Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«…να της δείξω πως αξίζει να μου δώσει σημασία»



Έχω το εξής πρόβλημα. Μου αρέσει κάποια κοπέλα. Αλλά δεν της λέω ότι μου αρέσει ούτε απο κοντά ούτε από fb που την έχω φίλη. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι είναι ελεύθερη αλλά έχω ρωτήσει φίλες της και μου είπαν ότι είναι free.  Βλεποντας το τι βάζει στο fb κρίνω ότι είναι κοπέλα που πληγώθηκε από παλιά σχέση και ψάχνει ένα άντρα να της δείξει ότι διαφέρει.

Σίγουρα όλοι διαφέρουμε αλλά πως θα της το δείξω αν της πω την αλήθεια και με απορρίψει πριν καν βγει μαζί μου? Αυτό το ενδεχόμενο με κάνει να αναβάλλω το πότε θα της πω την αλήθεια. Τρέμω την απόρριψη γιατί δεν με ελκύει γυναίκα εύκολα.

Πολλές φόρες σχεδιάζω τι θα της πω και μετά λέω...σίγουρα θα αποτύχεις.. Αντιμετώπισα τα ίδια πριν λίγους μήνες με άλλη κοπέλα αλλά κατάφερα να το ξεπεράσω όταν έμαθα πως έχει σχέση και πήρα την απόφαση να της πω την αλήθεια. Τότε ξαλάφρωσα.

Εδω όμως η κοπέλα είναι ελεύθερη, σηκώνει άμυνες και φαίνεται δύσκολο να την προσεγγίσω. Πως να το κάνω αυτό όταν όποτε την πλησιάσω νιώθω κατώτερος της? Εχει ένα στυλ, μια ομιλία και βλέμμα που κάνει τους άντρες να τρομοκρατούνται.

 

Παρόλο που γίνομαι πολύ εκδηλωτικός συνήθως, σε σημείο που αντιμετωπίζω και προβλημα νεύρων, αυτή η κοπέλα με κάνει να νιώθω ηττημενος πριν καν δοκιμασω. Αλλα με προκαλει κατι μεσα μου να αντιδρασω και να της δειξω οτι ειμαι άντρας και αξιζει να μου δωσει σημασια.

Χ.

Φαίνεται πως έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτή είναι η αιτία των προβλημάτων που αναφέρεις με τη  κοπέλα. Ας δούμε όμως ένα-ένα κάποια σημεία του μηνύματός σου:

·         Αλλά δεν της λέω ότι μου αρέσει ούτε απο κοντά ούτε από fb που την έχω φίλη. Αν εκφράσεις σε μια κοπέλα πως σου αρέσει, καλό είναι να το κάνεις από κοντά και όχι ηλεκτρονικά. Θα φροντίσεις αρχικά να βγείτε και τα άλλα έπονται. Εξ άλλου δεν ξέρεις πώς θα σου φανεί αν βγεις μερικές φορές μαζί της.

·         Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι είναι ελεύθερη αλλά έχω ρωτήσει φίλες της και μου είπαν ότι είναι free.  Μπορείς να δοκιμάσεις και να μη στηρίζεσαι σε υποθέσεις και φήμες. Αν της προτείνεις να βγείτε και αρνηθεί, ένας πιθανός λόγος είναι πως μπορεί να έχει σχέση ή φλερτ ή ενδιαφέρον για κάποιον άλλον.

·         Βλεποντας το τι βάζει στο fb κρίνω ότι είναι κοπέλα που πληγώθηκε από παλιά σχέση και ψάχνει ένα άντρα να της δείξει ότι διαφέρει. Οι υποθέσεις με βάση το ηλεκτρονικό προφίλ του άλλου δεν είναι αξιόπιστες.

·         …αν της πω την αλήθεια και με απορρίψει πριν καν βγει μαζί μου? Και τι θα γίνει άραγε αν σε απορρίψει μια κοπέλα; Και ποιος μας δεν έχει απορριφθεί και δεν έχει απορρίψει; Δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. Αυτό δεν έχει να κάνει με την αξία μας ως προσωπικότητες αλλά με τις προτιμήσεις και το timing του καθενός.

·         Τρέμω την απόρριψη γιατί δεν με ελκύει γυναίκα εύκολα. Ο άνθρωπος που τρέμει μια απόρριψη δεν έχει αυτοπεποίθηση. Μήπως η οικογένειά σου δεν σε αποδέχεται; Μήπως έχεις άσχημες εμπειρίες από σχολικές αποτυχίες; Αν τρέμεις την απόρριψη δεν τολμάς να επιτρέψεις στον εαυτό σου να σου αρέσει κάποια κοπέλα γιατί τι θα γίνει αν εκφραστείς και αυτή σε απορρίψει;

·         κατάφερα να το ξεπεράσω όταν έμαθα πως έχει σχέση και πήρα την απόφαση να της πω την αλήθεια. Αυτό ταιριάζει με τα παραπάνω. Είχες τολμήσει να εκφραστείς σε μια άλλη κοπέλα όταν έμαθες πως έχει σχέση, οπότε ήταν σίγουρο πως θα αρνιόταν (οπότε δεν μπαίνεις στους «κινδύνους» μια σχέσης), αλλά αυτό δεν θα οφειλόταν σε δική σου «ανεπάρκεια»

·         όποτε την πλησιάσω νιώθω κατώτερος της, Εχει ένα στυλ, μια ομιλία και βλέμμα που κάνει τους άντρες να τρομοκρατούνται. Αν η κοπέλα έχει στυλ…στρατηγού, πρέπει να προβληματιστείς γιατί σε προσελκύει. Θέλεις τα δύσκολα για να μη νιώσεις άσχημα αν σε απορρίψει; Για να νιώσεις ανώτερος αν σε αποδεχτεί;

·         γίνομαι πολύ εκδηλωτικός συνήθως, σε σημείο που αντιμετωπίζω και πρόβλημα νεύρων. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Οι εκδηλωτικοί άνθρωποι είναι συνήθως ζωηροί και χαρούμενοι. Εκτός αν κάνεις προσπάθεια για να παρουσιάζεις αυτή την εικόνα…

·         αυτή η κοπέλα με κάνει να νιώθω ηττημενος πριν καν δοκιμασω. Το πρόβλημα είναι δικό σου και όχι της κοπέλας. Και γιατί την επέλεξες αν νιώθεις έτσι; Και γιατί βλέπεις το φλερτ σαν αγώνα με νίκες και ήττες;

·         να της δειξω οτι ειμαι άντρας και αξιζει να μου δωσει σημασια. Άντρας είσαι σίγουρα και το φύλο σου δεν απειλείται από ένα φλερτ. Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν προσοχή, αλλά από τους κατάλληλους ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζουν και αλληλο-προσελκύονται.

Η συμβουλή μου είναι να ζητήσεις χαλαρά από την κοπέλα να βγείτε και αν δεχτεί και περάσετε καλά, πες της πως σου αρέσει. Αν δεν δεχτεί ή αν πει πως εκείνη δεν θέλει κάτι περισσότερο, απομακρύνσου ευγενικά. Πολύ σύντομα κάποια άλλη θα σε προσελκύσει. Δεν κρίνεται η αξία σου, ούτε εξετάσεις περνάς με τα φλερτ. Κι αν δεν τολμήσεις, δεν θα έχεις ποτέ πιθανότητα να πετύχεις τους στόχους σου. Αυτό όμως που πρωτεύει είναι να φτιάξεις την αυτοεκτίμησή σου. Επαγγελματικό ή σπουδαστικό ενδιαφέρον, καλοί φίλοι, ενδιαφέροντα, έξοδοι, και κυρίως κάποιες επισκέψεις σε ψυχολόγο θα σε βοηθήσουν.

6 σχόλια:

  1. Μα δε θα της πεις κατευθείαν τι νιώθεις, θα μιλήσεις φυσιολογικά πρώτα και μετα απο ένα διάστημα μπορείς να το πεις. Γνωρίζεστε καλά? Βλεπόσαστε κάπου έξω? Και να μη βλεπόσαστε μπορεις απ το φβ να αρχίσεις να μιλάς, διοτι και λιγότερο στρες θα έχεις και αναπτύσσεται οικειότητα. Απο που την ξέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέξανδρος Γεωργίου20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 1:37 μ.μ.

    Ίσως να πρόκειται για σερβιτόρα η πωλήτρια και δεν μπορείς να της μιλήσεις λόγω έλλειψης χρόνου?Αν πρόκειται για τέτοια περίπτωση τότε αντιλαμβάνομαι ότι βλέπεις το fb σαν καλή ευκαιρία για να της μιλήσεις έτσι?Εγώ δεν βρίσκω κάτι το κακό σε αυτό αλλά βλέπω ότι εσύ ίσως προτιμάς την άμεση επικοινωνία.Πρέπει να ήσουν ντροπαλός και τώρα σιγά -σιγά το ξεπερνάς.Καλό θα ήταν να μιλάς και με άλλες κοπέλες στο ίντερνετ,και να είσαι κοινωνικός όταν βγαίνεις έξω είτε για ψώνια είτε για διασκέδαση και θα δεις ότι θα σου φύγει ο φόβος!Εχω βρεθεί στην ίδια θέση με σένα.Έβλεπα μια κοπέλα σε κατάστημα...και δεν είχα χρόνο να της μιλήσω.Μιλούσαμε μέσω fb και τελικά βγήκαμε.Είμαστε μαζί και ευτυχισμένοι εδώ και 1 χρόνο.Κυνήγησε τα όνειρα σου και αν δεν τα καταφέρεις τότε σημαίνει ότι η κοπέλα αυτή δεν σου αξίζει.Οι πληγωμένες κοπέλες είναι πολύ ευαίσθητες και χρειάζεται προσοχή.Να είσαι ο εαυτός σου και να δείξεις ότι διαφέρεις.Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση έχουν υψηλό νοητικό επίπεδο αλλά δεν το χρησιμοποιούν όταν περνούν δύσκολες καταστάσεις όπως ανεργία και ερωτική απογοήτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψες είχα κανονίσει να βγω με ένα φίλο μου σε γνωστό γκλάμουρ κλαμπ -μπαρ που συχνάζει η κοπέλα.Τυχαία δηλαδή.Τελικά ναυάγησε λόγω του φίλου μου.Μπήκα τυχαία fb και είδα ότι αυτή θα πήγαινε εκεί και πράγματι πήγε.Ίσως έχασα μεγάλη ευκαιρία γιατί η κοπέλα γνωρίζει τον φίλο μου και θα το αξιοποιούσα αυτό γιατί έχει χρόνια να ειδωθούν.Δεν έχω βγει ποτέ ΄έξω μόνος 1.γιατί ήμουν ντροπαλός 2.επειδή δεν έπινα καθόλου. Πολλοί μου βάζουν εμπόδια και με κάνουν να μην θέλω να βγαίνω μόνος γιατί είναι τρέλα λένε!!!!! Θέλω να βγω έξω και να γνωρίσω κόσμο..και δεν καταφέρω κάτι με την κοπέλα αυτή έχει άλλες!

    Γιατί πάντα οι φίλοι και οι γνωστοί να μας ρίχνουν την αυτοπεποίθηση και να αναβάλλουμε πράξεις οι οποίες θα μας κάνουν καλό?

    Είναι κακό να βγω έξω μόνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.Εχει κατάστημα η κοπέλα και δεν μπορώ να ξέρω πότε δεν έχει κόσμο!Προσπάθησα όταν την βρήκα μόνη της ένα βραδάκι Σαββάτου αλλα το μόνο που κατάφερα ήταν να την κάνω να γελάσει με κάτι.Ήταν κουρασμένη και απλησίαστη.Καθόταν πίσω από τον πάγκο και κάτι έκανε.Σεβάστηκα το ότι εργάζεται πολλες ώρες.Εξάλλου είχα χαμηλή αυτοπεποίθηση εκείνη την στιγμή και έτρεμα..Τώρα είμαι πολύ πιο άνετος.!

    2.Νομίζω με κατατρέχουν οι ατυχίες!Όταν ημουν στην εφηβεία ένιωθαν έλξη για μένα οι πιο όμορφες και δυναμικές κοπέλες ενώ εγώ ήμουν πολύ κλειστός.Όταν άλλαξα η μάλλον σχεδόν άλλαξα δεν συμβαίνει αυτό επειδή δεν πολυβγαίνω λόγω ανεργίας η νοοτροπίας.

    3.Ποστάρει συνέχεια .....καλύτερα να είσαι μόνος παρά με το λάθος άνθρωπο η φράσεις τύπου Αυτό που θέλει μια γυναίκα είναι ένα άντρα να της αποδείξει ότι δεν είναι ίδιος.Δεν ποστάρει ούτε ερωτικές φράσεις ούτε τραγούδια η κάποτε βάζει λυπητερά τραγούδια με ραγισμένες καρδιές κλπ.

    4.Εριχνα εγώ χυλόπιτες χωρίς να καν να σκέφτομαι και τώρα δεν μου αρέσει που το κάνουν σε μένα

    5.Δεν ερωτεύομαι εύκολα επειδή ερωτεύομαι την προσωπικότητα και όχι την ομορφιά

    6.Δεν τολμώ εύκολα γιατί κολλώ με τις γυναίκες και δεν σκέφτομαι ότι θα βρω άλλες δηλ.το αντίθετο απο ότι σκεφτονται οι γυναίκες.

    7.Μου αρέσει το στυλ στρατηγού γιατί κατανοώ ότι το απέκτησα λόγω των αντρών!Αυτό την κάνει ευαίσθητη και πλάσμα που δίνεται σε αυτόν που εμπιστεύεται!

    8.Είμαι διπρόσωπος.Πότε μπορώ να γίνω ο αρχηγός σε μια συζήτηση και να με κοιτάει ο κόσμος με δέος και πότε δεν...υπάρχω!

    9.Ναι μου αρέσουν τα δύσκολα γιατί αναγκάζομαι να βελτιωθώ σαν άνθρωπος!

    10.No comment.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.