Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Έρωτας και χαμηλή αυτοεκτίμηση

Είμαι 38 ετών και εδώ και 3 χρόνια έχω γνωρίει μια κοπέλα 28 ετών που αγαπω κ λατρευω Εχει αρκετα ψυχολογικα προβληματα (ειναι καταθλιπτικη με φαρμακα ενιοτε κ παλιοτερα ειχε παθει ελαφρια νευρικη ανορεξια). Έχει τρομερες ανασφαλειες που ξεκινανε πιστευω απο την οικογενεια της κ συγκεκριμενα απο τον πατερα της: ξενυχτης,μεθυσος,βιαιος κ τα συναφη...Παρ ολα αυτα του εχει αδυναμια.  Το λαθος προτυπο που εχει αποκομισει απο τον πατερα της το βγαζει σε μενα που ποτε δεν της εχω πει οχι κ παντα οποτε το ζητουσε ημουν διπλα της

Εμενα δε μου φερεται καλα. Εξαφανιζεται για αρκετο καιρο, ξανα παλι μαζι για λιγο, μου ταζει πραγματα, μου λεει ωραια λογια κ χανεται παλι. Ειναι πολυ κοινωνικη κ εχει πολλους γνωστους. Μου λεει οτι ειναι με αλλον για να ξεκολλησω απο αυτην αλλα μετα απο αρκετο καιρο βρισκει αφορμη να με ανταμωσει κ αυτο για ενα βραδυ. Εχω τρελαθει, δεν ξερω τι να κανω, εχω δοκιμασει τα παντα κ δε ξερω πως να το χειριστω πλεον. Πριν 10 μερες βρεθηκαμε υστερα απο 10 μηνες κ χαθηκε παλι. Ξανα πηρε την επιβεβαιωση της κ το σεξ που παραδεχτηκε πως αυτο ηθελε.

Ειναι ενα ατομο που ειναι ανικανο να αγαπησει κ να αισθανθει κατι δυνατο...αν κ κάποιες στιγμες μου εχει πει σημαντικα λογια...αλλα μονο λογια! ξερω οτι δεν ειναι για μενα...δεν ειμαι η πρωτη της επιλογη κ σιγουρα παιζει κ με αλλους. Μπορω μια τετοια γυναικα να την κερδισω? Αν ναι με ποιον τροπο; την αγαπω οτι κ να μου χει κανει!

Η.

Η κοπέλα έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα τα οποία είναι πραγματικά πιθανό να προέρχονται από την κακή σχέση με τον πατέρα της. Είναι γεγονός πως όταν ένα άτομο έχει ψυχολογικά προβλήματα δεν μπορεί να κάνει μια σωστή σχέση, όσο κι αν ο σύντροφός του προσπαθήσει.

Βασική προϋπόθεση λοιπόν είναι η φίλη σου να ακολουθήσει με συνέπεια μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία και να κρίνει μαζί με τον θεραπευτή της αν είναι σκόπιμο να απευθυνθεί και σε ψυχίατρο για την κατάλληλη αγωγή. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει η ίδια να έχει συνειδητοποιήσει πως το χρειάζεται. Εσύ το περισσότερο που μπορείς να κάνεις είναι να της μιλήσεις και να τη συμβουλεύσεις σχετικά. Μόνο αν η κοπέλα συνέλθει θα μπορέσει να δει ψύχραιμα και να εκτιμήσει τα συναισθήματά σου, οπότε και να αποφασίσει αν θα ανταποκριθεί.

Αφού παρ’ ό,τι σου έχει κάνει, δηλώνεις πως την αγαπάς και τη θέλεις,  φρόντισε να τη βρεις, να της εκθέσεις σοβαρά τα συναισθήματά σου και να της πεις την άποψή σου για το τι πρέπει να κάνει. Στη διαδικασία αυτή, αν σε θέλει, θα είσαι δίπλα της. Μόνο αυτό και τίποτα παραπάνω. Δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθείς μόνο εσύ για σχέση με μια κοπέλα που δεν προσέχει ψυχολογικά τον εαυτό της ή/και σε έχει μόνο για να επιβεβαιώνεται και να παίζει.

Θα έρθω όμως τώρα σε σένα τον ίδιο. Ένας άνθρωπος που προσελκύεται από άτομο με τόσες ανασφάλειες και προβλήματα και που ανέχεται τέτοια συμπεριφορά με το πρόσχημα της αγάπης, σίγουρα δεν εκτιμά αρκετά τον εαυτό του. Είναι πιθανό η προσκόλλησή σου στην κοπέλα αυτή να δηλώνει δικές σου ανασφάλειες ή τραύματα και χαμηλή αυτοεκτίμηση, οπότε αυτό θα έπρεπε να το ψάξεις με τη βοήθεια ψυχολόγου.

2 σχόλια:

  1. Αμφιβαλλω αν η κοπέλα έχει ψυχολογικά προβλήματα. Εσύ βλέπω ομως οτι εχεις σίγουρα πρόβλημα απο τη στιγμή που επιλέγεις να εναποθέτεις τις ελπίδες σου σε μια γυναίκα που σου έχει καταδείξει με τον πιο εύγλωττο τρόπο πώς σκέπτεται. Είστε 2 ασύμβατες ευθειες στο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.