Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Εφηβικές ανωριμότητες

Τα ειχα με ενα παιδι περιπου 1,5 χρονο.Ειμαι 19 ετών και είναι δυο χρονια μικροτερος μου.Περνουσαμε πολυ καλα και τον αγαπουσα και με αγαπουσε.Μετα απο καποιο χρονικο διαστημα καταλαβα οτι αρχισε να μου λεει ψεμματα.Χωρισαμε.Μετα με ξαναεπαιρνε τηλ να τα ξαναβρουμε.Τα ξαναβρισκαμε. Αυτο εγινε 4-5 φορες.

Παλια ηταν εντελως διαφορετικος χαρακτηρας.Τωρα τελευταια αλλαξε.Μου ειπε πως θελει χρονο να συνηθησει τη σχεση μας και να το παμε χαλαρα.Του ειπα οχι.Μου μιλησε ασχημα.Λεει πως θελει να ειμαστε μαζι αλλα δεν μπορει να ειναι ο ιδιος οπως παλια.Εγω παντα εχω την ελπιδα οτι θα ξαναγινει οπως ηταν.Μήπως κανω λαθος που τα ξαναβρίσκουμε? Μηπως πρεπει να πω ενα οριστικο τελος σε αυτη την υποθεση?

Β

Ο νεαρός απλώς βαρέθηκε, του πέρασε ή βρήκε άλλη…

Δεν είναι δυνατόν μετά από ένα μεγάλο διάστημα στενής σχέσης κάποιος να σου πει πως «θέλει χρόνο να συνηθίσει» και να το πάτε «χαλαρά». Απλώς η σχέση σας ακολουθεί την εξέλιξη που ακολουθούν οι περισσότερες σχέσεις, ειδικά μεταξύ ανώριμων ατόμων (λόγω ηλικίας). Στην αρχή όλα είναι υπέροχα, μετά αρχίζουν ζήλειες και άλλα προβλήματα και μετά ο ένας από τους δυο έχει βαρεθεί, του έχει περάσει Αυτό ερμηνεύεται από τον άλλον ως αλλαγή προσωπικότητας, στην ουσία όμως είναι αλλαγή διάθεσης προς τη σχέση. Στη δική σας περίπτωση που το παιδί είναι τόσο μικρό, η προσωπικότητα ακόμα διαμορφώνεται και δεν αποκλείεται και μια γενικότερη αλλαγή, το θέμα είναι πως η αλλαγή αυτή δεν σου αρέσει…

Αρχίζουν τα «πιέζομαι, να το πάμε χαλαρά κτλ.» επειδή το άτομο διχάζεται: αφενός δεν θέλει πλέον τη σχέση και θέλει να κοιτάξει αλλού (ή ήδη κοιτά),  αφετέρου λειτουργεί η συνήθεια, οι ωραίες αναμνήσεις κτλ που τον κάνουν να μη θέλει να κόψει τη σχέση αλλά να τη διατηρήσει με νέους, δικούς του όρους. Κοινώς, να σε έχει «καβάντζα» (όπως το λέτε σήμερα εσείς οι νέοι!) αλλά να είναι και ελεύθερος.

Είναι φυσικές οι ανωριμότητες στην ηλικία σας. Σε τέτοιες μάλιστα ηλικίες, τα κορίτσια είναι κατά κανόνα πολύ πιο ανώριμα από τα κορίτσια και η μικρή διαφορά 2 χρόνων μπορεί να έχει τεράστια σημασία.

Θα σου δώσω τη συμβουλή που δίνω πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις: Όταν η σχέση χαλάσει τουλάχιστον από την πλευρά του ενός και ο άλλος υποφέρει, γίνονται καβγάδες και χωρισμοί, καλό είναι η σχέση να λήξει. Μην κοιτάς τι λέει, αλλά τι κάνει. Αν λέει ότι θέλει μεν να είστε μαζί (έστω πιο χαλαρά) αλλά δεν το υποστηρίζει με τη συμπεριφορά του, έχεις τις αποδείξεις που χρειάζεσαι. Εξάλλου αυτό το χαλαρά δεν σε βρίσει σύμφωνη.

Φύγε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη, ασχολήσου με τη νέα φάση ζωής που ξεκινάς, καταχώρησέ τον στις εφηβικές σου αναμνήσεις και ενηλικιώσου. Ένα σωρό νέοι άντρες θα βρεθούν στο δρόμο σου, να κάνεις σχέσεις που θα περνάς καλά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.