να βλέπουν οι άντρες το σεξ σαν τρόπαιο που μόλις το κατακτούν ..άφαντοι και χωρίς να πουν κουβέντα σαν να ‘σουν από την αρχή μια ασήμαντη.. Το έχω χρεώσει όλο στον εαυτό μου και βασανίζομαι.. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει.. Σας παρακαλώ βοηθήστε με.
Ν.
   
Σωστά έδωσες μόνη σου τον τίτλο «Άλλος ένας εξαφανισμένος». Θα σε παραπέμψω στις προηγούμενες αναρτήσεις με τους εξαφανισμένους για όλους τους πιθανούς λόγους που ένας άντρας μπορεί να εξαφανιστεί μετά από μια ενθουσιώδη προσέγγιση και γιατί οι εξαφανιζόμενοι είναι κατά κανόνα άντρες.
Στη δική σου περίπτωση νομίζω πως ο άντρας αυτός έχει αλληλοσυγκρουόμενες επιθυμίες για τις σχέσεις. Από τη μια τις φοβάται, όπως είπε και ο κοινός σας φίλος, από την άλλη του αρέσεις και όχι μόνο ως γυναίκα αλλά και ως προσωπικότητα. Αυτό φαίνεται από την παρέα που κάνατε, το φλερτ και την επικοινωνία μεταξύ σας.
Το γιατί μπορεί να φοβάται τις σχέσεις δεν μπορώ να το υποθέσω και δεν νομίζω πως μας ενδιαφέρει. Είναι θέμα της δικής του ψυχοθεραπείας και ας πάει κάπου να το λύσει.
Ερχόμαστε τώρα σε σένα. Αν δεν απολαμβάνεις τις εφήμερες σχέσεις, νομίζω πως βιάστηκες. Ναι μεν γνωριζόσασταν φιλικά και βρισκόσασταν σε φιλικές παρέες όπου φλερτάρατε, αλλά αν το ενδιαφέρον του για σένα ήταν μεγάλο και αφού του άφησες την πρωτοβουλία, θα έπρεπε να είχε φροντίσει να σε προσεγγίσει πιο προσωπικά και να βγείτε μερικές φορές μόνοι. Αν γινόταν αυτό, θα γινόταν και κάποιου είδους προκαταρκτική ερωτική προσέγγιση και θα δινόταν η ευκαιρία να πείτε αν είστε μόνοι, σε ποια φάση της ζωής σας βρίσκεστε, αν πραγματικά αρέσει ο ένας στον άλλον και γενικά να γίνει μια ανίχνευση διαθέσεων ως προς την πιθανή δημιουργία σχέσης ή απλώς ερωτικής επαφής.  Οπότε και θα μπορούσε να επιλέξεις με πιο αξιολογικά κριτήρια αν θα συνέχιζες μαζί του. Και πάλι βέβαια κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την εξέλιξη μιας σχέσης, αλλά τουλάχιστον θα είχατε ανοίξει τα χαρτιά σας και θα είχε καθιερωθεί μια επικοινωνία.
Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, χωρίς να προηγηθεί προσωπική προσέγγιση και μετά από μια βραδιά με παρέα και μια ρομαντική βόλτα, η πιθανότητα για συνέχεια δεν ήταν και πολύ μεγάλη. Ίσως επειδή δεν έχει διάθεση για σοβαρή σχέση και, όπως είπε, σε θεωρεί κοπέλα για σοβαρή σχέση, είναι πολύ πιθανό γι’ αυτό να μην σε είχε προσεγγίσει προηγουμένως και να φοβήθηκε που τη βραδιά εκείνη «υπέκυψε» στην έλξη του για σένα.
Όμως γιατί να αισθάνεσαι άσχημα και ασήμαντη; Εσύ δεν πέρασες ωραία; Το λάθος σου ήταν που επένδυσες πως η ωραία αυτή βραδιά θα είχε συνέχεια, ενώ με τις συνθήκες που μου περιγράφεις δεν υπήρχαν, όπως είπαμε, μεγάλες πιθανότητες. Δεν είχε λοιπόν συνέχεια. Γιατί ενοχές και χρεώσεις στον εαυτό σου; Ελεύθερη δεν είσαι; Ό,τι θέλεις δεν κάνεις; Θα φέρεις λοιπόν και την ευθύνη των επιλογών σου με το να στεναχωρηθείς λίγο κι ως εκεί.
Αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να βλέπουν οι άντρες το σεξ έτσι. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως υπάρχουν όλα τα είδη των ανθρώπων στον κόσμο και έγκειται σε σένα πώς θα τους αντιμετωπίζεις.
Τι διδάχτηκες από αυτή την ιστορία; Αφού δεν σου αρέσουν οι free καταστάσεις, φρόντισε να γνωρίζεις το άτομο πιο πολύ προσωπικά, να έχεις βγει και συζητήσει μαζί του και να έχεις ανιχνεύσει τις προθέσεις του πριν προχωρήσεις. Οι προθέσεις δεν ανιχνεύονται όταν βρισκόμαστε στη ρομαντική φάση της πρώτης ερωτικής προσέγγισης, αλλά στη φάση της κατ’ ιδίαν φιλικής παρέας και του φλερτ που είναι καλό να προηγείται.
Πέρα από όλα αυτά, το βασικό σου θέμα είναι η χαμηλή σου αυτοεκτίμηση, και δεν βλέπω το λόγο, νέα και μορφωμένη κοπέλα. Αυτό θα πρέπει να προσπαθήσεις να διορθώσεις. Οπότε και λάθη να κάνεις, δεν θα σε καταρρακώνουν αν αφορούν μόνο εσένα και δεν ενοχλούν κανέναν άλλον.
Κατερίνα

6 σχόλια:

  1. Γιατί όμως τό κάνουν αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε παραπέμπω στην ανάρτηση "Στην αρχή ενθουσιασμός και μετά;" (Ιούνιος) και σε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις περί εξαφανισμένων. Αναφέρω εκεί κάποιους λόγους και μπορεί κατά περίπτωση να υπάρχουν άλλοι τόσοι. Αυτό δεν έχει τόση σημασία, είναι δικό τους πρόβλημα κι ας πάνε σε ψυχολόγους να το λύσουν...Το δικό μας θέμα (των γυναικών) είναι πώς θα προστατευτούμε από τέτοιες συμπεριφορές.
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πώς μπορώ νά σάς στείλω τό δικό μού πρόβλημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στείλε μήνυμα στο triadaf@otenet.gr
    Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ενα ερωτημα, γιατι ο εξαφανισμενος κανει και ζηλειες? Ελεγει το κινητο, βαζει απαγορευσεις με ποιον θα μιλαω κλπ ενω ο ιδιος κανει ο,τι θελει? Γιατι με τον τροπο αυτο δειχνει σα να ενδιαφερεται. Στην πραξη ομως κανει αλλα. Χωρια οτι λεει σ αγαπω κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως λειτουργεί ο εγωισμός. Οι εγωπαθείς άνθρωποι θέλουν οι άλλοι να ενδιαφέρονται γι' αυτούς, έστω κι αν οι ίδιοι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους. Μην επηρεάζεσαι. Θαυμάστρια θέλει κι όχι σύντροφο...

      Διαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.