Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ξαναερωτεύτηκα τον πρώην

Είμαι 21 χρονών. Στα 15 μου έκανα την πρώτη σοβαρή και υγειή, παρά την ηλικία μου , σχέση με τον Δ. Που με περνούσε 7 χρόνια ερωτευθηκαμε ο ένας τον άλλο και ταιριαζαμε παρα πολύ γενικότερα είχαμε μια σχέση χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις με αρκετή επικοινωνία και αρκετές προσπάθειες για την διατήρηση της ισορροπίας μέσα στη σχέση κυριώς από τη μεριά μου. Η σχέση ήρεμα έκανε τον κύκλο της και τελείωσε σε 3 χρόνια.
Γενικότερα το τελευταίο διάστημα της σχέσης μας με είχε δεδομένη και γενικότερα καταπιεζοταν δίπλα μου χωρίς όμως να τον πιέζω ο καθένας ακολουθούσε τη ζωή του. Αυτή η σχέση κράτησε τρία χρόνια. Μετα τον χωρισμό μας σε σύντομο διάστημα ενώ προσπαθούσα να καταλάβω εάν ήθελα να τελειώσει αυτή η σχέση δεχόμουν από τη μεριά του μια εχθρηκοτητα σαν να αντιμετωπίζω έναν άλλο άνθρωπο .
Έκανα σχέση με τον Κ και τελικά χωρίσαμε.
Εκεί που ο Δ. Είχε εξαφανιστεί με παίρνει τηλέφωνο και με καλεί σε ενα live που έπαιζε με τους φίλους του. Με το που μπήκα στο μαγαζί που έπαιζε ενοιωθα όπως τότε που τον γνώρισα απόλυτη ευτυχία και ελευθερία. Τελικά φιλήθηκαμε και καταλήξαμε σπίτι μου στο δωμάτιο μου όπως τότε και πέρασα ενα βράδυ μαγικό. Όμως το πρωί βιαστικοί και οι δυο η μαγεία έφυγε και συμφωνήσαμε να μην προχωρήσουμε. Τελικά αθετησαμε την απόφαση μας και συναντηθήκαμε και στην αρχή για ενα δυο μήνες φερομασταν όπως παλιά σαν ζευγάρι. Τον ερωτευομουν ίσως και μετά άρχισε να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται οπότε θέλει και εγώ εμένα άπραγη σχεδόν απαθής σε όλη αυτή τη συμπεριφορά . Και ιδού το ερώτημα Τί να θέλει απο εμένα και να του πω πως είμαι ερωτευμένη μαζί του; Δεν θέλω σχεση απλά να ζήσω τον ερωτά μου μαζί του όπως και τότε. Ξέρω οτι μπορεί όλα αυτά να φαίνονται ανώριμα αλλά πραγματικά δίπλα του, στα ματιά του βλέπω τον εαυτό μου και πραγματικά αυτό το έχω ανάγκη πάντα κοντά του ενοιωθα αυτό που πραγματικά είμαι.
Κ

H κατάσταση που μου περιγράφεις έχει ως εξής: Κάνεις μια πρώτη σχέση που τελειώνει μετά από 3 χρόνια. Γνωρίζεις κάποιον άλλον, κάνεις σχέση, χωρίζεις και επανεμφανίζεται ο πρώην. Μια όμορφη βραδιά θυμάστε τα παλιά, λέτε να μην υποκύψετε αλλά τελικά η έλξη μεταξύ σας υπερισχύει, τα φτιάχνετε για 1-2 μήνες και μετά ο φίλος σου αρχίζει να κάνει…. νερά. Εσύ είσαι ερωτευμένη και θέλεις να ξαναζήσετε την όμορφη σχέση που είχατε στην αρχή.
Αρχικά, η πρώτη σοβαρή σχέση κάθε ατόμου έχει μια ιδιαίτερη αξία γιατί μέσα της ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα. Αυτή αποκτά ιδιαίτερη θέση στις αναμνήσεις μας και συχνά συγκρίνουμε μ αυτήν επόμενες εμπειρίες μας.
Όταν μετά από καιρό τύχει να ξανασυναντηθούμε, οι αναμνήσεις μέσα σε ένα ρομαντικό περιβάλλον μπορεί να μας κάνουν να ξαναβρεθούμε ερωτικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα πως ξαναρχίζει σχέση. Έτσι, το ένα ή και τα δυο άτομα μπορεί να αραιώσουν και να ξαναχαθούν.
Στη δική σας περίπτωση φαίνεται πως εκείνος ακολουθεί το κλασικό σενάριο, εσύ όμως θέλεις να αναβιώσετε τη σχέση σας.
Έχεις λοιπόν δυο επιλογές:
1.    Αντιμετωπίζεις την κατάσταση κι εσύ χαλαρά και βλέπεις πού θα πάει. Παίρνεις μερικές πρωτοβουλίες να βρίσκεστε, χωρίς πίεση και γκρίνιες και ίσως η κατάσταση με τον καιρό «δέσει»
2.   Του λες ευθέως τι θέλεις και αν ανταποκριθεί, καλώς. Αν όχι, απομακρύνεσαι και κοιτάς τη ζωή σου.

Κυρίως όμως πρέπει να εξετάσεις αν πραγματικά τον ξαναερωτεύτηκες ή απλώς έχεις εξιδανικεύσει την πρώτη σου σχέση, έχεις απογοητευτεί από τη σχέση με τον Κ, και γι αυτό θέλεις να αναβιώσεις το παρελθόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.