Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Και όμως, η φιλία μπορεί να γίνει έρωτας

Η φίλη Ζ καταθέτει τη δική της εμπειρία επηρεασμένη από την ιστορία της Λ στην ανάρτηση «Έμεινε όσο με χρειαζόταν και μετά έφυγε».
Διάβασα την ανάρτηση περί φιλίας και έρωτα και δεν συμφωνώ. Με τον τωρινό μου σύζυγο αρχικά βγαίναμε φιλικά επί δυο μήνες και μετά δημιουργήσαμε σχέση. Με τον τρόπο αυτό είχαμε γνωριστεί καλύτερα και ξέραμε με ποιον άνθρωπο είχαμε να κάνουμε.
Ζ.
Δεν αποκλείεται και αυτή η πιθανότητα και χαίρομαι που στη δική σας περίπτωση εξελίχτηκε καλά.
Η φιλία σας όμως υπήρξε βραχυχρόνια και θα την έβλεπα μάλλον σαν ένα προοίμιο της ερωτικής σχέσης, έστω κι αν αυτή ήταν ακόμη εν σπέρματι. Δεν συνάπτονται όλες οι ερωτικές σχέσεις αμέσως. Σε πολλές περιπτώσεις το ζευγάρι περνά μια περίοδο φιλικής παρέας μέχρι να γνωριστεί, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να ονομάσουμε θεμελιωμένη φιλία μια παρέα δυο μηνών.
Μάλλον η ερωτική σας σχέση εξελίχτηκε σταδιακά και όχι άμεσα, γιατί προφανώς έτσι ταίριαζε στους χαρακτήρες σας και στις συγκεκριμένες συνθήκες της γνωριμίας σας.
Δεν αποκλείεται η πιθανότητα μια μακροχρόνια φιλία να εξελιχθεί ερωτικά και να πετύχει, απλώς η φιλία δεν αποτελεί σίγουρο προοίμιο μιας επιτυχημένης ερωτικής σχέσης. Υπάρχουν όλες οι περιπτώσεις και τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά και τίποτα δεν αποτελεί εγγύηση.
Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.