Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Παιδικός αυνανισμός


ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ Κ ΔΝΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 6 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ Κ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΥ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΑΥΝΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ ΙΔΡΩΝΕΙ Κ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ. ΑΚΟΜΗ Κ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ Κ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Κ ΕΚΕΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Κ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ Κ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.

Ν.

Ο παιδικός αυνανισμός δεν είναι σπάνιος, αλλά η δική σου κόρη φαίνεται να το κάνει κατά σύστημα και ανεξέλεγκτα.

Όταν συμβαίνει αυτό υπάρχει κάποιο θέμα που προκαλεί στο παιδί μεγάλο άγχος και ο αυνανισμός έρχεται να αποφορτίσει το άγχος αυτό. Πρέπει λοιπόν πρώτα να βρεθεί η πηγή του άγχους. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο οι γονείς να επισκεφθείτε ψυχολόγο, όπου θα συζητήσετε το πλαίσιο της ζωής της μικρής και θα εντοπίσετε πιθανές εστίες άγχους.  Η καταπολέμηση των εστιών αυτών θα απαλύνει και το φαινόμενο. Και γενικά, η καλή ζωή, οι καλές οικογενειακές σχέσεις, οι καλές παρέες με συνομήλικα παιδάκια, κάποια δημιουργικά ενδιαφέροντα, ο αθλητισμός, η τέχνη κτλ. Θα βοηθήσουν. Φροντίζετε να βγαίνετε συχνά και το παιδί να μην περνά πολλές ώρες σε κλειστούς χώρους όπου πλήττει.

Μέχρι να γίνει αυτό, μιλήστε καθαρά στη μικρή για το θέμα. Μην τη μαλώσετε, μην τη φορτώσετε ενοχές. Πείτε της πως αυτό που κάνει το κάνουν μερικές φορές κάποια μεγαλύτερα παιδιά αλλά στην ηλικία της δεν είναι συνηθισμένο και σας ανησυχεί.  Είναι κάτι που δεν της κάνει καλό,  όσο κι αν της αρέσει, δεν είναι για την ηλικία της,  την απασχολεί πολύ και την αποκόβει από τη φυσιολογική ζωή ενός παιδιού.  Όταν της έρχεται αυτή η διάθεση, τι θα μπορούσε να την ευχαριστήσει εξίσου; Βρείτε απασχολήσεις που την ευχαριστούν και διδάξτε την να καταφεύγει σ’  αυτές .

Τονίστε πως αν παρ’ όλα αυτά κάποιες φορές νιώθει την ανάγκη να το κάνει, αυτό πρέπει να γίνεται μόνο όταν είναι μόνη της στο χώρο της. Ποτέ μπροστά σε άλλους, ποτέ σε ανοιχτούς  χώρους και προ πάντων ποτέ στο σχολείο, γιατί η δασκάλα θα τη μαλώνει και τα άλλα παιδάκια θα την κοροϊδεύουν. Φέρτε παράδειγμα την τουαλέτα της. Όπως δεν κάνουμε την τουαλέτα μας μπροστά σε άλλους , έτσι και δεν ασχολούμαστε με την περιοχή αυτή δημοσίως.

Μην ανησυχείτε, δεν θα πάθει τίποτα η υγεία της με τον αυνανισμό, απλώς μια τέτοια υπερβολή δείχνει κάποιο ψυχολογικό θέμα και επιπλέον θα έχει κοινωνικές συνέπειες. Επείγει η επίσκεψη των γονέων σε ψυχολόγο, που θα συστήσει κάποιες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της οικογένειας. Αν αυτές δεν φανούν αρκετές για να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο, θα χρειαστεί να καταφύγετε σε παιδοψυχολόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.