Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Επανασύνδεση;


Είμαι 25 χρονών από την εποχή που πήγαινα Λύκειο είχα σχέση με ένα αγόρι κατά 3 χρόνια μεγαλύτερο μου. Ήταν ο πρώτος μου έρωτας και η σχέση μας ήταν πολύ έντονη και στα καλά και στα κακά. Ήμασταν σχεδόν 7 χρόνια μαζί και τον τελευταίο ένα χρόνο της σχέσεις μας συζούσαμε, οπότε και σε ένα έντονο καβγά μάζεψε τα πράγματα του και έφυγε.

Τον πρώτο ένα χρόνο μετά τον χωρισμό κρατούσαμε αραιή επαφή τηλεφωνικώς. Γνωρίζαμε πως αγαπά ο ένας τον άλλο αλλά ήταν τόσα πολλά τα προβλήματα που είχαμε όταν ήμασταν μαζί που αποφεύγαμε να μιλήσουμε για πιθανή επανασύνδεση. 

Το δεύτερο χρόνο από τον χωρισμό δημιούργησα σχέση με κάποιον κατά 7 χρόνια μεγαλύτερό μου. Είμαστε πλέον ένα χρόνο μαζί και δεν έχουμε προβλήματα στη σχέση μας. Γνωρίζει για την προηγούμενή μου σχέση.

Τους τελευταίους μήνες άρχισε να επικοινωνεί ο πρώην μου μαζί μου λέγοντας πως μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια χωρισμού μας έχουμε αλλάξει σαν άνθρωποι, τότε ήμασταν μικροί και τώρα που ήμαστε πιο ώριμοι να κάνουμε καινούργια αρχή στην σχέση μας και να την τελειοποιήσουμε. Γνωρίζει πως είμαι σε καινούργια σχέση αλλά επιμένει να γυρίσω σε κείνον και πως μια τέτοια αγάπη δεν πρέπει να πάει χαμένη συνεχίζοντας τις ζωές μας με άλλους συντρόφους. Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω πως σε αυτά τα 2 χρόνια χωρισμού μας δεν δημιούργησε άλλη σχέση.

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα.

Η καινούργια μου σχέση είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν τσακωθήκαμε σχεδόν ποτέ και όλα είναι ήσυχα και ήρεμα. Τον πρώην μου δεν τον έχω ξεπεράσει και δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί ποτέ. Νιώθω πως είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, του εαυτού μου.

Δεν ξέρω αν σας μπέρδεψα και σας με τα δικά μου αλλά θα ήθελα να δω ποια είναι η δική σας συμβουλή; Και αν πιστεύετε στο  happy end μιας επανασύνδεσης .

Λ.

Αρχικά, για να εξετάζεις την περίπτωση της επανασύνδεσης και αφού δηλώνεις πως δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην, σημαίνει πως η τωρινή σου σχέση δεν σε καλύπτει. Φαίνεται να εκτιμάς το σύντροφό σου και να περνάς ήρεμα μαζί του, αλλά δεν εκφράζεις ερωτικά συναισθήματα. Είναι μια σχέση μέσα στην οποία περνάς ήσυχα και χωρίς τσακωμούς, αλλά είσαι ερωτευμένη μαζί του; Είσαι πολύ νέα για να διατηρείς μια σχέση μόνο για την ηρεμία της…. Εξάλλου δεν είναι έντιμο να παραμένεις με κάποιον που σου φέρεται τόσο καλά όταν δηλώνεις πως δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην και σκέφτεσαι την επανασύνδεση.

Οι επανασυνδέσεις που γίνονται μικρό διάστημα μετά το χωρισμό είναι συνήθως αποτέλεσμα νοσταλγίας, παρόρμησης και συναισθηματικής έξαρσης. Τα άτομα όμως δεν έχουν αλλάξει στα βασικά τους στοιχεία, οπότε τα προβλήματα που τους οδήγησαν στο χωρισμό πιθανότατα θα τους χωρίσουν και πάλι. Όταν όμως έχουν περάσει 2 χρόνια, και μάλιστα στις δικές σας ηλικίες, είναι πιθανό να έχουν γίνει στις προσωπικότητες των ατόμων σημαντικές αλλαγές, οπότε άτομα που δεν ταίριαζαν είναι πιθανό τώρα να ταιριάζουν.

Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τι θα συμβεί. Απλώς, μετά από 2 χρόνια είναι πιθανό να είστε 2 αρκετά διαφορετικοί άνθρωποι που θα κάνουν μια αρκετά διαφορετική σχέση. Σε κάθε όμως περίπτωση διακινδυνεύεις. Μην ξεχνάς πως η πρώτη μας σχέση έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στη ζωή μας και μπορεί να έχει εξιδανικευτεί ή στη δική σας περίπτωση να λειτουργεί ως απωθημένο.

Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα κάνεις. Εσύ θα επιλέξεις με τα δικά σου κριτήρια και θα φέρεις και το βάρος της επιλογής.

Επισημαίνω απλώς πως ναι, υπάρχει πιθανότητα τώρα να ταιριάξεις με τον πρώην. Πιθανότητα όμως…. Πάντως με τον νυν δεν είσαι ερωτευμένη και είναι κρίμα και για τους δυο σας να μένεις μόνο για την ηρεμία.

1 σχόλιο:

  1. Είσαι σίγουρη ότι δεν τον έχεις ξεπεράσει; Δηλαδή εδώ και 2 χρόνια τον σκεφτόσουν συνέχεια; έντονα; έδινες ελπίδες στον εαυτό σου; Μήπως είναι και λίγο παιχνίδι του μυαλού , εφόσον δε σε καλύπτει ο νυν;
    Τα πισωγυρίσματα συνήθως δε βγαίνουν σε καλό! Η σχέση ήταν αυτή που ήταν , δεν αλλάζουν αυτά. Απλά είναι μια έξαρση της στιγμής.Δεν αποκλείεται επειδή και ο άλλος δεν έκανε σχέση , να μπερδεύεται περισσότερο ή να θέλει και μια επιβεβαίωση. Ο λόγος που δεν έκανε σχέση ποιός ήταν; ότι ήθελε εσένα; Τότε γιατί δε γύριζε νωρίτερα; Μήπως ερωτεύτηκε καμία που τον έστειλε και έκανε απολογισμό σκεπτόμενος ότι από το να είναι μόνος καλύτερα να γυρίσει στα γνώριμα και ασφαλή; Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσεις αν όντως θέλεις τον νυν, αλλά όχι για να γυρίσεις στον πρώην. Εϊσια τόσο σίγουρη ότι θέλεις τον πρώην;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.