Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Εκδίκηση

Είμαι 35 έχω δύο παιδιά 10 και 7, είμαι παντρεμένη 16 χρόνια, στο γάμο μας πάντα υπήρχανε προβλήματα με την έννοια του να βάζει πάντα  τρίτα άτομα στην οικογένεια μας. Λέγοντας τρίτα άτομα δηλαδή , αδέρφια , φίλους, συνεταίρους σε δουλειές. Τα τελευταία δύο χρόνια άρχισα κι εγώ να ''τσινάω'' και έτσι είχαμε μια τυπική σχέση γάμου.

Τα πρώτα χρόνια του γάμου δύσκολα λόγω σοβαρού προβλήματος της υγείας το ενός παιδιού μας. Παρόλα αυτά παρακαλούσα και ικετευα για επικοινωνία αφού δε συμμετείχε καθόλου στα προβλήματα αυτά .Είχα καταλήξει να παω σε νευρολόγο και να του πω δώσε μου κάτι.

Τα τελευταία κιόλας δύο χρόνια τον βοηθάω στη δουλειά του η οποία είναι σκληρή και να μου λεει ότι είμαστε δύσκολα και ότι έχω χρόνο να δουλεψω παραπάνω. Μου έκανε συνέχεια μαθήματα τελευταια να προσέχω πάντα με ποιούς θα βγαίνω γιατί φοβάται τα ρεζιλίκια και διάφορα πολλά.

Το τελευταίο δίμηνο όμως εμφανίστηκε τρίτο πρόσωπο. Ο σύζυγος μου 45 η κυρία 48 χρονών και συζεί με κάποιον. Κατάλαβα από την αλλαγή του ότι κάτι συμβαίνει, εψαξα, έμαθα λεπτομέρειες. Οταν του απόκάλυψα πως ξέρω αυτός αρνιότανε μανιωδώς ότι έχουνε σχέση, μου είπε ότι είχε σκοπό να μου τη γνωρίσει γιατί είναι ένα πολύ αξιόλογο ατομο. Μου είπε ότι αυτή τον καταλάβαινε ποιο πολύ από όλους. Το μόνο που λέει είναι ότι μιλούσανε, ενώ εγώ ξέρω αποδεδειγμένα ότι είχανε σχέση κανονική. Να πω ότι στην αρχή χρησιμοποιήσε και τη μέθοδο εκφοβισμού με φωνές για να φοβηθώ αλλά δεν επιασε (επιανε παλια). Τέλος πάντων δε δέχεται να χωρίσουμε και από τότε μου φέρεται τέλεια, ενώ θεωρεί ότι εγώ πρέπει να το ξεχάσω και να τον πιστεψω ότι είναι αθώος.

Για μένα οι λόγοι που μένω είναι πλέον καθαρά βιοποριστικοί, είμαι ο χαρακτήρας που αν παγώσω τελειωσε. Ξέρω ότι δε μιλάνε τώρα αλλά πιστεύω ότι είναι προσωρινό. Δε θα ξεπεράσω το γεγονός της απιστίας, της ταπείνωσης, του εξευτελισμού, του κορόιδου. Γυρνάει συνέχεια στο μυαλό μου από το πρωί που θα ξυπνήσω μέχρι να κοιμηθώ, θέλω να περάσει και να νιώσει ακριβώς αυτά που νιώθω ιδιαίτερα αυτός αλλά και εκείνη. Νομίζω  μου γίνεται αυτό που λέμε ''εμμονή''. Απλά θέλω να νιώσει το ίδιο.

Το ότι σας γράφω δε ξέρω αν θα μ βοηθήσει ιδιαίτερα απλά θεωρώ ότι αξίζει να ακούσω και κάποιον που τα βλέπει ποιο αντικειμενικά, ίσως κάτι καταφέρει και  περάσει μέσα στο μυαλό μου. Να μη ξεχάσω να πω και τη λεπτομέρεια ότι μέσα στο ψάξιμο έμαθα ότι διατηρούσε πάλι παράλληλη σχέση στο παρελθόν και ήτανε τη στιγμή που έτρεχα με την υγεία του παιδιού μου, οπότε καταλαβαίνεται πόσο κορόιδο και ταπείνωση νιώθω.

Χ

 

Η εμμονή σου πιστεύω πως δεν έχει να κάνει μόνο με την τωρινή απιστία, αλλά και με μια γενική έλλειψη ικανοποίησης και αίσθηση αδικίας από το γάμο σου, τα οποία ξέσπασαν τώρα.

Αν τα συναισθήματα σου είναι τόσο αρνητικά και το μόνο που θέλεις είναι να εκδικηθείς, τότε το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να φύγεις. Αν μείνεις η ψυχική σου κατάσταση θα χειροτερεύει και όλο αυτό θα ξεσπά στα παιδιά σου.

Σε κρατά μόνο το βιοποριστικό. Αυτό είναι πολύ ταπεινωτικό για σένα, να μένεις μόνο γι αυτό. Όπως και πολύ ταπεινωτικό είναι να κάνεις τον κατάσκοπο και να διαπιστώνεις τις απάτες του.

Βρες έναν τρόπο να φύγεις. Ζήτησε βοήθεια από τους γονείς σου, βρες δουλειά (ναι, ξέρω πόσο δύσκολο είναι), κάνε οικονομικό διακανονισμό μαζί του και φύγε. Παντρεύτηκες στα 19 και η ζωή έξω από την οικογένεια φαντάζει σαν ζούγκλα. Σε διαβεβαιώνω όμως πως αυτό που ζεις είναι χειρότερο….

Η καλύτερη εκδίκηση για έναν άνθρωπο για τον οποίο νιώθεις έτσι είναι να τον περιφρονήσεις και να φύγεις. Ξέρει του φόβους σου και νομίζει πως σε έχει δεδομένη. Αν του αποδείξεις πως αυτό δεν ισχύει, τον έχεις εκδικηθεί με τον καλύτερο και συνάμα αξιοπρεπέστερο τρόπο.

Αν παρόλα αυτά αποφασίσεις να μείνεις, κάνε μια προσπάθεια να τα ξαναβρείτε ουσιαστικά, αν γίνεται, και όχι να ζείτε σε καθεστώς έχθρας και κατασκοπείας.

5 σχόλια:

  1. μαύρη πέτρα κοπέλα μου... φύγε, φύγε, και ξαναφύγε.

    έζησα ακριβώς το ίδιο, πριν 5 χρόνια, με παιδί με καρκίνο ετοιμοθάνατο 7 μήνες νοσοκομείο κ αυτός/αυτή τον χαβά τους. όταν το ανακάλυψα, τον τρόλαρα πως έχω φωτογραφίες, τα παραδέχτηκε όλα κλαίγοντας και εγώ εξαφανίστηκα.
    τώρα ζουν μαζί κ αποδεδειγμένα ξέρω από την μάνα του πως υποφέρει κ είναι πολύ δυστυχισμένος. κ αυτή επίσης. το χαίρομαι όσο δεν φαντάζεσαι. λούζεται κ αυτός κ αυτή όλα όσα συχαινόντουσαν- η τέλεια εκδίκηση.
    κ εγώ είμαι ελεύθερη, κ κάνω ότι θέλω στην ζωή μου.
    άκου κ αυτό να γελάσεις, από τον 11χρονο γιό μου.. -Μαμά, καλά ο μπαμπάς δεν έχει καθόλου γούστο. Η Ε. είναι πολύ άσχημη, τι της βρήκε;;;
    τα οικονομικά τους χάλια, γκρίνια, νεύρα, αυτή καπνίζει σαν φουγάρο, έχουν κ οι δυο παχύνει.

    η μάνα του του είπε
    -Αγόρι μου αυτά που έκανε στον άντρα της (κέρατο) θα τα κάνει κ σε εσένα.
    -Μάνα υπάρχουν κ αλλού πορτοκαλιές...
    Μιλάμε για τρελό έρωτα, χαααχχαχαχα!!! ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

    Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητη Χ

    Εννοειτε οτι δε θελει να χωρισετε.

    Για να στο πω και πιο...χοντρα.

    Τωρα μετα απο ολα αυτα,αν επιλεξεις να τον απατησεις,και το μαθει(η...επιλεξεις να το μαθει),ακομα και τοτε δεν θα θελει να σε χωρισει.

    Εχεις ενα μεγαλο ατου στα χερια σου,και αυτο ειναι η ηλικια σου,και η 10 ετης διαφορα που εχεις με αυτον,καθως και τα χρονια γαμου που εχεις μαζι του.
    Αυτο το ατου θα ηταν συντριπτικο αν ειχες μια στοιχειωδη οικονομικη αυτονομια.

    Ομως αυτο δε συμβαινει και πρεπει να ζυγισεις τα πραγματα σωστα.

    Αν αποφασισεις να κανεις check-out απο το γαμο σου,ο συζηγος σου μετα τις πρωτες προσπαθειες με τη γλυκυτητα,τις υποσχεσεις,την επικληση των παιδιων,ωστε να σε φερει πισω.

    Μολις καταλαβει οτι αποτυγχανει θα κανει στροφη 180 μοιρων και θα ανοιξει πολεμο.Ετσι οπως οσφραινομαι τα πραγματα,εστω απο μακρυα,με το συγγεκριμενο δεν μπορεις να ελπιζεις σε ''φιλικο'' διακανονισμο.

    Θα σε πολεμησει αδιαφορωντας για τα παιδια.

    Καταρχας ο συζηγος σου,δειχνει να ειναι ελευθερος επαγγελματιας.

    Μην ελπιζεις σε καταβολη οποισδηποτε μηνιαιας διατροφης που θα βγαλει το δικαστηριο.Στους ελευθερους επαγγελματιες βασικα εναποκειτε στη..καλη τους θεληση,να καταβαλουν τη διατροφη.

    Δεν μπορεις να κανεις παρακρατηση διατροφης απο το μισθο του(αφου δεν υπαρχει μισθος)

    Η μονη ελπιδα να λαμβανεις χρηματα,ειναι οταν μαζευτει ενα ποσο χρεωστουμενο, να επιδιωξεις την ποινικη του διωξη,με απειλη φυλακισης με εξαγορα.
    Κατι το οποιο θα του κοστισει περιπου 5000 ευρω οποτε θα προτιμα να δινει τη διατροφη.

    Σε καθε περιπτωση πρεπει να εχεις τη στηριξη των γονεων σου και να εισαι ετοιμη να μπεις σε δικαστικες διαμαχες.
    Δε στα λεω ολα αυτα για να σε φοβησω η να σε αποθαρυνω,απλα στα λεω για να καταλαβεις οτι οταν θα παρεις την αποφαση για το διαζυγιο,θα πρεπει να την παρεις με δεδομενο οτι διατροφη δεν θα μπαινει.

    Απο και περα με τη παραπανω διαδικασια θα παιρνεις οτι μπορεις να παρεις αλλα αυτο αφορα καπως πιο μελλοντικα.

    Αν αποχωρησεις,οτι αγωνα δωσεις,με νυχια και με δοντια,θα τον δωσεις για το σπιτι που ζειτε.
    Εφοσον ειναι ιδιοκτητο,δεν θα αποχωρησεις σε καμια περιπτωση,θα περιμενεις να φυγει αυτος.
    Αν δε φευγει θα κανεις ασφαλιστικα μετρα για την αποχωρηση του.Σε καθε περιπτωση συμβουλευσου δικηγορο και εχε τους γονεις σου κοντα.

    Επαναλαμβανω δε θα φυγεις σε καμια περιπτωση,ακομα και αν δημιουργησει κλιμα πολεμου που θα βλαπτει τα παιδια.

    Αν αποφασισεις να μεινεις,θα πρεπει να τα ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΟΛΑ,οσα εχουν γινει μεταξυ σας,και να πιασετε την σχεση σας απο την αρχη.
    Πιστευω οτι με καλη θεληση μπορειτε να βρειτε μια νεα ισορροπια.
    .
    Οσον αφορα τα περι εξωσυζηγικων σχεσεων,κακα τα ψεματα ξερω οτι ειναι αβολο αυτο που λεω και σκληρο,αλλα ειναι ενα θεμα που εμφανιζεται αργα η γρηγορα στη συντριπτικη πλειοψηφεια των γαμων.

    Δεν σημαινει απαραιτητα την διαλυση του.Ο γαμος,και ειδικοτερα ο μακροχρονιος με παιδια,θετει ζητηματα ευρυτερα απο την απιστεια.

    Μην ξεχνας στη περιπτωση σου,οτι η διαφορα της ηλικιας που υπαρχει,καθως και το κλιμα που εχει διαμορφωθει μεταξυ σας(ακομα και να βρειτε μια νεα ισορροπια παλι θα υπαρχουν υπολειματα).

    Σε κανει και...σενα...υποψηφια για μια εξωσυζηγικη σχεση τωρα η στο μελλον εφοσον αποφασισεις να μεινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε χρειάζονται ολα αυτά τα δράματα. Συμφώνα να παραμείνετε στο ίδιο σπίτι για το οικονομικό αλλα τυπικά, σαν καλοί συγκάτοικοι. Εννοείται χωρίζετε και απο κλίνης. Αν αρνηθεί τον απειλείς με αγωγή διαζυγίου για κλονισμό γάμου. Θέλω η ιστορία σου που μόνο πρωτότυπη δεν είναι να προβληματίσει οσους νέους μας διαβάζουν και πρόκειται να παντρευτούν, στο τι σχέδιο διαφυγής έχουν. Σε πολλά ζευγάρια που έχω το θάρρος ρωτάω τη γυναίκα κυρίως γιατι συνήθως ο άντρας ξεστρατίζει, αν κατι δεν πάει καλά τι θα κάνεις? Ποιο είναι το plan b? Μπορείς να φύγεις? Έχεις λεφφτά? Εχεις υποστήριξη? Καλά τα μέλια και οι έρωτες αλλα πες οτι κάτι στραβώσει, τι θα κάνεις?Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παρόλο που όλα αυτά τα είχα σκεφτεί οι συνθήκες εξελίχθηκαν με τέτοιο τρόπο που όλα ήρθανε εις βάρος μου και έτσι πάει το plan b.

      Διαγραφή
    2. Για μένα δες αν γίνεται να μείνετε μαζι σαν συγκάτοικοι και να λέτε μονο τα τυπικά. Δηλαδή ξεπέρασε το σοκ της απιστίας και αφου υπάρχουν αλλοι λόγοι οικονομικοί κλπ ας κάνετε αυτό. Η πιο συχνή περίπτωση είναι η ιστορία σου. Αστον δηλαδή να κάνει ο,τι θέλει αρκει να δίνει ένα ποσό το μήνα και να μην ασχολείται με σενα. Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που άκουγα αυτή την ιστορία θα μου να πιο πλούσιος κι απ τον Bill Gates! Δ.Α.

      Διαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.