Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Φεύγεις ή συμβιβάζεσαι

Ειμαι 29 ετων και εχω 2 κοριτσακια 4 ετων. Παντρευτηκα λογω εγκυμοσυνης,  αλλαξε τελειως η ζωη μου. Ο αντρας μου ειναι 47 ετων. Οταν τον γνωρισα τον ερωτευτηκα πολυ αλλα 6 μηνες μου εκρυβε οτι ειχε αλλη σχεση 12 χρονια. Τωρα, μετα απο 4 χρονια συνεχιζει και ειναι μαζι της και βλεπω στο κινητο διαρκως ερωτικα μηνυματα και διαφορες συνομιλιες μεταξυ τους. Εκεινος θελει να χωρισουμε, αλλα ως ανεργη με 2 μωρα και χωρις στηριξη δεν μπορω. Περναω πολυ ασχημα, δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω, το εχουμε συζητησει χιλιαδες φορες αλλα δεν θελει να την αφησει. Ειμαι σε απογνωση.....

Φ.

Τα λάθη που έκανες τα γνωρίζεις και δε χρειάζεται να σου τα επισημάνω: Γάμος λόγω εγκυμοσύνης  με έναν άνδρα 18 χρόνια μεγαλύτερο, που γνωρίζεις πως έχει άλλη μακροχρόνια σχέση. Τι να πω; Μόνη σου μπήκες σε μια κατάσταση εξαρχής χαμένη…

Στη φάση που βρίσκεσαι τώρα έχεις 2 επιλογές:

·         Ζητάς βοήθεια. Δεν έχεις κανέναν στον κόσμο; Γονείς, αδέλφια, συγγενείς; Κάποιο τόπο καταγωγής που θα μπορούσες να πας , να έχεις μια βοήθεια για τα παιδιά και να βρεις οποιαδήποτε δουλειά; Βρίσκεις δουλειά, παίρνεις διαζύγιο και αναγκαστικά ο σύζυγος θα βοηθά οικονομικά με τα παιδιά. Ακόμη και σε στέκι αστέγων θα μπορούσες να πας.

·         Αποδέχεσαι την κατάσταση για λόγους ανάγκης, μέχρι να μπορέσεις να ξεφύγεις. Συνειδητοποιείς πως δεν έχει νόημα να ελπίζεις κάτι παραπάνω με έναν άντρα που έχει 16 χρόνια άλλη σχέση και θέλει να χωρίσετε.

Ό,τι και να επιλέξεις, χρειάζεσαι ψυχολογική στήριξη. Επειδή καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, απευθύνσου στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου που κατοικείς. Δυστυχώς τέτοια λάθη ζωής δεν διορθώνονται με μια συμβουλή από μακριά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.