Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ο φίλος της φίλης μου

Είμαι 20 χρονών. Πάντα  μου άρεσε ο Χ., ο φίλος της καλύτερής μου φίλης. Συχνά κάναμε και οι τρεις παρέα και εκείνος έδειχνε να με συμπαθεί. Δεν έκανα όμως κάποια παραπάνω κίνηση για να μη χαλάσω τη φιλία. Πρόσφατα το ζευγάρι έχει χωρίσει (αλλά έχουν χωρίσει κι άλλες φορές και τα έχουν ξαναβρεί). Σκέφτομαι να επικοινωνήσω με τον Χ. και να επιδιώξω να κάνουμε παρέα, με την προοπτική να τον κερδίσω. Ντρέπομαι όμως τη φίλη μου. Πώς να το χειριστώ;
Β.

Όταν ένα ζευγάρι χωρίσει, οι κοινοί φίλοι έχουν κάθε δικαίωμα να διατηρήσουν επικοινωνία και με τα δυο μέλη. Θα πρέπει βέβαια να κρατήσουν λεπτές ισορροπίες, έτσι ώστε να μη μεταδίδουν πληροφορίες που το χωρισμένο ζευγάρι δεν θα ήθελε πλέον να μοιραστεί. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένου ότι υπήρχε αμοιβαία συμπάθεια, μπορείς να προσεγγίσεις τον Χ. φιλικά και στη συνέχεια να δεις τις προθέσεις του.

Αν αρχίσεις να τον βλέπεις, είναι καλό να ενημερώσεις τη φίλη σου γι' αυτό χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Αν αυτό αποτελέσει λόγο για να ψυχρανθείτε, τότε ίσως πρέπει να θέσετε τη φιλία σας σε νέες βάσεις. Θα είναι πάντως πολύ άσχημο να υπάρχει ένα ψέμμα σε μια τόσο στενή φιλία και ακόμη χειρότερο να το μάθει η φίλη σου από άλλους.

Βέβαια, αφού το νεαρό ζευγάρι ακολουθούσε το μοτίβο χωρίζω-τα ξαναφτιάχνω, είναι πολύ πιθανό αυτό να γίνει άλλη μια φορά, οπότε δεν θα τον βρεις διαθέσιμο. Ακόμη όμως κι αν δείξει ενδιαφέρον, θα σε συμβούλευα να μη βιαστείς να επενδύσεις στη σχέση με ένα άτομο που μόλις έχει χωρίσει. Είναι πολύ πιθανό να ενδιαφερθεί για σένα απλώς για να ξεφύγει από την προηγούμενη σχέση ή για να την "εκδικηθεί" ή για να επιβεβαιωθεί ή για διάφορους άλλους λόγους που σχετίζονται με την προηγούμενη κατάσταση και όχι με εσένα σαν άτομο.  

Η επαφή σου με τον Χ. είναι πιθανό να μην εξελιχθεί σε σχέση. Αν όμως αυτό γίνει, και πάλι είναι καλό να το μάθει η φίλη σου από σένα. Όσο κι αν κάτι τέτοιο την ενοχλήσει, δεν θα έχει να σε κατηγορήσει για κάτι. Από κει και πέρα βέβαια, τα πράγματα θα είναι κάπως άβολα προκειμένου να κάνετε ξανά και οι τρεις παρέα. Αυτό θα σου συνιστούσα να το αποφύγεις, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα.

 Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.