Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Επαναλαμβανόμενο μοτίβο σχέσης

Ειμαι 22 χρονων και εχω μια σχέση περίπου ενα χρόνο. Πριν 3 μηνες εμφανισα ενα άγχος που το εριξα πάνω στην σχεση μου. Το ιδιο ειχα παθει και με τον προηγουμενο ανθρωπο που ημασταν μαζι και στον ιδιο περιπου χρονο με επιασε. Νομιζα οτι ετυχε και οτι απλως δεν πηγαινε αλλο η σχεση. Αλλα τωρα μου ξαναετυχε....ξαφνικα μου φαινεται το παιδι πολυ αδυνατο , ή βρισκω αρνητικα στοιχεια πανω του που δεν ισχυουν γιατι ειναι πολυ ομορφο παιδι. Οταν ειμαστε μαζι περναμε τελεια! Μιλάμε , γελάμε... Οταν ειμαι μονη μου ομως οι αρνητικες σκεψεις που με ριχνουν. Και ενω δεν θελω να χωρισω με οδηγουν προς τα εκει μονο και μονο για να φυγει απο πανω μου το αγχος.

Σ.

Αν καταλαβαίνω καλά, μόλις οι σχέσεις σου χρονίσουν και σοβαρέψουν, μόλις νιώσεις πως περνάς καλά, σε πιάνει άγχος, κάνεις αρνητικές σκέψεις (που δεν ισχύουν) για το σύντροφό σου και σκέφτεσαι να χωρίσεις για να σου φύγει το άγχος.

Όταν στις σχέσεις μας παρουσιάζεται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, τότε το θέμα αφορά εμάς και όχι τους άλλους. Δεν σου φταίνε οι σχέσεις, ούτε τα αγόρια με τα οποία συνδέεσαι, αλλά με το άγχος αυτό ο εσωτερικός σου εαυτός θέλει να κάτι να σου πει.

Μήπως υποσυνείδητα φοβάσαι τις σχέσεις; Μήπως φοβάσαι τη δέσμευση; Μήπως θέλεις να εκδικηθείς τον εαυτό σου για κάτι; Μήπως φοβάσαι την ευτυχία; Τι πρότυπα σχέσεων είχες στο περιβάλλον σου στα παιδικά σου χρόνια; Πώς είναι η υπόλοιπη ζωή σου; Μήπως το άγχος προέρχεται από κάποια άλλη πηγή;

Απάντησε με ειλικρίνεια σε αυτά τα ερωτήματα και καλό θα ήταν να τα ξεκαθαρίσεις με τη βοήθεια ψυχολόγου. Στο μεταξύ μη χαλάσεις άδικα τη σχέση σου. Συζήτησε το θέμα με το σύντροφό σου (αν έχετε ουσιαστική επικοινωνία), ώστε να μη νομίζει πως σε κάτι φταίει και ζήτησέ του υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.