Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Διαδικτυακή γνωριμία

Είμαι 35 ετών, παντρεμένη 15 χρόνια και έχω δυο παιδιά στο γυμνάσιο.  Με τον άντρα μου τα πάω καλά αλλά έχουμε συνηθίσει ο ένας τον άλλο και δεν υπάρχει ρομαντισμός. Δεν έχω σπουδάσει και δεν εργάζομαι, παρά μόνο μερικές φορές τον βοηθώ  στο μαγαζί.
Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι αρκετά με τον υπολογιστή και συμμετέχω σε διάφορα φόρουμ. Έχω κάνει κάποιες φορές γνωριμίες με άντρες και φλερτ. Αυτό με κάνει να ντρέπομαι λιγάκι αλλά και μου δίνει μεγάλη χαρά. Ως τώρα δεν είχα δεχτεί να γνωρίσω κανέναν από κοντά. Τους τελευταίους μήνες επικοινωνώ με κάποιον που νομίζω πως τον έχω ερωτευτεί και με πιέζει να γνωριστούμε κι από κοντά. Το θέλω αλλά διστάζω. Αν μου αρέσει τόσο κι από κοντά και προχωρήσουμε; Δεν θέλω να χαλάσω την οικογένειά μου.
Π.

Μπήκες πολύ μικρή στο ρόλο της μητέρας και συζύγου και σίγουρα σου έχουν λείψει κάποιες εμπειρίες της νεανικής ηλικίας. Όταν ο άνθρωπος περνά κάποιες ηλικιακές φάσεις χωρίς να ζήσει τις ανάλογες εμπειρίες, τότε αυτές στις μεγαλύτερες ηλικίες του δημιουργούν απωθημένα που συχνά φροντίζει να τα καλύψει όπως μπορεί.  Καταλαβαίνω πως κάτι τέτοιο επιδιώκεις υποσυνείδητα τα τελευταία χρόνια μέσω των διαδικτυακών γνωριμιών: Να καλύψεις τα νεανικά φλερτ που σου έχουν λείψει, με τρόπο όμως που να μην επηρεάσει τις οικογενειακές σου σχέσεις.

Επιπλέον, στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από 15 χρόνια γάμου  ο ρομαντισμός και το έντονο ενδιαφέρον μεταξύ του ζευγαριού έχει χαθεί. Στους ουσιαστικά επιτυχημένους γάμους αυτά έχουν αντικατασταθεί από πιο βαθιά συναισθήματα. Ίσως επειδή δεν έζησες αρκετά τον ρομαντισμό και το ενδιαφέρον σε νεανικές σχέσεις, να μη σε καλύπτει τώρα η οικειότητα, η εμπιστοσύνη και η πιο βαθιά αγάπη που είναι πιθανό να έχει  αναπτυχτεί στη σχέση με το σύζυγό σου.

Ας δούμε πρώτα τι λείπει από τη ζωή σου. Ποιά άλλα πράγματα εκτός των φλερτ στερήθηκες επειδή παντρεύτηκες τόσο μικρή; Μήπως το ότι δεν σπούδασες και δεν εργάστηκες; Αυτά μπορείς να τα κάνεις και τώρα. Μήπως δεν έχεις βγει ή ταξιδέψει όσο θα ήθελες; Γιατί δεν ξεσηκώνεις τον άντρα σου να κάνετε εξόδους και ταξίδια τώρα; Μήπως έχεις στερηθεί τους φίλους και τα ενδιαφέροντα; Φρόντισε να τα βρεις τώρα και να δημιουργήσεις και ένα κομμάτι αποκλειστικά δικής σου ζωής. Αν η ζωή σου γεμίσει με όλα τα άλλα στοιχεία που έχεις στερηθεί, ίσως το ενδιαφέρον σου για φλερτ ατονήσει.

Σχετικά με το θέμα που σε απασχολεί άμεσα, δεν θα ασχοληθώ με το "ηθικό"μέρος της ιστορίας. Ο καθένας μας σε τέτοιες περιπτώσεις φέρεται σύμφωνα με την προσωπική του ιδεολογία. Για σένα είναι αποδεκτό το φλερτ μέσω διαδικτύου αλλά όχι η από κοντά γνωριμία; Αυτό συμβαίνει επειδή το πρώτο είναι ασφαλές ενώ το δεύτερο είναι πιθανό να διαταράξει την ισορροπία του συστήματός σου; Μεχρι ποιο βαθμό αποδέχεσαι να φτάσει μια εξωσυζυγική επαφή ώστε να μη θεωρήσεις πως χαλάς την οικογένειά σου; Πόσο σου λείπει μια πιθανή εξωσυζυγική σχέση και ποια προβλήματα θα αντιμετώπιζες αν την είχες; Ποιές είναι οι αντιλήψεις σου περί συζυγικής πίστης; Αν δεν γνωρίσεις προσωπικά το φίλο σου, μήπως αυτό θα σου μείνει απωθημένο και θα δυναμώσει τα συναισθήματά σου; Αυτά είναι ερωτήματα που μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις.

Επιπλέον, λάβε υπόψη πως πολλές φορές οι διαδικτυακές προσωπικότητες παρουσιάζουν κάτι πολύ διαφορετικό από την πραγματικότητα και είναι πιθανό αν γνωρίσεις από κοντά τον ηλεκτρονικό σου φίλο να μην σου ασκήσει την έλξη που σου ασκεί τώρα.

Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.