Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τι μας έκανε ο Άγιος Βαλεντίνος…

Είμαι πολύ εκνευρισμένη. Χθες που ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, ο φίλος μου το ξέχασε ή έκανε πως το ξέχασε και δεν μου ανέφερε τίποτα το πρωί που τηλεφωνηθήκαμε. Το απόγευμα τον ξαναπήρα για να του προτείνω εγώ να βγούμε το βράδυ και μου είπε πως αυτός αυτά δεν τα πιστεύει και δεν δείχνει έτσι την αγάπη του. Επιπλέον, δεν βγαίνει τέτοια μέρα που είναι όλοι τρελαμένοι. Ενώ εγώ του είχα αγοράσει και ένα δωράκι… Φέρεται σαν να είμαστε γέροι που δεν δίνουν σημασία σ' αυτά, και είμαστε μόλις 20 χρονών.
Χ.

Η αντιμετώπιση της γιορτής αυτής, όπως και γενικά των επετείων, γενεθλίων, ονομαστικών εορτών κτλ., δεν δείχνει το μέγεθος της αγάπης ενός ατόμου αλλά την ιδεολογία του.

Υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν σημασία στις ημερομηνίες αυτές, αγοράζουν δωράκια, διοργανώνουν εξόδους ή εκπλήξεις. Το βρίσκουν όμορφο και ρομαντικό και τόσο πιο πολύ επιμελούνται την κατάσταση όσο πιο σημαντικός είναι ο άλλος γι’ αυτούς. Αντίθετα, υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που δεν δίνουν σημασία σ’ αυτά, οπότε δεν τα θεωρούν και ως ενδείξεις αγάπης. Υπάρχει βέβαια και μια τρίτη κατηγορία: Είναι οι άνθρωποι που δεν τα πιστεύουν αλλά τα κάνουν για να ευχαριστήσουν τον σύντροφό τους που τα πιστεύει και πολλές φορές καταπιέζονται από την επιλογή τους αυτή. Φαίνεται πως από τις παραπάνω κατηγορίες ο φίλος σου ανήκει στη δεύτερη και εσύ στην πρώτη. Θα προτιμούσες να ανήκει στην τρίτη;

Το θέμα είναι στα ζευγάρια να υπάρχει ταύτιση απόψεων σχετικά με το τι σημαίνει και πώς εκδηλώνεται η αγάπη, αλλιώς μπορεί να δημιουργηθούν άσχημες καταστάσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο. Δεν νομίζω πως πρέπει να δώσεις παραπάνω έκταση στο ζήτημα. Κανένας δεν αλλάζει την ιδεολογία του για χάρη του άλλου κι αν φανεί πως το κάνει συνήθως γρήγορα το αναιρεί ή προσποιείται και κάποια στιγμή το δείχνει.

Ο φίλος σου είναι αυτός, με αυτές τις αντιλήψεις, αλλά εσύ έχεις διαφορετικές. Μπορείτε να συνυπάρξετε χωρίς να επιδιώκει να αλλάξει ο ένας τον άλλον; Αν νιώθεις πως το δωράκι του Αγ. Βαλεντίνου δείχνει την αγάπη σου γι’ αυτόν, μπορείς να του το προσφέρεις όταν βρεθείτε, αλλά μην επιμένεις να κάνει κι αυτός το ίδιο.

Πώς είναι η σχέση σας γενικότερα; Μήπως αυτή η ιδεολογική διαφορά εκφράζει μια γενικότερη ασυμφωνία; Αν όχι, φροντίστε να περνάτε καλά και μην κολλάτε σε τέτοια θέματα, υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθείτε.

Θα κατάλαβες βέβαια πως ανήκω στους γέρους που δεν δίνουν σημασία σ’ αυτά!

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.