Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Με έχει απατήσει

Είμαι 27 ετών και έχω τα δυο τελευταία χρόνια σχέση με τον Ν. Τα πηγαίναμε καλά μέχρι που πριν από λίγες μέρες έμαθα πως τους πρώτους μήνες της σχέσης μας συναντούσε ακόμη ερωτικά την κοπέλα με την οποία συνδεόταν επί χρόνια πριν από μένα και είχαν χωρίσει ένα μήνα πριν με γνωρίσει. Τον ρώτησα και δεν το αρνήθηκε. Είπε πως επρόκειτο για καθαρά ερωτικές συναντήσεις (δεν υπήρχε πλέον συναίσθημα μεταξύ τους), και ότι τότε ακόμη η σχέση μας δεν είχε «σοβαρέψει» ώστε να αισθάνεται πως με απατά. Εγώ όμως πληγώθηκα και απομακρύνθηκα γιατί δεν τον εμπιστεύομαι πια. Συνεχώς κλαίω, επαναφέρω το θέμα και μαλώνουμε. Σκέφτομαι να χωρίσω, αν και τον αγαπώ. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο.

Β.

Είναι φυσικό να σε πλήγωσε αυτή η αποκάλυψη. Πώς ήταν η κατάσταση μεταξύ σας τον πρώτο καιρό; Είχατε εκφράσει αμέσως συναισθήματα και θεωρήσατε τη σχέση αυτή εξαρχής αποκλειστική; Συνήθως οι σχέσεις ωριμάζουν και εξελίσσονται με το χρόνο. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό ο Ν. να μην είχε πάρει την κατάσταση εξαρχής τόσο σοβαρά και τα αισθήματά του να εξελίχτηκαν στη συνέχεια. Πώς θα αισθανόσουν για μια τέτοια πιθανότητα; Όσο κι αν αυτή η εκδοχή σε πληγώνει, ειδικά αν εσύ είδες τη σχέση σοβαρά από την αρχή, θα πρέπει να τη δεχτείς σαν έναν από τους φυσιολογικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να προχωρήσει ένα φλερτ.

Εξάλλου, γνώριζες εξαρχής πως ο Ν. είχε χωρίσει μόλις πριν από ένα μήνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλό να μην προσδοκούμε αμέσως πολλά από τη νέα κατάσταση και να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχτεί. Μέσα σε ένα μήνα είναι πολύ δύσκολο να έχει ξεπεραστεί μια προηγούμενη μακροχρόνια σχέση. Τα περισσότερα άτομα έχουν πισωγυρίσματα που είτε τους απασχολούν συναισθηματικά έτσι ώστε δεν μπορούν ακόμα να δοθούν ολόψυχα στο νέο σύντροφο, είτε τα εκφράζουν με κάποιες σποραδικές συναντήσεις με τον/την πρώην.

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά έγιναν πριν δυο χρόνια. Μείνε λίγο μόνη και σκέψου αν μπορείς να ξεπεράσεις το πρόβλημα και να επανέλθεις στη σχέση που θεωρείς ωραία. Συζήτησε με τον Ν. τα συναισθήματά σου, άκουσε για τα δικά του τότε και τώρα και ζήτησέ του να είναι στο μέλλον ειλικρινής μαζί σου. Πώς τον κρίνεις στο θέμα αυτό; Εκτός από αυτό το συμβάν στην αρχή της σχέσης σας, έχεις κάποιο άλλο παράπονο για την πίστη ή την ειλικρίνειά του; Αν αποφασίσεις να συνεχίσεις θα πρέπει, αφού συζητήσετε ήρεμα και διεξοδικά το θέμα, να το ξεπεράσεις να μην το αφήσεις να δηλητηριάσει τη ζωή σας στο μέλλον. Αν πάλι θεωρείς πως δεν μπορείς να συνεχίσεις, είναι προτιμότερο να χωρίσετε από το να βασανίζεστε.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.