Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα στη μέση

Είμαι 43 χρονών και εδώ και δυο χρόνια αντιμετωπίζω προβλήματα με τη μέση μου που εμφανίζονται απροσδόκητα και με ταλαιπωρούν πολύ. Όλες οι εξετάσεις που έχω κάνει δεν έχουν βρει κάποια αιτία. Οι κρίσεις έχουν αφορμές άλλοτε κάποιες κινήσεις που όμως άλλες φορές δεν έχουν συνέπειες και άλλοτε κάποιο κρύωμα. Όταν αρχίσουν οι πόνοι παιδεύομαι να βρω μια θέση στο κρεβάτι για να μπορέσω να κοιμηθώ. Όμως ακόμη και ένας βήχας με κάνει να πονώ πολύ. Παίρνω mesulid, βάζω αλοιφές ή έμπλαστρα που με ανακουφίζουν και συνήθως κρατάει 2-3 μέρες. Μόνο που μετά πρέπει να προσέχω.
Μ.

Τα προβλήματα της μέσης είναι πολύ κοινά και έχουν σχέση με τη χρήση του σώματός μας πχ. με τον τρόπο που στεκόμαστε, περπατάμε, καθόμαστε (και ειδικά όταν καθόμαστε για πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση στο σαλόνι ή είμαστε μισοξαπλωμένοι στην κρεβατοκάμαρα). Το υπερβάλλον βάρος, που ειδικά στους άντρες τοποθετείται γύρω από τη μέση, εκτός του δυσάρεστου αισθητικού αποτελέσματος  προκαλεί επιβάρυνση στη σπονδυλική στήλη λόγω της κακής κατάστασης των κοιλιακών μυών.

Η ενδυνάμωση και η καλή κατάσταση των κοιλιακών μυών είναι η καλύτερη προστασία για τις ευαισθησίες της σπονδυλικής στήλης. Ο ανθρώπινος κορμός στηρίζεται και αντλεί τη δύναμή του από τη σπονδυλική στήλη αλλά κυρίως από τους κοιλιακούς μύες.

Για συμπτωματική ανακούφιση, μπορείς να χρησιμοποιείς τοπικά και τη θερμότητα ή έμπλαστρα. Να αποφεύγεις να σηκώνεις υπερβολικά βάρη και όταν σηκώνεις κάτι να το διατηρείς πολύ κοντά στο σώμα.

Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.