Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σε ηλικία γάμου…

Είμαι μια νέα γυναίκα σε ηλικία γάμου(32), όπως συνήθιζαν να λένε οι παλιότεροι! Το "πρόβλημα" είναι οτι λόγω προσωπικών εμπειριών (οικογενειακά βιώματα), οικονομικής ανασφάλειας αλλά και του ότι δεν ένιωσα ποτέ δίπλα μου έναν πραγματικό σύντροφο (επιπλέον είμαι ιδιαίτερα επιλεκτικό άτομο) δε νιώθω έτοιμη για οικογένεια και το ζήτημα μου είναι πως αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα των αντρών σε μια πιο ώριμη ηλικία για το αν θα προχωρήσουν σε σχέση με κάποια.

Αυτό αντιμετωπίζω και με την τωρινή σχέση μου όπου με το πέρας 6 μηνών τέθηκε σαν ζήτημα ικανό να μας χωρίσει, προσωπικά δεν είμαι σε θέση ν απαντήσω ούτε θετικά ούτε αρνητικά (καθώς η απάντηση δεν μπορεί η απάντηση να είναι γενική και αόριστη) επιπλέον αυτή η στάση και η πίεση μου βγάζει μια μη λειτουργικότητα στην σχέση, μια έλλειψη ενότητας/ασφάλειας πλην της ψυχολογικής πίεσης... 

Προσωπικά αυτή την χρονική περίοδο νιώθω την ανάγκη ενός συντρόφου και αυτό αποζητώ, δεν μπορώ να μπω ακόμα στην διαδικασία σκέψεων για γάμο και παιδιά παρόλο που η ηλικία ίσως μου το επιτάσσει, παράλληλα όμως με απασχολεί το μέλλον μου, δεν θα ήθελα να επιλέξω έναν μοναχικό δρόμο σίγουρα...

 

Διερωτώμαι λοιπόν ποιος θα ήταν η πιο λειτουργική στάση όπου θα έπρεπε να κρατήσω;

 

Ε.

 
Αχ, αυτά τα στερεότυπα! Και γιατί τα 32 είναι ηλικία γάμου; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι έτοιμοι στα 32, και άλλοι που δεν είναι ποτέ! Εξάλλου, η άποψη πως η γυναίκα έχει ημερομηνία λήξης είναι στερεοτυπική και σήμερα έχει καταρριφθεί: πολλές σύγχρονες και εργαζόμενες γυναίκες κάνουν οικογένεια γύρω στα 40.
Αυτή την περίοδο αυτό που θέλεις είναι ένας καλός σύντροφος και η προοπτική του γάμου είναι ακόμη μακρινή. Αφού ξέρεις τι θέλεις την περίοδο αυτή, διεκδίκησέ το! Προς Θεού, μην κάνεις κάτι για το οποίο δεν είσαι έτοιμη, για να μη χάσεις έναν καλό σύντροφο. Αν το κάνεις, δυστυχώς τα αποτελέσματα της πίεσης είναι πιθανότατο αργά ή γρήγορα να χαλάσουν τη σχέση. Καλό είναι να δηλώσεις στο σύντροφό σου πως δεν είσαι έτοιμη ακόμη να προχωρήσεις, πολύ περισσότερο μετά από 6 μήνες σχέσης. Και πως δεν ξέρεις πότε θα είσαι. Αν σε αγαπά και δεν κυριαρχείται ο ίδιος από στερεότυπα, θα σε περιμένει. Αν φύγει, σημαίνει πως το στερεότυπο υπερίσχυσε της αγάπης του για σένα.
Λες πως ένα από τα ζητούμενα των αντρών σε ώριμη ηλικία είναι ο γάμος. Η κοινωνική και επαγγελματική μου εμπειρία με βεβαιώνει για το αντίθετο. Κατά κανόνα οι γυναίκες ξεκινούν σχέσεις με προοπτική το γάμο ενώ οι άντρες είναι πιο χαλαροί, λόγω ανατροφής, στερεοτύπων και βιολογικών δυνατοτήτων. Αναφέρεσαι σε άντρες σε ώριμη ηλικία. Πόσο ώριμη δηλαδή; Αν συνδεθείς με σαρανταπεντάρη που έχει στόχο το  γάμο, ίσως να βιαστεί. Αν όμως συνδεθείς με συνομήλικό σου, κάθε άλλο! Εξάλλου, πολλοί άντρες γενικά δεν σκέφτονται το γάμο, ακόμη και σε ώριμες ηλικίες.
Νομίζω πως προβάλλεις στο περιβάλλον δικούς σου φόβους και στερεότυπα και καλό είναι να κάνεις κάτι γι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.