Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Δελεαστική πρόταση

Είμαι 47 ετών. Δεν έχω παντρευτεί ποτέ και έχω κάνει ελάχιστες σχέσεις στη ζωή μου, κυρίως στα νεανικά μου χρόνια. Είμαι μάλλον κλειστός τύπος, με λίγες παρέες, και κάνω μια απαιτητική δουλειά που με απασχολεί πολλές ώρες Τα τελευταία 10 χρόνια είμαι μόνος, εκτός από 2-3 σποραδικές γνωριμίες με γυναίκες, που δεν συνεχίστηκαν. Πρόσφατα γνώρισα μια κοπέλα είκοσι ολόκληρα χρόνια μικρότερή μου, η οποία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παίρνει πρωτοβουλίες να με προσεγγίσει. Περνά τα καλοκαίρια της σε ένα νησί και με κάλεσε το καλοκαίρι να με φιλοξενήσει. Η πρόταση είναι δελεαστική γιατί η κοπέλα μου αρέσει. Η πιθανότητα σχέσης όμως με μια τόσο νέα κοπέλα με προβληματίζει.
Σ.

Οι άνθρωποι που έχουν φτάσει στην ώριμη ηλικία χωρίς να έχουν ζήσει πολλές εμπειρίες συνύπαρξης με το άλλο φύλο είναι συνήθως «δύσκολοι» στις σχέσεις τους. Μια σχέση απαιτεί αναπροσαρμογή της ζωής μας, μας βγάζει από τους ρυθμούς μας και από τα δεδομένα μας. Οι κλειστοί και πολυάσχολοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα προσαρμογής. Όλα αυτά βέβαια ισχύουν για τις ουσιαστικές σχέσεις. Για να φτάσει κάποιος στο επίπεδο αυτό χρειάζεται να περάσει πολλά προκαταρκτικά στάδια.
Πρώτα-πρώτα, με προβληματίζει που η κοπέλα αυτή, χωρίς να έχετε ακόμη δημιουργήσει σχέση σε κάλεσε να κάνετε μαζί διακοπές στο εξοχικό της. Θα είναι μόνη της, με συγγενείς, με άλλους φίλους; Η πρόσκληση είναι καθαρά ερωτική μόνο αν σε καλεί σε ένα σπίτι όπου θα είναι μόνη της. Το σίγουρο είναι πως της αρέσεις και θέλει να δοκιμάσει τη συμβατότητά σας. Το νεαρό της ηλικίας της και πιθανότατα η προσωπικότητά της την κάνουν ίσως να αντιμετωπίζει το θέμα αρκετά χαλαρά. Αν λοιπόν θέλεις μια όμορφη και χαλαρή ερωτική κατάσταση, γιατί να μη δεχτείς; Αν όμως η πρόθεσή σου είναι να δημιουργήσεις σοβαρή σχέση ή διαβλέπεις τέτοια πρόθεση από μέρους της κοπέλας, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Είσαι ασυνήθιστος στη συνύπαρξη και η κοπέλα μάλλον προχωρεί πολύ ταχύτερα απ’ ότι θα ταίριαζε σε σένα.
Ανεξαρτήτως προθέσεων, καλό θα ήταν να δημιουργούσατε σχέση πριν από τις διακοπές, να κάνατε αρκετή παρέα για κάποιο διάστημα και να δείτε αν ταιριάζετε για χαλαρή παρέα και ίσως για μελλοντική σοβαρότερη σχέση. Αν γίνει αυτό και όλα πάνε καλά, θα μπορούσε να δεχτείς την πρότασή της για φιλοξενία 2-3 ημερών αρχικά, και αν όλα εξακολουθούν να πηγαίνουν καλά επανέρχεσαι για κάποιο μεγαλύτερο διάστημα.
Η διαφορά της ηλικίας είναι φυσικό να σε προβληματίζει. Αφού όμως η κοπέλα παίρνει την πρωτοβουλία κι εσένα σου αρέσει, γιατί να μην προχωρήσεις; Θέματα ηλικίας και άλλα πρακτικά ζητήματα (πχ. ο τρόπος της ζωής μιας νέας κοπέλας σε σχέση με το δικό σου πολυάσχολο πρόγραμμα) τίθενται μόνο αν πρόκειται για σοβαρή σχέση με μελλοντικές προοπτικές. Προς το παρόν  δεν έχει δημιουργηθεί καν σχέση μεταξύ σας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Θα μπορούσες να συζητήσεις μαζί της και να της πεις πως σου αρέσει ως γυναίκα και σε κολακεύει η πρότασή της, ας ξεκινήστε με χαλαρό τρόπο και βλέπετε πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα. Έτσι εσύ θα είσαι ξεκάθαρος κι εκείνη δεν θα δημιουργήσει από τώρα σοβαρότερες προσδοκίες για τη σχέση σας, αν έχει τέτοια πρόθεση.
Μη φοβάσαι να βγεις από τα δεδομένα σου και να περάσεις όμορφα τις διακοπές σου. Είναι καιρός να ξεφύγεις από την κλειστή ζωή που ζεις και να μπεις πάλι στο «παιχνίδι»των σχέσεων. Από τη διαδικασία αυτή μπορεί να προκύψει μια ερωτική ιστορία των διακοπών ή ακόμη και μια σοβαρότερη σχέση. Και οι δυο πιθανότητες είναι προτιμότερες από τη μοναξιά σου, και δεν θα ξέρεις  ποια θα υλοποιηθεί αν δεν δοκιμάσεις.
Κατερίνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.