Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το τρίτο πρόσωπο

Είμαι 23 χρόνια παντρεμένη, με μεγάλα παιδιά. Με τον άντρα μου ως τώρα δεν είχαμε σημαντικά προβλήματα και ήμασταν και οι δυο συγκεντρωμένοι στην οικογένειά μας. Πρόσφατα παρατήρησα κάποιες κινήσεις του που με έβαλαν σε υποψίες. Έψαξα και έμαθα πως υπάρχει τρίτο πρόσωπο, μια γυναίκα από τον επαγγελματικό του χώρο, ελεύθερη. Δεν έχω σκοπό να αφήσω κανέναν να χαλάσει την οικογένειά μου και σκέφτομαι να πάω να βρω αυτή τη γυναίκα και να της μιλήσω. Αν δεν υποχωρήσει, θα αποκαλύψω την κατάσταση στην οικογένειά της. Τι άλλο μπορώ να κάνω;
Ν.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον άντρα σου. Στην όλη ιστορία που με λίγα λόγια μου περιγράφεις, δεν είδα πουθενά να αναφέρεται η επιλογή και η ευθύνη του άντρα σου. Επίσης, απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν του έχεις αποκαλύψει πως γνωρίζεις για την εξωσυζυγική του σχέση, δεν έχεις διαμαρτυρηθεί και δεν του έχεις ζητήσει να τοποθετηθεί.
Είναι λάθος να θεωρείς το τρίτο άτομο υπεύθυνο γι’ αυτή την ιστορία. Δεν μπορείς να απαιτήσεις τίποτα από ένα άτομο που δεν έχεις επιλέξει και δεν έχει δεσμευτεί απέναντί σου. Πρόκειται για μια γυναίκα ελεύθερη που έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει και δεν έχει καμιά υποχρέωση απέναντί σου. Αντίθετα, από το σύζυγό σου τον οποίο τόσα χρόνια «επιλέγεις» και ο οποίος έχει δεσμευτεί μαζί σου στο θεσμό της οικογένειας, έχεις κάθε δικαίωμα να απαιτείς πίστη και να ζητάς ευθύνες. Δεν φταίει το συγκεκριμένο τρίτο άτομο που «χαλάει την οικογένεια». Για να μπει τρίτο άτομο σε μια σχέση, αυτή είναι ήδη διαβρωμένη και έχει αφήσει τον ανάλογα χώρο. Αν ο σύζυγός σου είναι επιρρεπής στις εξωσυζυγικές σχέσεις, αν δεν συνδεόταν με τη συγκεκριμένη γυναίκα θα συνδεόταν με κάποια άλλη.
Πιστεύω πως δεν πρέπει να έρθεις σε επαφή με την «αντίζηλό» σου και να καταφύγεις σε τσακωμούς και απειλές. Μίλησε με τον άντρα σου και αποκάλυψέ του πως γνωρίζεις για τη σχέση του. Η επιθυμία σου να μη χαλάσεις την οικογένειά σου είναι πολύ ισχυρή και απ’ ό,τι καταλαβαίνω  υπερνικά τα αρνητικά συναισθήματα που είναι φυσικό να έχεις, αν και δεν αναφέρεσαι σ’ αυτά. Μπορείς λοιπόν να εκφράσεις στον άντρα σου αυτή την επιθυμία και να του ζητήσεις να διαλύσει τη σχέση και να επανέλθει η ισορροπία στην οικογένειά σας. Επίσης, έχεις κάθε δικαίωμα να του ζητήσεις να δεσμευτεί για το μέλλον.
Αν αυτό γίνει με το καλό και ηρεμήσετε, θα πρέπει να συζητήσετε τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στη σχέση σας και που τον οδήγησαν να δημιουργήσει την εξωσυζυγική σχέση. Ένας σύμβουλος γάμου μπορεί να σας βοηθήσει. Κάποιες φορές μια κρίση σε ένα ζευγάρι μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για προβληματισμό, αναπροσαρμογή και νέα αρχή.
Κατερίνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.