Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σχέση χωρίς σεξ

Είμαστε και οι δύο 42 χρονών και έχουμε σχέση 5 χρόνια.

Με τον σύντροφο μου δεν έχουμε πιά ερωτική ζωή. Αυτός δεν θέλει και το αποδίδει σε προβλήματα οικονομικά. Το ενδεχόμενο να έχει κι άλλη σχέση το έχω ερευνήσει και το αποκλείω. Απλα δεν έχει καθόλου διάθεση για σέξ.

Στην αρχή έκανα υπομονή αλλά η ιστορία αυτή κρατάει 3 χρόνια. Στο διάστημα αυτό εχουμε βρεθεί ερωτικά πολύ λίγες φορές.

Δεν ήταν έτσι απο πάντα, έχουμε υπάρξει πολύ καλά ερωτικά τα πρώτα 2 χρόνια της σχέσης.

Οποτε το συζητάμε τσακωνόμαστε κι εχω χάσει κάθε ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Δεν έχω το κουράγιο να χωρίσω γιατί τον αγαπώ πολύ και φοβάμε ότι θα το μετανιώσω. Δεν μπορώ να πάρω καμία απόφαση. Δεν ξέρω τί να κάνω.

Μ

 

Υποθέτω πως έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συζήτησης και πως η πρόταση να επισκεφτείτε σύμβουλο ζευγαριού θα πέσει στο κενό. Δεν ξέρω ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που κάνουν έναν νέο άντρα να απέχει από το σεξ, όταν μάλιστα κάποτε συνέβαινε το αντίθετο. Καλό θα ήταν να επισκεφτεί ανδρολόγο για να αποκλείσει το ενδεχόμενο οργανικού προβλήματος και ψυχολόγο για να δει αν υπάρχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που τον εμποδίζει. Υποθέτω όμως πως κι αυτές οι προτάσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Εσύ εκτός από τις συζητήσεις, παίρνεις πρωτοβουλίες στο ερωτικό; Φροντίζεις να είσαι ελκυστική και θερμή μαζί του;

Αν έχεις εξαντλήσει όλα τα μέσα, δεν μένει παρά να πάρεις την κατάσταση ως δεδομένη και να αποφασίσεις με βάση τα εξής:

 

·        Εκτός του σεξουαλικού, κατά τα άλλα η σχέση σας σε καλύπτει; Εσύ τον αγαπάς. Εκείνος; Το νιώθεις, σου το λέει, σου το δείχνει; Ζείτε καλά μαζί;

·        Τι στόχους έχετε; Στην ηλικία σας και μετά από 5 χρόνια, αν θέλετε οικογένεια πρέπει να προχωρήσετε. Συμπίπτουν οι στόχοι σας;

·        Πόση σημασία έχει το σεξ για σένα; Υπάρχουν γυναίκες που δεν είναι πολύ ενθουσιώδεις στο θέμα, ενώ άλλες αντιθέτως. Αν ανήκεις στις πρώτες και έχεις όλα τα άλλα που ζητάς από τη σχέση αυτή, ίσως να το φιλοσοφήσεις και να προσαρμοστείς.

·        Ποια είναι η άποψή σας για την «ελεύθερη» σχέση; Πώς θα σου φαινόταν να έχεις ερωτική ζωή εκτός της σχέσης σου και πώς θα αντιδρούσε ο σύντροφός σου αν το μάθαινε; Και συνειδητοποιεί πως η αντίδραση αυτή θα ήταν άδικη;

 

Πάντως τα επιχειρήματα «φοβάμαι μη μετανιώσω» και γενικά ό,τι αρχίζει με «φοβάμαι» δεν είναι επιχείρημα για να μείνεις σε μια σχέση. Καλό θα ήταν με αποφασίσεις με βάση τις παραπάνω ερωτήσεις και με τη βοήθεια ψυχολόγου.

1 σχόλιο:

  1. Με τη λογική του συζύγου πρέπει ολη η ελλάδα να μην κάνει σεξ. Απορώ πως άντεξες τοσα χρόνια. Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.