Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Σύζυγος ανέτοιμος για γάμο


Πριν από πέντε χρόνια και κάτι γνώρισα τον άνδρα μου σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Επί ένα χρόνο ταξίδευα στο εξωτερικό για να περάσουμε μαζί υπέροχα αλλά και με προβλήματα επικοινωνίας κάποιες φορές λόγω διαφορετικής εθνικότητας, γλώσσας κλπ. Αυτό που είχα παρατηρήσει ήταν ότι είχε την τάση να δημιουργεί πολλές φορές χαζά προβλήματα. Ύστερα από το διάστημα αυτό μου πρότεινε να συζήσουμε.  
Πέρασε ο ένας χρόνος συμβίωσης με τα ίδια προβλήματα, με μικροτσακωμούς αλλά και με αγάπη. Τότε αρρώστησε ο πατέρας μου, πολύ νέος πολύ σοβαρά. Χρειάστηκε και λόγω της δικής μου δουλειάς και λόγω της κατάστασης του πατέρα μου να γυρίσω στην Ελλάδα για δύο μήνες. Τ ο διάστημα αυτό είχαμε συνεχή επικοινωνία και ήμασταν πάρα πολύ ερωτευμένοι. Περιμέναμε να ζήσουμε πάλι μαζί.
Επέστρεψα και σε ένα μήνα έμεινα έγκυος, καθώς και λόγω της κατάστασης υγείας του πατέρα μου ήμουν χάλια ψυχολογικά και αμέλησα την αντισύλληψή μου. Πιστεύω ότι ήθελα να μείνω έγκυος και να δημιουργήσω την δική μου οικογένεια.
Οι πρώτοι δύο μήνες άλλαξαν τελείως την ζωή μου λόγω ορμονών, με αποτέλεσμα να φέρομαι πολύ επιθετικά στον σύντροφό μου χωρίς λόγο, πράγμα που τον κούραζε. Όταν καταλάβαμε την εγκυμοσύνη στους 2,5 μήνες -πράγμα σπάνιο αλλά συμβαίνει-  εκείνος ήθελε να μην κρατήσω το παιδί. Όταν κάναμε την πρώτη επίσκεψη στον γιατρό, ο σύντροφός μου συγκινήθηκε και κυρίως κατάλαβε ότι η επιθετική συμπεριφορά μου οφειλόταν στην εγκυμοσύνη, οπότε ηρέμησε και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε.
Παντρευτήκαμε όταν ήμουν πια οκτώ μηνών για λόγους πρακτικούς, επειδή εγώ εκεί ήμουν ξένη και με το γάμο λύναμε προβλήματα. Αυτό υποστήριξε τότε και υποστηρίζει τώρα.
Ο πατέρας μου δεν ζει πια και επίσης έχω μεγάλη αστάθεια οικονομική και επαγγελματική με αποτέλεσμα να τον επιβαρύνω και σε αυτό. Όποτε τσακωθούμε πάντοτε μου λέει το ίδιο πράγμα, ότι φταίω εγώ γιατί με παντρεύτηκε χωρίς την θέληση του και ότι πρέπει να ζει μαζί μου χωρίς να το αξίζω. Εγώ γνώριζα τον χαρακτήρα του, αλλά παρόλα αυτά επέλεξα να μείνω μαζί του. Ήθελε να δώσει τέλος στη σχέση μας, όταν εγώ έμεινα έγκυος και ανάτρεψα τα πάντα. Τώρα είναι δύσκολο και να χωρίσουμε καθώς εγώ σε τέτοια περίπτωση θα επιστρέψω στην Ελλάδα και αυτός θα αποχωριστεί το παιδί και όλα τα προβλήματα του διαζυγίου κλπ.
Έχω μπερδευτεί, απογοητευτεί και είμαι και υπερήφανη. Θέλω ο άνδρας μου να με θέλει, σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορώ να λειτουργήσω. Θέλω να βρω μια λύση να δουλέψω για το γάμο μου και να επιλύσω τα προβλήματα. Επιπλέον, ξέρω τι θα πει διαζύγιο για ένα παιδί, γιατί το έχω ζήσει. Τι να κάνω;
Τ.

Είναι προφανές πως ο άντρας σου δεν ήταν έτοιμος για γάμο και παιδί μαζί σου. Όταν ένα παιδί κάνει απρογραμμάτιστα την εμφάνισή του και ο γάμος γίνεται εσπευσμένα, το μέλλον δεν είναι συνήθως αίσιο.
Από δικής σου πλευράς πιστεύω πως σε υποσυνείδητο επίπεδο η επιθυμία σου για οικογένεια σε έκανε να αμελήσεις την αντισύλληψή σου και έκανε τον οργανισμό σου να μη δείξει τα αρχικά φυσιολογικά σημάδια της εγκυμοσύνης. Η επιθυμία αυτή είναι πολλές φορές έντονη στα παιδιά των χωρισμένων οικογενειών και συχνά επιτείνεται από το θάνατο ενός γονέα.
Πολλές σχέσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως σχέσεις με τα πάνω-κάτω τους, αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως γάμοι , δηλ. με αμοιβαία δέσμευση, αντοχή σε προβλήματα, σοβαρότητα και απόκτηση παιδιού. Φαίνεται πως για το σύζυγό σου η σχέση έχει δυσκολία να περάσει στον ουσιαστικό γάμο. Εσύ θέλεις να το παλέψεις. Ο σύζυγός σου όμως;
Δήλωσέ του ξεκάθαρα πως αντιλαμβάνεσαι την απροθυμία του να γίνετε ουσιαστικά οικογένεια, αλλά εσύ θέλεις να το παλέψεις. Ρώτησέ τον αν έχει διάθεση να προσπαθήσετε μαζί.
·         Αν δεχτεί, πηγαίνετε σε σύμβουλο γάμου.
·         Αν δεν δεχτεί, συμφωνώ απόλυτα πως κανείς δεν πρέπει να μένει σε μια οποιουδήποτε είδους σχέση αν ο άλλος δεν τον θέλει και τον απαξιώνει. Ούτε ένα παιδί θα μεγαλώσει καλά σε τέτοιο περιβάλλον. Προτείνω δοκιμαστικό χωρισμό. Επιστρέφεις στην Ελλάδα με το παιδί σου και δίνεις χρόνο να το ξανασκεφτείτε.

Η απόφασή σου να μετοικήσεις στο εξωτερικό για μια καινούργια σχέση χωρίς εχέγγυα ήταν ούτως ή άλλως ένα ρίσκο. Επαγγελματικά τι κάνεις; Αν έχεις δουλειά στο εξωτερικό, ίσως αξίζει να μείνεις εκεί με τα παιδί σου, σε άλλο σπίτι, τη δοκιμαστική περίοδο χωρισμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.