Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Σχέση στα 18


Είμαι 18 χρονών και εδώ και καιρό μου αρέσει ένα παιδί στα 27 . Είναι πολύ εμφανίσιμος, καλός ,ευγενικός με αξίες και σοβαρό άτομο. Θα το θεωρούσατε σωστό να κάνω μια σχέση μαζί του, λόγω της διαφοράς ηλικίας μεταξύ μας αλλά και της ηλικίας που βρίσκομαι εγώ;
X

Οι σχέσεις μεταξύ ελεύθερων ανθρώπων δεν καθορίζονται με «πρέπει» και είναι πάντα ανάλογες με τα συναισθήματα, με την ιδιαίτερη προσωπικότητα και τις συνθήκες ζωής των ενδιαφερομένων.
Αν ο νεαρός σου αρέσει και δείχνει πως του αρέσεις κι εσύ, μπορείτε να βγείτε αρχικά μερικές φορές για να γνωριστείτε καλύτερα. Αν δημιουργηθούν συναισθήματα, καλό είναι να μην τα συγκρατήσετε. Είστε νέα, ελεύθερα παιδιά και δεν βλέπω γιατί να περιοριστείτε.
Μια διαφορά ηλικίας 9 χρόνων δεν είναι αντικειμενικά τεράστια, αλλά στις ηλικίες που βρίσκεστε μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα τα οποία να είσαι έτοιμη να διαχειριστείς:

  • ·         Στα 27 του ο νεαρός έχει όλη την ελευθερία που θέλει. Εσύ βρίσκεσαι σε ένα μεταίχμιο. Αν μεν είσαι μαθήτρια στην τελευταία τάξη, έχεις φροντιστήριο, διάβασμα και περιορισμούς από το σπίτι. Έτσι, θα είναι δύσκολο να συνυπάρξετε για πρακτικούς λόγους. Στην περίπτωση αυτή, αν δημιουργηθεί σχέση, εσύ θα πρέπει να θέσεις τους όρους σου και εκείνος να σε αγαπά πολύ για να τους δεχτεί. Αν έχεις τελειώσεις το σχολείο και είσαι φοιτήτρια ή εργαζόμενη, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.
  • ·         Ο νεαρός έχει σίγουρα τις εμπειρίες του από σχέσεις. Αν εσύ δεν έχεις κάνει ακόμη ολοκληρωμένη σχέση θα πρέπει να προχωρήσετε με το δικό σου ρυθμό και να μην υποστείς πίεση αν δεν είσαι ακόμα έτοιμη.
  • ·         Οι παρέες σας είναι σίγουρα διαφορετικές. Αν εκείνος δεν είναι πρόθυμος να κάνει παρέα με τους συνομηλίκους σου φίλους, θα πρέπει να τους βλέπεις μόνη σου και σε καμιά περίπτωση να μην αποκοπείς από τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα της ηλικίας σου.
  • ·         Αντικειμενικά δεν είσαι μικρή για να κάνεις σχέση, αρκεί να τη συνδυάσεις με τις άλλες σου υποχρεώσεις . Εσύ θα κρίνεις αν είσαι έτοιμη να την προχωρήσεις πέρα από το επίπεδο του φλερτ.


Αν προσέξεις αυτά τα σημεία και του τα ξεκαθαρίσεις εξ αρχής, μπορείς να δημιουργήσεις σχέση, αν βέβαια φανεί πως ταιριάζετε και έχετε συναισθήματα. Έτσι όπως περιγράφεις τον νεαρό, μάλλον θα σεβαστεί τους όρους σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.