Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μου δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια αλλά…

Είμαι 27 ετών και εργάζομαι σε μια μεγάλη επιχείρηση εδώ και δυο χρόνια. Από την αρχή μου άρεσε ένας συνάδελφος από άλλο τμήμα και αυτός μου έδειχνε ιδιαίτερη συμπάθεια. Ή τουλάχιστον έτσι το ερμηνεύω εγώ, γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία από σχέσεις. Είναι 34, ανύπαντρος, και δεν γνωρίζουμε να έχει κάποια σχέση. Να διευκρινίσω πως στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας υπάρχει μεγάλη αυστηρότητα για τη συμπεριφορά του προσωπικού και κάθε χρόνο κρινόμαστε αν θα ανανεωθεί η σύμβασή μας. Εκείνος φέρεται γενικά πολύ ευγενικά σε όλες τις κοπέλες. Αν όμως εγώ του άρεσα πραγματικά, δεν θα έκανε κάποια κίνηση; Δεν θα μου πρότεινε να βγούμε; Φοβάμαι πως όλα τα έχω πλάσει  στο μυαλό μου….
Ζ.

Σίγουρα δυο χρόνια είναι μεγάλο διάστημα για να αναρωτιέσαι σχετικά με μια σχέση που δεν έχει την επιθυμητή εξέλιξη. Υπάρχουν όμως πολλά ερωτήματα πριν καταλήξουμε στο γιατί δεν σου προτείνει να βγείτε. Να μερικά θέματα για σκέψη:
·         Λες πως φέρεται σε όλες τις συναδέλφους πολύ ευγενικά αλλά σε σένα δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια. Μήπως η επιθυμία σου να ενδιαφερθεί για σένα σε κάνει να υπερεκτιμάς την ευγένειά του; Η έλλειψη εμπειρίας σου από σχέσεις δεν είναι καλός σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις.
·         Υπάρχει η πιθανότητα να σε συμπαθεί ιδιαίτερα αλλά να μη σε βλέπει ερωτικά.
·         Το γεγονός πως δεν είναι γνωστή η προσωπική του ζωή στον εργασιακό χώρο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει προσωπική ζωή. Μπορεί απλώς να θέλει να την κρατήσει μακριά από τη δουλειά του.
·         Μπορεί πραγματικά να του αρέσεις αλλά το θέμα είναι πόσο του αρέσεις. Είναι αυτό αρκετό για να τον κάνει να παραβεί τις αυστηρές αρχές που ισχύουν στο συγκεκριμένο χώρο;
·         Είναι πιθανό στην παρούσα φάση της ζωής του να ενδιαφέρεται μόνο για ευκαιριακές σχέσεις και να μη θέλει να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο με μια συνάδελφό του και μάλιστα σχετικά άπειρη όπως εσύ.
·         Η δική σου συμπεριφορά απέναντί του και γενικότερα πώς είναι; Μήπως είσαι πολύ τυπική και συγκρατημένη; Έχεις δείξει διακριτικά την προτίμησή σου στο άτομό του; Δεν σου λέω να κάνεις κάτι πολύ εμφανές και να διακινδυνεύσεις τη θέση εργασίας σου. Θα μπορούσες για παράδειγμα να οργανώσεις κάποια έξοδο μεταξύ συναδέλφων ή και κάποια πρόσκληση στο σπίτι σου, με σκοπό να τον δεις και εκτός δουλειάς και να γίνει κάποια μεγαλύτερη προσέγγιση.  Θα μπορούσες εξάλλου να του προτείνεις κάποια εκδήλωση σχετική με ένα ενδιαφέρον που έχεις διαπιστώσει πως έχετε κοινό.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, δυο χρόνια είναι πάρα πολύς χρόνος για να κάθεσαι άπραγη να περιμένεις την εξέλιξη της συγκεκριμένης σχέσης. Πώς είναι η υπόλοιπη ζωή σου; Βγαίνεις, έχεις φίλους και φλερτ; Θα σε συμβούλευα να ανοίξεις τους ορίζοντές σου και να φροντίσεις την προσωπική σου ζωή κι αν η σχέση αυτή εξελιχτεί και είσαι ακόμη διαθέσιμη, το ξαναβλέπεις το θέμα.

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.