Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί ξανά τα ίδια;


Πριν από 6 χρονια έκανα μια σχεση που με συνέθλιψε ψυχικα και σωματικα. Επιασα πατο δηλαδη με όλη τη σημασια. Απο τότε αποφασισα να μην ξαναφεθω σε κανέναν άνδρα συναισθηματικα.

Όμως καθως το ξεπερνούσα μια ελπίδα αναβλυζε μέσα μου λέγοντας μου ότι μετα από έναν πάτο υπάρχει μια αναβαση. Ετσι δεν λένε??? Ξαφνικα πριν από 1 μήνα πριν μπήκε ένας άνδρας στη ζωή χωρίς να το επιδιώξω.

Και ενώ νόμιζα ότι κάτι θα άρχιζε να αλλάζει να αναθεωρήσω την αποψή μου και να αρχίσω πάλι να ζω συνεβηκε πάλι το αναμενόμενο. Μετα το σεξ που για μένα ήταν μια καινουρια αποκάλυψη μαζί του, άρχισε να απομακρυνεται.

Βέβαια δεν σας ειπα ότι είχε χωρήσει με την γυναικα του πριν πεντε μήνες και όπως μου ειπε κατόπιν δεν ηταν ετοιμος για καινουρια σχεση. Το μόνο που εκτιμησα.

Περασαμε ακομα καποιες στιγμες μαζι μετα από δική του πρωτοβουλια παρόλο που έβλεπα ότι ήταν για κεινον περισσότερο η σωματική επαφη αυτό που ζητούσε. Και όμως, όταν συζητούσαμε ειχαμε τόσο καλή επικοινωνία και γελούσαμε τόσο πολύ  και εβλεπα ότι συμφωνουσαν οι απόψεις μας σε πολλά θεματα.

Μετα αρχισα να παρατηρω και να μαθαινω ότι μάλλον ηθελε επαφη και με άλλες γυναικες όχι σωματικη αλλά γενικώς. Μου εξηγησε  ότι ειχε ενα καλό διαζυγιο ότι δεν υπαρχει περιπτωση επανασύνδεσης γιατι χαθηκε ο ερωτας μεταξύ τους.

Και εγω έκανα ένα λάθος κατα τη γνωμη μου. Σεξ στο πρωτο ραντεβού.

Και μια μερα εξαντληθηκε η υπομονη μου και του ζητησα να σταματησουμε ό,τι ειχαμε και να το τελειωσουμε.Γιατι ηρθαν  μπροστα μου οι σκηνες που εζησα πριν εξι χρονια. Μου ζητησε συγνωμη αν με στεναχωρησε και τωρα τιποτα. Και τωρα νιωθω πάλι απελπισμενη και γελασμενη από τον ιδιο μου τον εαυτό.

Τι να κάνω γι αυτό πως να το ξεπερασω παλι??Η να προσπαθησω να τον προσσεγγισω ξανα?? Γιατί πάλι να ξαναζησω στιγμες που δεν θα έπρεπε??? Τον πατο μου τον έπιασα τότε.

Μ.

·         «Πριν από 6 χρονια έκανα μια σχεση που με συνέθλιψε ψυχικα και σωματικα. Επιασα πατο δηλαδη με όλη τη σημασια. Απο τότε αποφασισα να μην ξαναφεθω σε κανέναν άνδρα συναισθηματικα». Είναι φυσικό να περάσει κάποιος μια περίοδο θλίψης και να μην έχει διάθεση να κάνει κάτι καινούργιο για κάποιο διάστημα μετά από μια επίπονη σχέση. Αλλά ψυχική και σωματική σύνθλιψη και αποχή από σχέσεις επί 6 χρόνια αποτελεί υπερβολή. Είσαι υπερευαίσθητη και δεν διεκδικείς τη  ζωή σου. Αυτό είναι θέμα που θα πρέπει να το βελτιώσεις με προσωπική ανάπτυξη.

·         «Όμως καθως το ξεπερνούσα μια ελπίδα αναβλυζε μέσα μου λέγοντας μου ότι μετα από έναν πάτο υπάρχει μια αναβαση». Εννοείται πως δεν θα κάθεσαι να θρηνείς μια ζωή για μια άσχημη σχέση. Κάθε σχέση είναι ανεξάρτητη από την προηγούμενη και ήδη άργησες πολύ να το καταλάβεις.

·         «Συνεβηκε πάλι το αναμενόμενο. Μετα το σεξ που για μένα ήταν μια καινουρια αποκάλυψη μαζί του, άρχισε να απομακρυνεται». Η κλασική περίπτωση «εξαφανισμένου», που την έχουμε πολλές φορές αναλύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις.

·         «Είχε χωρίσει με την γυναικα του πριν πεντε μήνες και όπως μου ειπε κατόπιν δεν ηταν ετοιμος για καινουρια σχεση». Ο άνθρωπος ήταν καθαρός, αλλά ακόμη και να μην ήταν, καλό είναι να μην επενδύουμε σε σχέσεις με φρεσκοχωρισμένους. Όταν λες «κατόπιν», εννοείς μετά από τις πρώτες σεξουαλικές συνευρέσεις; Αν ναι, τότε καλό θα ήταν να είχες βγει μερικές φορές μαζί του πριν από το «σεξ στο πρώτο ραντεβού». Όχι ότι εξασφαλίζεσαι έτσι για τις προθέσεις του, αλλά τουλάχιστον  ο συγκεκριμένος που ήταν έντιμος θα σου το είχε ίσως πει ή θα σε είχε αφήσει να το αντιληφθείς.

·         «Και όμως, όταν συζητούσαμε είχαμε τόσο καλή επικοινωνία». Αυτό δεν εξασφαλίζει κάτι. Το ότι ενδιαφερόταν μόνο για σεξ δεν σημαίνει πως δεν θα περνούσατε καλά και σαν άνθρωποι όταν βλεπόσασταν. Αυτό σε έκανε να επενδύσεις σε μια κατάσταση ήδη ξεκαθαρισμένη. Σ’ αυτό συνετέλεσε βέβαια και η μακροχρόνια αποχή σου από κάθε είδους επαφές, η οποία σε έκανε προφανώς να υπερεκτιμήσεις αυτή τη σχέση και τον συγκεκριμένο άνθρωπο όσον αφορά τόσο το σεξ-αποκάλυψη όσο και την καλή επικοινωνία….

·         «Μου ζητησε συγνωμη αν με στεναχωρησε και τωρα τιποτα». Ήταν ξεκάθαρος, δεν σου όφειλε τίποτα παραπάνω και μάλιστα ήταν κι ευγενικός να σου ζητήσει συγνώμη.

·         «Και τωρα νιωθω πάλι απελπισμενη και γελασμενη από τον ιδιο μου τον εαυτό». Ναι, υποφέρεις από καθαρά δικό σου λάθος. Αν ενδιαφέρεσαι για σχέση πρέπει να ξεκινάς σταδιακά και αποφασισμένη να ρισκάρεις.

·         «Γιατί πάλι να ξαναζησω στιγμες που δεν θα έπρεπε; Τον πατο μου τον έπιασα τότε». Η ζωή δεν κρατά …λογιστικά βιβλία και το ότι έπιασες κάποτε πάτο δεν σημαίνει πως…. έβγαλες τη σειρά σου και τώρα η ζωή σου οφείλει τα καλύτερα. Αν εσύ δεν αλλάξεις και δεν προσέχεις τον εαυτό σου, δεν θα αλλάξει και η ζωή σου.

Προς Θεού, μην τον ξαναπροσεγγίσεις! Ο άνθρωπος ξεκαθάρισε τη θέση του και μόνο ενόχληση θα του προκαλέσει η νέα σου προσπάθεια. Εξάλλου γνωρίζει πως τον θέλεις (για σχέση) και αν θελήσει κάτι τέτοιο θα σε πλησιάσει εκείνος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος έχει σημαντική πιθανότητα να αλλάξει ξαφνικά επιθυμίες για τη ζωή του, ούτε πως εσύ πρέπει να τον περιμένεις. Μακάρι να αλλάξει κάποια στιγμή και τότε να μη σε βρει διαθέσιμη!

Αυτό που θεωρώ απαραίτητο για να μην πέσεις σε κατάθλιψη είναι να κάνεις προσωπική ανάπτυξη με ψυχολόγο, έτσι ώστε να σταθείς στα πόδια σου και να μάθεις να αποφεύγεις τις κακοτοπιές. Δεν σου φταίνε οι άντρες αν εσύ δεν υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου.

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω πόσο κράτησε εκείνη η σχέση και γιατί χώρισες , αλλά σίγουρα το να πιάσεις τέτοιο πάτο που να απέχεις από κάθε ερωτική επαφή είναι ένα σημάδι για σένα ως προς το πως αντιλαμβάνεσαι τις σχέσεις και ,κυρίως, πως αντιμετωπίζεις τις απογοητεύσεις! Το να κλειστείς στον εαυτό σου για τόσο καιρό σίγουρα δε βοηθάει για τον απλούστατο λόγο ότι στερείσαι εμπειρίες που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι είναι αυτό που θέλεις και να αποφεύγεις ανθρώπους που δεν μπορούν να σου το προσφέρουν. Μόνο η εμπειρία σε βοηθάει να καταλάβεις ποιος από τους άνδρες που γνωρίζεις σου ταιριάζει καλύτερα και αφού φυσικά θεραπευτείς από προηγούμενες πληγές. Δεν ξέρω κατά πόσο θεραπεύτηκες πραγματικά από εκείνη την άσχημη εμπειρία, αλλά το θέμα της αυτοπεποίθησης είναι κάτι που, αν δεν το βελτιώσεις ,ό,τι και να γίνει στη ζωή σου ....θα πιάνεις πάτο!Τις απογοητεύσεις δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, το θέμα είναι πως τις διαχειριζόμαστε! Μην απέχεις από τη ζωή και τον έρωτα από φόβο μην πληγωθείς! Γνωρίζοντας τον εαυτό σου και φυσικά τους άντρες θα μπορέσεις να απομυθοποιήσεις κάποια πράγματα , ενδεχομένως να τα ξεδιαλύνεις και πιθανότατα να κάνεις πιο σωστή επιλογή!
    Όσο αφορά στον φρεσκοχωρισμένο, μην μαστιγώνεις τον εαυτό σου . Οκ είχες λάθος αντίληψη των πραγμάτων λόγω της περιορισμένης εμπειρίας σου. Δεν είσαι υποχρεωμένη να τα ξέρεις όλα και κυρίως τους άνδρες. Όλοι έτσι μαθαίνουμε...από τα λάθη και τις εμπειρίες μας. Το ότι απήχες τόσο πολύ καιρό από το σεξ και τις σχέσεις είναι προφανώς αυτό που σε οδήγησε και σε παρέσυρε να βιαστείς μαζί του. Η ίδια η φύση σου σου χτύπησε το καμπανάκι ότι αρκετά με την αποχή! Και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό! Ίσως να έπρεπε με κάποιο τρόπο να ταρακουνηθείς από αυτήν την "αυτοτιμωρία" . Μην ξανα μπεις σε αυτήν! Αρκετά έχεις τιμωρήσει τον εαυτό σου!Βγες, γνωρισε άνδρες, παρατήρησέ τους, φλέρταρε χωρίς απαραίτητα να κάνεις σεξ, κρίνε, διάλεξε! Με την απομόνωση δε θα κερδίσεις τίποτε! Θα αναπαράγεις το ίδιο μοντέλο και θα αναμασάς τα λαθη σου!
    Από καθαρά πρακτικής απόψεως εγώ σε συμβουλεύω το εξής: Μιας και που έζησες την εμπειρία με το φρεσκοχωρισμένο κατάλαβες ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να επενδύεις σ'αυτούς! Δεν είναι έτοιμοι όπως και εσύ δεν ήσουν έτοιμη τόσο καιρό να κάνεις σχέση. Μακριά από φρεσκοχωρισμένους! Όσο αφορά το σεξ από το πρώτο ραντεβού , απόφυγέ το όταν αυτό που ζητάς είναι σχέση! Σεξ από το πρώτο ραντεβού για έναν άνδρα είναι απλώς σεξ και έτσι θα σε βλέπει! Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι αν κάνεις σεξ στο 3,4,5 ραντεβού θα θέλει σχέση. Απλά αν το καθυστερήσεις λίγο θα σου δοθεί ο χρόνος να τον γνωρίσεις καλύτερα και να κρίνεις.
    "Καλή επικοινωνία": Πάντα στην αρχή μιας γνωριμίας φαίνεται να υπάρχει καλή επικοινωνία, αλλά μόνο ο χρόνος δείχνει αν είναι πραγματικά καλή! Επιπλέον, το καλή επικοινωνία για έναν άνδρα δε σημαίνει τίποτε απαραίτητα για να μπει σε σχέση, όπως αντίστοιχα και το καλό σεξ.
    Και μια τελευταία συμβουλή: Πότε μην υποθέτεις μέσα στο μυαλό σου ότι επειδή περνάς καλά με κάποιον (σεξ, επικοινωνία κτλ) αυτός το βλέπει με τον ίδιο τρόπο που το βλέπεις και εσύ! Γι'αυτό μην βιάζεσαι να επενδύεις και πάνε σταδιακά. Οι γυναίκες κάνουν το λάθος να θεωρούν ότι επειδή περνούν καλά με κάποιον αυτομάτως είναι σε σχέση και μετά πέφτουν από τα σύννεφα. Οι άνδρες που γουστάρουν πολύ , το δείχνουν και μάλιστα με τρόπο που ξεπερνά την απλή σεξουαλική προσέγγιση.Και όταν κάποιος σου λέει ότι δεν είναι έτοιμος για σχέση....ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ! Και εφόσον είσαι τόσο ευαίσθητη απλά θα τον απορρίπτεις! Μην ελπίζεις πως κάτι θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να αλλάξει!
    Έχοντας αυτά στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ξεκίνα από την αρχή και μην παραδίνεσαι στην κατάθλιψη. Συμβουλέψου και μια ψυχολόγο, θα σε βοηθήσει! Σημασία έχει να πεις στον εαυτό σου "Πάνω από όλα να είμαι καλά" και όλα τα άλλα θα γίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου Δημήτρη, απλά πρέπει να σε ενημερώσω ότι δε λένε όλοι οι άντρες με το "καλη μέρα σας" αν θέλουν σχέση ή όχι. Συνήθως τέτοιες συμφωνίες τις κλείνουν εκ των υστέρων, αφού δηλαδή προηγηθεί το σεξ. Αν η κοπέλα είναι άπειρη μπορεί να θεωρήσει , δυστυχώς για εκείνη, ότι τα πράγματα στην πορεία θα αλλάξουν. Επιπλέον, μπορεί να θελήσουν να φύγουν και ο άλλος να αρχίσει να της τα γυρνάει μόνο και μόνο επειδή του αρέσει και θέλει να περάσει λίγο ακόμα χρόνο μέχρι να βαρεθεί ή να βρεθεί η επόμενη. Μη θεωρείτε τόσο δεδομένο ότι αυτό είναι ειλικρίνια. Αυτοί που γίνονται ξεκάθαροι , γίνονται εκ των υστέρων και δε χρειάζεται να επιβραβεύονται γι'αυτό, μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν άλλοι που δεν είναι καθόλου ξεκάθαροι. Το μόνο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα είναι να μη βιαστεί να προχωρήσει στο σεξ , αν πιστεύει πως με μια,δυο ερωτικές επαφές θα πληγωθεί. Αν πάλι θεωρεί ότι θέλει το ίδιο , καλώς, αλλά θα πρέπει να είναι και λίγο έμπειρη σε αυτά τα πράγματα για να ξέρει πότε να φευγει χωρίς να πληγώνεται. Για τις περισσότερες γυναίκες δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο για τους άνδρες. Αυτό δε σημαίνει πως οι άνδρες είναι οι σωστοί και οι γυναίκες λάθος ούτε το αντίστροφο. Ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μάθουν να κάνουν κάτι που οι περισσότεροι άντρες...ξέρουν ενστικτωδώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.