Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ο μεγαλύτερος θέλει παιδί

Είμαι 24 ετών και με κάποιον που έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας (16 χρόνια). Όμως, νιώθω ο εαυτός μου όταν είμαστε μαζί, νιώθω ασφάλεια μαζί του και με θέλει πολύ.  Τον γνώριζα καιρό πρίν αλλά τώρα προέκυψε σχέση. Εμένα μου αρέσει σαν άνθρωπος, έχει καλά χαρακτηριστικά για έναν σύντροφο, ταιριάζουμε σαν χαρακτήρες και περνάμε όμορφα μαζί. Με προβληματίζει όμως που κάνει συνεχώς αναφορά οτι θα ήθελε παιδί, ενώ εγω λέω οτι νιώθω ακόμα πολύ απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο. Μέσα μου νιώθω οτι θα ήθελα να ζήσω κι άλλα πράγματα. Πιστεύω οτι ένα παιδί θα με εγκλώβιζε αρκετά. Του λέω οτι βλέπουμε μετά απο δυο χρόνια και πώς θα πάει η σχέση.. Εξωτερικά δε θα έλεγα οτι ταιριάζουμε πολύ, είμαι όμορφη κοπέλα. Νιώθω πάντως οτι έχω δεθεί μαζί του πολύ, αλλά δε ξέρω, σκέφτομαι οτι και μετά απο χρόνια πιθανό να υπάρχουν αντιζηλίες και τέτοιου είδους θέματα, λόγω της διαφοράς.

Χ

 

Ο θέμα των σχέσεων με διαφορά ηλικίας είναι πολυσυζητημένο στο μπλογκ μας και μπορείς να ψάξεις παλιότερες αναρτήσεις.

Γενικός κανόνας είναι, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μην παίρνουμε αποφάσεις ζωής πριν περάσει εύλογο χρονικό διάστημα σχέσης. Ποτέ συμβίωση πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο καλής σχέσης, ποτέ γάμος πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο καλής συμβίωσης και ποτέ παιδί πριν από έναν τουλάχιστο χρόνο καλού γάμου. Και αν κάποιο από αυτά τα στάδια δεν είναι καλό, δεν περνάμε στο επόμενο.

Δεν γραφεις πόσον καιρό είσαι μαζί με το φίλο σου. Η διαφορά ηλικίας σας είναι μεγάλη αλλά όχι τεράστια. Αρχικά μπορείτε να συζήσετε και αν όλα πάνε καλά υπάρχει χρόνος για παιδί, όταν εσύ θα είσαι γύρω στα 30 κι εκείνος στα 46. Αν θέλει τόσο νέα σύντροφο, θα πρέπει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις για να μην τη χάσει σε λίγα χρόνια. Και μια ηλικία γύρω στα 45 δεν είναι αργά για να γίνει κάποιος πατέρας.

Γενικά, καλό είναι να μην πάρεις αποφάσεις ζωής στην ηλικία σου και προπάντων όχι παιδί αν δεν νιώθεις πραγματικά έτοιμη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.