Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Κι άλλος εξαφανίστηκε...

Είμαι 20 ετών. Τις ημέρες του Πάσχα γνώρισα σε μια παρέα έναν συνομήλικό μου που έδειξε να ενθουσιάστηκε μαζί μου. Εκείνο το βράδυ έκανε σαν τρελός και μου πρότεινε να τα φτιάξουμε. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και δεν μου έχει τηλεφωνήσει ακόμη. Είναι δυνατόν να εξαφανίστηκε μετά από τόσο ενθουσιασμό; Θέλω να του τηλεφωνήσω εγώ, αλλά διστάζω.
Α.

Ναι, είναι δυνατό να εξαφανίστηκε μετά από τόσο ενθουσιασμό. Υπάρχουν όλα τα είδη των ανθρώπων σ’ αυτόν τον κόσμο και μια ενθουσιώδης γνωριμία σε φιλική παρέα δεν παρέχει καμιά εγγύηση.
Μια βραδιά ενθουσιασμού σε μια νεανική παρέα μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί όμως να μη σημαίνει και τίποτα. Δεν χαρακτηρίζονται όλοι οι άνθρωποι από συνέπεια συμπεριφοράς. Είναι πιθανό το αγόρι αυτό να έδειξε τον ενθουσιασμό του υπό την επήρεια των συγκεκριμένων συνθηκών μιας ωραίας νεανικής συντροφιάς, μερικών ποτών, μιας ρομαντικής ατμόσφαιρας κτλ. και την άλλη μέρα να άλλαξε γνώμη. Γιατί μπορεί να συνέβη αυτό;
Μπορεί να κατάλαβε πως βιάστηκε πολύ και να μετάνιωσε, μπορεί στο μεταξύ να γνώρισε κάποια άλλη κοπέλα (και να ενθουσιάστηκε αμέσως μαζί της όπως και με σένα), μπορεί να έχει ήδη κάποια σχέση από την οποία δεν έχει πραγματική διάθεση να φύγει ή με την οποία βρισκόταν σε διάλειμμα κ.ά. Εξάλλου μπορεί απλώς τη συγκεκριμένη βραδιά να ήθελε να «παίξει» ή να επεδίωκε μια ευκαιριακή σεξουαλική επαφή. Εσύ ανταποκρίθηκες στον ενθουσιασμό του; Αν ήσουν πολύ συγκρατημένη είναι πιθανό μετά που το σκέφτηκε ψύχραιμα να δίστασε να επικοινωνήσει μαζί σου μήπως απορριφθεί.
Και βέβαια μπορείς να του τηλεφωνήσεις εσύ, τη στιγμή που ανταλλάξατε τηλέφωνα και είπατε πως θα επικοινωνήσετε. Μη διαμαρτυρηθείς, αντιμετώπισέ τον φιλικά και δες τις προθέσεις του. Μην επενδύεις πάντως στη γνωριμία αυτή, γιατί αν πραγματικά ενδιαφερόταν θα είχε επικοινωνήσει. Είναι απίθανο να συνέβη κάτι τόσο έκτακτο που να τον εμπόδισε να σου κάνει ένα τηλεφώνημα…
Κατερίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.