Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Εξαφανίστηκε…

Είμαι 24 ετών, μόνη, χωρίς παρέες. Αποφάσισα μετά από την προτροπή μιας γνωστής μου να αναζητήσω γνωριμία μέσω διαδικτύου. Εκεί έκανα μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία, με έναν άνθρωπο που φαινόταν να ταιριάζουμε πολύ. Ανταλλάσσαμε μηνύματα επί δυο μήνες καθημερινά και ισχυριζόταν πως με ερωτεύτηκε και ήθελε να γνωριστούμε. Εγώ φοβόμουν και δεν ήθελα ακόμη να του δώσω ούτε τηλέφωνο. Και ξαφνικά εξαφανίστηκε… Τι έχει συμβεί; Φοβάμαι πως τον απομάκρυνε η στάση μου, που ήμουν τόσο διστακτική. Στενοχωριέμαι που τον έχασα και δεν ξέρω τι να κάνω για να τον ξαναβρώ.

Ι.

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις. Αν του έγραψες την ανησυχία σου για την εξαφάνισή του και την επιθυμία σου να ξαναεπικοινωνήσετε, από κει και πέρα η πιθανότητα επικοινωνίας επαφίεται σ’ εκείνον.
Πολλά μπορεί να έχουν συμβεί, όπως:
  • Πραγματικά να αποθαρρύνθηκε από την απροθυμία σου να προχωρήσετε. Αν όμως πραγματικά είχε αναπτύξει τα συναισθήματα που ισχυρίζεται θα ήταν φυσικό να επιμείνει περισσότερο και να σε περιμένει. Πάντως το θεωρώ απίθανο να ερωτευτεί κάποιος μόνο από μηνύματα και δεν θα τον έπαιρνα στα σοβαρά. Άλλο να σου δηλώσει πως του αρέσουν οι απόψεις σου και πως του κινείς το ενδιαφέρον, κι άλλο να δηλώσει ερωτευμένος.
  • Να μην είναι ερωτευμένος μαζί σου, όπως λέει, αλλά να ζητούσε μια εύκολη γνωριμία την οποία κατάλαβε πως δεν θα την πετύχει μαζί σου.
  • Να μην είναι καν το άτομο που παρουσιάστηκε και να είχε απλώς διάθεση για μακρόθεν φλερτ χωρίς συνέχεια.
Καταλαβαίνω πως κάποιες από τις παραπάνω εκδοχές σε απογοητεύουν, αλλά αποτελούν συνηθισμένες καταστάσεις στις διαδικτυακές γνωριμίες. Όποιος επιδιώκει τέτοιες επαφές πρέπει γενικά να μην επενδύει εξαρχής και να ξέρει πως στο χώρο κυκλοφορούν και «φανταστικές» προσωπικότητες και λέγονται πολλά ψέματα.
Αφού όμως αποφάσισες να μπεις σ’ αυτό το παιχνίδι, θα έπρεπε να είσαι πιο τολμηρή. Δεν είναι σπουδαίο πράγμα να μιλήσεις στο τηλέφωνο με κάποιον που γνώρισες σε ένα chat. Αν εσύ δίσταζες να του δώσεις το τηλέφωνό σου, γιατί δεν σου έδωσε αυτός το δικό του; Έχω εξάλλου ακούσει για άτομα που χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα μόνο για τέτοιες επαφές, έτσι ώστε αν δεν θελήσουν να συνεχίσουν την επαφή ο άλλος να μην μπορεί να τους εντοπίσει και πιθανώς να τους ενοχλήσει. Σίγουρα από το τηλέφωνο μπορείς να καταλάβεις περισσότερα πράγματα για τον άλλον παρά από τα μηνύματα. Αν κάποιο άτομο σου κινήσει το ενδιαφέρον από τα μηνύματα και από τα τηλεφωνήματα, δεν είναι τρομερό να βγεις μαζί του για έναν καφέ. Μια συνάντηση σε έναν δημόσιο χώρο δεν ενέχει κινδύνους και θα σου δώσει την ευκαιρία να επαληθεύσεις τις πληροφορίες που το άτομο σου έχει δώσει και να δεις αν σε ενδιαφέρει. Οι διαδικτυακές γνωριμίες αποτελούν έναν σύγχρονο τρόπο επαφών και αν αντιμετωπιστούν με σύνεση μπορούν να διευρύνουν τις γνωριμίες των ατόμων.
Ας έρθουμε τώρα στο γεγονός πως δηλώνεις μόνη και χωρίς παρέες. Αυτό είναι που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να προσέξεις περισσότερο. Πώς είναι η ζωή σου; Σπουδάζεις, εργάζεσαι, έχεις ενδιαφέροντα; Φρόντισε να κοινωνικοποιηθείς στην πραγματική ζωή. Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει έναν από τους χώρους κοινωνικοποίησης για ένα νέο άτομο που βρίσκεται στο στάδιο της συγκέντρωσης εμπειριών ζωής. Δεν θα έπρεπε όμως να είναι ο μόνος χώρος κοινωνικοποίησης, γιατί τότε θα απομονώσει το άτομο από την πραγματική ζωή και πιθανώς θα το οδηγήσει στην εξάρτηση από το διαδίκτυο. 
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.