Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Να επιμείνω;


Εδώ και λίγο καιρό με ενδιαφέρει μια κοπέλα αλλά δεν βλέπω ανταπόκριση από μέρους της. Ενώ έχουμε βγει με παρέα και περνάμε καλά , όταν της προτείνω για να βγούμε μόνοι μας , εκείνη όλο βρίσκει δικαιολογίες και αποφεύγει να είμαστε μόνοι μας. Ενώ μιλάμε από το facebook και από το κινητό , λέμε αστεία και γενικά είμαστε σε μια ευχάριστη κατάσταση , τα πράγματα βρίσκονται εκεί. Τι να κάνω, να περιμένω κι άλλο καιρό η να μην έχω ελπίδες?
T

Η στάση της κοπέλας δείχνει  πως σε βλέπει φιλικά, της είσαι ευχάριστος ως γνωριμία, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Όταν κατά σύστημα αρνείται να βγείτε μαζί, σου έχει δώσει το μήνυμά της. Οι δικαιολογίες δεν υπάρχουν, αν σου αρέσει πραγματικά κάποιος. Ακόμη κι αν τύχει πραγματικά να μη μπορείς όταν σου προτείνει, μπορείς να απαντήσεις: «Δυστυχώς δεν μπορώ αυτή τη μέρα, να το κάνουμε πχ μεθαύριο;» και δεν χάνεις την ευκαιρία.
Δεν γράφεις πόσο ακριβώς διάστημα κάνετε παρέα. Αν είναι 1-2 μήνες ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Αν είναι πχ 6 μήνες, δεν τίθεται θέμα να σε γνωρίσει καλύτερα, ήδη έχετε εξοικειωθεί. Επίσης δεν γνωρίζω τις ηλικίες σας και αν υπάρχουν κάποιου είδους οικογενειακοί ή κοινωνικοί περιορισμοί.
Έχεις λοιπόν 3 επιλογές και κρίνε ανάλογα:
·         Την ξεχνάς από τώρα ως πιθανή σχέση, γιατί οι πιθανότητες ούτως ή άλλως είναι λίγες. Ειδικά αν είσαι ευαίσθητος, καλό είναι να προστατευτείς
·         Αν γνωρίζεστε λίγο, εξακολούθησε τη φιλική παρέα και σε τακτά διαστήματα να της προτείνεις να βγείτε μόνοι, όχι πιεστικά αλλά πχ με την ευκαιρία κάποιας εκδήλωσης, κάποιου θεάματος κτλ. Συνέχισε να προσπαθείς αλλά χωρίς να επενδύσεις. Αν αυτό γίνει μερικές φορές ακόμη και η κοπέλα δεν δεχτεί, ξέχασέ την.
·         Αν γνωρίζεστε αρκετά και θέλεις να γίνει πιο «ριψοκίνδυνος», της λες ευθέως πως σε ενδιαφέρει και καλύτερα να της το γράψεις. Ένα σύντομο, απλό μήνυμα όπως «Με ενδιαφέρεις πολύ και θέλω να αρχίσουμε να κάνουμε πιο στενή παρέα». Αν όμως  κοπέλα αρνηθεί, κινδυνεύεις να χάσεις την καλή παρέα σας.
Γενικά η άποψή μου είναι να μην «ζορίζουμε» τις σχέσεις. Κάνεις ένα βήμα και αν ο άλλος ανταποκριθεί κάνεις και δεύτερο. Αν όχι, δεν επιμένεις και ίσως επανέρχεσαι κάποια στιγμή αργότερα. Δεν υπάρχει μόνο μια κοπέλα στον κόσμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.