Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Εξωσυζυγική σχέση στη δουλειά

Ειμαι παντρεμενος εδω και 3,5 χρονια και συνολικα σε δεσμο 6.παντρευτηκα την γυναικα μου στα 34 .την αγαπησα για το χαρακτηρα της και την καρδια της και το γεγονος οτι με αποδεχτηκε οπως ειμαι με τα ελαττωματα μου.δεν ηταν ο ερωτας της ζωης μου αλλα ο ανθρωπος που ενιωσα την μεγαλυτερη ζεστασια και συντοφικοτητα διπλα της.με προβληματακια πλήξης ,διαφορετικά ωραρια εργασιας αλλα και πιο σοβαρα οπως θεματα τεκνοποιησης και αποβολες. σε γενικες γραμμες ημουν ευχαριστημενος απο το γαμο μου.

τους τελευταιους μηνες ηρθα πολυ κοντα με συναδελφο στη δουλεια με την οποια μοιραζομασταν συχνα σκεψεις και προβληματισμους δικους μου και δικους της.(χωρισμενη με παιδια).αρχικα πιστεψα οτι ειναι ενας ενθουσιασμος και ισως φλερτ το οποιο ομως με τον καιρο δυναμωνε και δεν περιοριζοταν μονο σε αναγκες αυτοεπιβεβαιωσης.ενιωθα πως  θελει και η ιδια κατι παραπανω απο αυτο.αφου εξομολογηθηκαν μεταξύ μας τα παραπανω,μετα απο 3 μηνες έγινε η απιστια απο μερους μου με επαναληψη χωρις να συναψουμε παραλληλη σχεση και να βλεπομαστε εκτος δουλειας.εφτασα στο σημειο να σκεφτω το διαζυγιο.οι τυψεις και ο φοβος για το αγνωστο,η γνωμη των αλλων,δεν ξερω τι αλλο, δεν με αφησαν να το κανω αμεσα.φυσικα η συμπεριφορα μου στο σπιτι αλλαξε ,κρισεις και αποξενωση ηταν καθημερινο φαινομενο.

ζητησα λοιπον απο τη συναδελφο να παρω λιγο αερα καθως δεν με γεμιζε ουτε η αλλη κατασταση ( ετσι στα κρυφα).να χαλαρωσω και να σκεφτω τι θελω παραγματικα.εγωϊστικο το ξερω για τον αλλο που περιμενει.μεσα σε μια βδομαδα η συναδελφος μου ανακοινωσε οτι ειναι ερωτευμενη με αλλον και πως ετυχε ετσι.εγω αποστασιοποιηθηκα και απο τη συζυγο για καποιο διαστημα.κανω προσπαθειες να σταθω παλι διπλα στη γυναικα μου.με πονεσε πολυ η συμπεριφορα της συναδελφου και  αναρωτιεμαι αν τα κενα στο γαμο ηταν τοσο μεγαλα για να συμβουν αυτα,αν εχασα εναν μεγαλο ερωτα που τον αφησα να παει παρακατω.το προβλημα ειναι μεγαλυτερο γιατι το αντιμετωπιζω καθημερινα χωρις να μπορω να ξεφυγω στη δουλεια.και να διαχειριστω και τις προθεσεις τις συναδελφου να ειμαστε φιλοι σαν να μην εγινε τιποτα.

Γ.

 

Έκανες κάποια βασικά λάθη και τώρα φέρεις το βάρος των επιλογών αυτών.

·       Παντρεύτηκες μια γυναίκα που δεν ήταν «ο έρωτας της ζωής σου».  Χρειάζεται να νιώθουμε ισχυρά συναισθήματα για να παντρευτούμε! Δεδομένου πως αυτά στη συνέχεια είναι πιθανό να εκπέσουν με τα χρόνια σε μια πιο ήρεμη και συντροφική κατάσταση, αν ξεκινήσουμε από την ήρεμη κατάσταση ίσως φτάσουμε στην πλήξη.

·       Η πλήξη του ζευγαριού είναι θέμα ευθύνη και των δυο. Όσες πρακτικές δικαιολογίες κι αν υπάρχουν, είναι απαράδεκτο ένα ζευγάρι στη δεκαετία των 30 να συμβιβάζεται με παντόφλα-τηλεόραση. Το δε θέμα της τεκνοποίησης θα έπρεπε να το είχατε φροντίσει με τη βοήθεια ειδικών

·       Η συνάδελφος που προσφέρει όμορφη επικοινωνία και φλερτ αποτελεί συχνά το συνεπακόλουθο των παραπάνω καταστάσεων. Η κοπέλα είναι διαζευγμένη και είναι φυσικό να ψάχνει να ξαναφτιάξει τη ζωή της, όπως σου ξεκαθάρισε. Λάθος σου που συνδέθηκες με κοπέλα που ήθελε σχέση και λάθος της που εφόσον ήθελε σχέση συνδέθηκε με παντρεμένο.

·       Τι εννοείς «απιστια απο μερους μου με επαναληψη χωρις να συναψουμε παραλληλη σχεση και να βλεπομαστε εκτος δουλειας»; Επικοινωνία, φλερτ και σεξ σημαίνουν κανονική εξωσυζυγική σχέση! Μάλλον φοβάσαι να πεις τη λέξη…  Και τι θα πει δεν βλεπόσασταν εκτός δουλειάς; Το σεξ πού το κάνατε;

·       Σκέφτηκες το διαζύγιο, φοβήθηκες και ζήτησες χρόνο. Είναι γεγονός πως ένα διαζύγιο δεν είναι εύκολη απόφαση, όταν μάλιστα έχουμε μια ήσυχη συζυγική ζωή. Ζήτησες χρόνο και η κοπέλα δεν σου τον έδωσε. Προφανώς αυτό που είχατε δεν την κάλυπτε, ίσως αναλογίστηκε πόσο δύσκολο θα ήταν το διαζύγιό σου ή πως πιθανότατα δεν θα το έπαιρνες ποτέ. Ίσως πάλι να μην σε αγάπησε σοβαρά, να ήταν ένας ενθουσιασμός από μέρους της ο οποίος ικανοποιήθηκε αλλά δεν άντεξε για κάτι παραπάνω. Είπαμε πως ο ελεύθερος που θέλει σοβαρή σχέση καλό είναι να μη συνδέεται με παντρεμένο, αν όμως το κάνει πρέπει να έχει άπειρη αγάπη και υπομονή να τον περιμένει. Ίσως πάλι να της προέκυψε κάποιος ενδιαφερόμενος και με καλύτερες συνθήκες, τον οποίο ή ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα ή –και πιθανότερο- θέλησε να ξεκινήσει κάτι μαζί του για να ξεφύγει από σένα. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον της νέας της σχέσης, το θεμα όμως είναι πως η δική σας σχέση έληξε οριστικά.

·       Μεγάλο λάθος να συνάπτουμε σχέση –και μάλιστα παράνομη- με συνάδελφο. Έκανες το λάθος αυτό και τώρα θα αντιμετωπίσεις τις συνέπειες να νιώθεις άβολα στη δουλειά σου. Θα σου χρειαστεί χρόνος αλλά θα το ξεπεράσεις.

·       Πολλές φορές μια εξωσυζυγική περιπέτεια γίνεται αφορμή να νουθετηθούμε και να ξαναφτιάξουμε το γάμο μας. Σκέψου καλά αν θέλεις να δώσεις στο γάμο σου μια δεύτερη ευκαιρία και αν ναι κάνε κάτι γι αυτό. Ένας σύμβουλος ζευγαριού θα μπορούσε να βοηθήσει να μην ξανακάνετε τα λάθη που σας αποξένωσαν.

1 σχόλιο:

  1. Καταρχας αγαπητε Γ

    Συμφωνω με τις παρατηρησεις της κυριας τριανταφυλου,απλα θα ηθελα να προσθεσω 2...σεντς σκεψεων.

    Λες οτι σε γενικες γραμμες εισουν ευχαριστιμενος με το γαμο σου,απλα υπηρχαν καποια προβληματα πληξης κτλ.

    Πρεπει ομως να δεις και το δικο σου ρολο σε αυτην την εξελιξη(πληξη στα 3 χρονια γαμου και σε 35 αρικο ζευγαρι)

    Το τανγκο χρειαζεται δυο,αλλα...αρκει ενας,για να καλεσει τον αλλον σε χορο.

    Το λεω αυτο,γιατι απο τον τροπο που γραφεις βγαζεις μια αισθηση μαλλον κλειστου ατομου.

    Το αντιλαμβανεσαι πιστευω αυτο,αλλα βεβαια ποθεις γενικα και καποιο αλλο τροπο ζωης,και εχεις την αισθηση οτι κατι σου λειπει.

    Βεβαια να ξερεις ο χαρακτηρας και οι συνηθειες ενος ατομου σταθεροποιουνται σε μικροτερη ηλικια απο τη δικη σου.

    Θελω να πω δηλαδη οτι το δεντρο εχει ηδη ριζωσει και εχει παρει μια συγκεκριμενη κλιση που μπορει να μη σου αρεσει αλλα δυσκολα αλλαζει πια.

    Τρανοτερη αποδειξη οτι κατι ψαχνεις στη ζωη σου,ειναι το γεγονος οτι μπηκες πολυ γρηγορα σε σκεψεις διαζυγιου,με αφορμη μια βασικα χαλαρη γνωριμια μερικων μηνων με μια διαζευγμενη γυναικα με 2 παιδια.

    Ασχετα μετα αν ζητησες λιγο χρονο να σκεφτεις.

    Το διαζευγμενη δεν το λεω υποτιμιτικα προς θεου,απλα για να τονισω οτι ειναι μια πιο περιπλοκη κατασταση.
    Βεβαια καλο ειναι να ξερεις οτι η συγγεκριμενη κυρια επαιζε σε διπλο ταμπλο.

    Ειναι φανερο αυτο απο το γεγονος οτι σε μια βδομαδα σου ανακοινωσε οτι ειναι ερωτευμενη με αλλον.Δεν την κρινω αρνητικα,αλλωστε ουσιαστικα και εσυ σε διπλο ταμπλο επαιζες.

    Βεβαια καλο ειναι ολο αυτο να σε κανει να δεις και τα ...ορια σου στις σχεσεις σου με τις γυναικες.Το ενστικτο σου τι λεει?Πως εισουν πριν τα 31 σου που γνωρισες τη σημερινη γυναικα σου?

    Περα απο ολα αυτα,η διαχειρηση που εκανες στο ολο θεμα της παρανωμης σχεσης σου,δεν ειναι αυτη που κανει η συντριπτικη πλειοψηφια των παντρεμενων ανδρων με εξωσυζηγικες σχεσεις,και το ξερεις.

    Δειχνει και μια ανωριμοτητα και μια αφελεια.

    Οσον αφορα τα σχετικα με το γαμο σου.

    Πιστευω εξαρτατε με μεγαλο βαθμο με τη δουλεια που θα κανεις και εσυ με τον ευατο σου,αλλα και οι δυο ως ζευγαρι.

    Πιθανων και η συζηγος σου να ειναι εσωστρεφης και ισως και για αυτο την επελεξες.

    Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι ολο αυτο το σκηνικο,με μια εξωσυζηγικη σχεση σου,και με μια παρομοια διαχειριση απο μερους σου θα επαναλυφθει,με την πρωτη ευκαιρια.

    Παλι θα μπεις σε σκεψεις διαζυγιου,κατα πασα πιθανοτητα και σε εφαρμογη πια,ποσο μαλλον αν βρεθει και μια πιο νορμαλ υποψηφια.

    Θεωρω ομως οτι αν κανεις το βημα διαζυγιου,και με τη νεα συντροφο σου,παλι θα ερθεις αντιμετωπος με τα ιδια αισθηματα πληξης,βαρεμαρας,κενου,που νιωθεις και τωρα.

    Ειναι λιγο αδικη η κατασταση για τη συζηγο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.