Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μπλέκω όλο με προβληματικούς

Είμαι 23 ετών, φοιτήτρια. Το πρόβλημά μου είναι οι άντρες. Είχα αρκετές σχέσεις ως τώρα αλλά μπλέκω όλο με προβληματικά άτομα και πολύ γρήγορα οι σχέσεις διαλύονται. Τώρα είμαι ερωτευμένη με κάποιον που βρίσκεται στην επανένταξη μετά από διαδικασία αποεξάρτησης από ναρκωτικά. Κι εκείνου του αρέσω αλλά είναι διστακτικός. Δεν μου φαίνεται πολύ καλά ψυχολογικά. Τι να κάνω; Έχω κάτι που τραβάει τους προβληματικούς  ή είμαι απλώς άτυχη;
Σ.

Το θέμα της επιλογής "προβληματικών" συντρόφων είναι ένα πολύ συνηθισμένο παράπονο. Όταν στις σχέσεις μας υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, η απάντηση βρίσκεται σε μας τους ίδιους που ελκύουμε ή επιλέγουμε τα συγκεκριμένα άτομα. Να μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι πιθανό να συμβαίνει αυτό:
  • Για κάποιο λόγο φοβάσαι την ουσιαστική δέσμευση και έτσι επιλέγεις υποσυνείδητα άντρες με τους οποίους οι σχέσεις σου γρήγορα θα διαλυθούν.
  • Έχεις παραδείγματα αταίριαστων σχέσεων στην οικογένειά σου και υποσυνείδητα τα απομιμείσαι.
  • Με την επιλογή ακατάλληλων αντρών εκφράζεις την αντίδρασή σου προς τις οικογενειακές ρητές ή άρρητες εντολές.
  • Σου αρέσει το διαφορετικό, ίσως αισθάνεσαι πως σε ηρωοποιεί
  • Σου αρέσει να παίζεις το ρόλο του σωτήρα  και ίσως αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι δυνατή.
Τι είδους σχέση επιθυμείς τη συγκεκριμένη περίοδο; Τι είναι σημαντικό για σένα σε μια σχέση; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα σε βοηθήσουν να επιλέγεις πώς θα διαχειριστείς  την έλξη που αισθάνεσαι για κάποιον άντρα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, υπάρχουν όλων των ειδών οι σχέσεις σ' αυτόν τον κόσμο. Τίποτα δεν σε εμποδίζει να έχεις ένα φλερτ με κάποιον που θεωρείς προβληματικό άτομο, αρκεί να μην επενδύσεις στη σχέση αυτή και να μην αναλάβεις να τον "σώσεις".

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.