Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Στερεότυπα στα 22!

ΕΙΜΑΙ 22 ΕΤΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΛΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ, ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ. ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΙΤΩ.
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΙ ΔΕΙΛΟΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΙΛΙΣΟΥΜΕ. ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ 2 ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΑΖΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ. ΠΧ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Ή ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ. ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΜΗΠΩΣ ΕΓΩ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ;
Μ

Το πρόβλημα δεν είναι η σχέση αλλά τα δικά σου στερεότυπα. Βρήκες μια κοπέλα που περνούσατε καλά και σου συμπαραστεκόταν κι εσύ, στα 22 σου χρόνια,  βασανιζόσουν τι θα γίνει στο απώτερο μέλλον!

Πρώτα-πρώτα, στα 22 δεν σκεφτόμαστε πότε θα κάνουμε οικογένεια και τι θα γίνει μετά από 10 χρόνια! Στα 22 φροντίζουμε να τελειώσουμε τη σχολή μας και να ζήσουμε εμπειρίες οι οποίες αργότερα και σταδιακά θα μας οδηγήσουν στις βασικές μας επιλογές. Ούτε να σκέφτεσαι γάμο πριν τα 30, καλύτερα τα 35. Αν όλοι το τηρούσαν αυτό, τα διαζύγια θα ήταν πολύ λιγότερα, το ίδιο και οι προβληματικοί γάμοι.

Μια διαφορά ηλικίας 5 χρόνων μας τοποθετεί στην ίδια γενιά. Έχεις το στερεότυπο της μεγαλύτερης γυναίκας, σαν η γυναίκα να είναι γιαουρτάκι με ημερομηνία λήξης! Αν και τα δυο μέλη είναι ώριμα και αγαπιούνται, μια χαρά μπορεί να στεριώσει ένας γάμος με μια μικρή διαφορά και μια γυναίκα στα 37 της είναι μια χαρά εμφανισιακά, για κοίτα γύρω σου!

Η ανησυχία αν θα βρεις δουλειά είναι δεκτή, αλλά δεν είναι καιρός ακόμη να σκέφτεσαι τη δουλειά, ακόμη δεν τέλειωσες τη σχολή σου! Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι σήμερα δύσκολη για όλους, αλλά γιατί να τη συνδέσεις με τη σχέση; Μήπως θα παντρευτείτε άμεσα; Εξάλλου, κι έτσι αν το σκεφτείς,  και η κοπέλα έχει τα ίδια προσόντα με σένα και θα εργάζεται εξίσου.

Πιστεύω πως δύσκολα θα επιβιώσεις στον κόσμο των σχέσεων αν είσαι δειλός και έχεις τέτοια στερεότυπα. Σου χρειάζεται διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης για να βελτιωθείς και να μη χαλάς τις σχέσεις σου και υποφέρεις.

Όσο για τη συγκεκριμένη κοπέλα, αν κατάλαβες τα λάθη σου, κατανίκησε τη δειλία σου και πες της ευθέως πως είχες λάθος στάση, ζήτησε συγνώμη και πρότεινε να ξαναδοκιμάσετε. Μπορεί να δεχτεί.

Ο κάθε άνθρωπος έρχεται στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Ίσως η σχέση σου με την κοπέλα αυτή να θέλεις να σε διδάξει πως πρέπει να ξεφύγεις από τα στερεότυπά σου.


ΥΓ. Θερμή παράκληση, για άλλη μια φορά: όσοι απευθύνονται στο blog να τηρούν τους όρους χρήσης. Όχι κεφαλαία και όχι την ιστορία της ζωής σας! Κουράστηκα πολύ να βγάλω άκρη από το γράμμα του φίλου μας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.