Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ξαφνικός χωρισμός

Είμαι 32 ετών. Μετά από 4 χρόνια πολύ καλής σχέσης και ενώ συζητούσαμε για γάμο, ο σύντροφός μου ξαφνικά πριν από ένα μήνα δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος για τις ευθύνες του γάμου, δεν συμπαθεί τους γονείς μου και γενικά δεν θέλει να δεσμευτεί. Διέλυσε τη σχέση μας μέσα σε μια μέρα και από τότε αρνείται ακόμη και να μου μιλήσει. Έχει εξαφανιστεί και δεν απαντά ούτε στα τηλεφωνήματά μου. Κοντεύω να τρελαθώ. Τι να κάνω;
Σ.

Όταν κάποιος αποχωρεί από μια σχέση ξαφνικά, ο άλλος είναι φυσικό να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του, τουλάχιστον στην αρχή.

Στη δική σου περίπτωση το περίεργο είναι πως δεν υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια πως κάτι δεν πήγαινε καλά, ή τουλάχιστον εσύ δεν τα είχες καταλάβει. Οι δικαιολογίες που προβάλλει ο σύντροφός σου μου φαίνονται πολύ αόριστες, αν δεν είχαν προηγηθεί από μέρους του κάποια δείγματα δυσανασχέτησης σχετικά με την οικογένειά σου και με την υπόθεση του γάμου. Ακόμη όμως κι αν διαφωνούσε για το γάμο αλλά δεν είχε πρόβλημα μαζί σου, το πιο φυσικό θα ήταν να σου προτείνει να παραμείνετε στη σχέση όπως ήσασταν ως τώρα.  Θεωρώ λοιπόν πως μάλλον κάτι στη σχέση σας δεν τον ικανοποιούσε πια και το θέμα του γάμου ήταν απλώς η αφορμή ή η δικαιολογία.
Δεν αποκλείω και την πιθανότητα να υπάρχει παράλληλη σχέση ή τουλάχιστον να υπάρχει κάποια άλλη γυναίκα που τον ενδιαφέρει.

Όπως και να έχει η κατάσταση, τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά γιατί έχει περάσει μικρό διάστημα χωρισμού. Μπορεί να περνά κάποια κρίση οποιουδήποτε είδους την οποία να ξεπεράσει και να ξαναγυρίσει. Σε τέτοια περίπτωση έγκειται στη δική σου προαίρεση αν θα τον δεχτείς θεωρώντας ότι η σχέση σας δεν έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και υπάρχει περιθώριο επανασύνδεσης. Και φαίνεται ότι προς το παρόν τουλάχιστον είσαι πρόθυμη να τον ξαναδεχτείς.

Αφού εσύ έχεις κάνει κινήσεις επανασύνδεσης που δεν εισακούστηκαν, θα πρότεινα να μην κάνεις τίποτα άλλο. Εκείνος γνωρίζει τη διάθεσή σου να τα ξαναβρείτε και αν έχει σκοπό να ξαναγυρίσει θα το κάνει. Όπως έχω γράψει πολλές φορές, κανένας δεν μπορεί να κρατήσει τον άλλον σε μια σχέση με το ζόρι.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα τον περιμένεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσεις να προσανατολίζεσαι και προς την πιθανότητα πως η σχέση αυτή έχει λήξει. Φρόντισε να ασχολείσαι με τη δουλειά σου, να βγαίνεις, να βλέπεις τους φίλους σου και να ασκείς τα ενδιαφέροντά σου. Μη συγκεντρώνεις όλη σου τη ζωή στη σχέση (όπως δεν έπρεπε να το κάνεις ακόμη κι όταν η σχέση πήγαινε καλά) και μόνο έτσι θα τη δεις στις πραγματικές της διαστάσεις.

Όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές. Μπορεί ο σύντροφός σου να ξαναγυρίσει και να βάλετε τη σχέση σας σε μια νέα βάση. Μπορεί εξάλλου να αργήσει να ξαναγυρίσει και να μη σε βρει διαθέσιμη. Όπως και αν έχουν τα πράγματα, πρόσεξε τη ζωή σου και δώσε της αξία, ανεξαρτήτως σχέσης.

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.