Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Εξάρτηση

 Ειμαι  στα 48. Εδω και 4,5 χρόνια συνδέομαι με τον Χ, σήμερα 52 χρονων. Μένω μόνη μου, χωρίς κάποια υποχρεωση (δεν έχω παιδιά), ο συγκεκριμένος μένει με την υπέργηρη μητερα του.
Εδω και ενάμιση χρόνο μου ζητησε να χωρισουμε και από τότε συνευρισκομαστε ερωτικά ελάχιστες φορές, συνεχίζουμε όμως να συναντιομαστε δυο με τρεις ή τεσσερις φορες την εβδομαδα για καφε, φαγητό ή βόλτα.
Η σχεση, όπως ειχε διαμορφωθεί εξαρχής, ήταν σύμφωνα με τα δικά του θέλω, και γω απλά ακολουθούσα. Οταν όμως ασφυκτιουσα δημιουργούνταν κάποια ένταση η οποία συνήθως  οδηγούσε σε ολίγων ημερών απομάκρυνση και μετα από επίμονες δικες μου προσπάθειες, ξαναερχόμασταν σε επαφη και κάπως ετσι περνουσε ο καιρός.
Πριν εναμιση χρονο απευθυνθηκαμε σε γιατρους προκειμένου να κάνουμε προσπάθεια για παιδι (μετα από δικη μου πρωτοβουλια, και επειδή εκείνος ομολογουσε πως ηθελε ένα παιδι για να προχωρησει μαζί μου) με τη διαδικασια της εξωσωματικής, την οποία όμως διακοψαμε μετα από δικη του επιθυμία, παρολο που ειχαμε κανει όλες τις σχετικές εξετασεις.
Μου ειπε για πολλοστη φορα πως αυτος μου εχει πει να χωρισουμε, πως δεν θελει κατι άλλο, πως συναντιομαστε γιατι του το ζηταω εγω και πως ο ιδιος δεν τον ενδιαφερει. Βρισκομαστε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιδιο μοτιβο. Λέει πως  ο βασικος λόγος που δεν ειμαστε μαζι ειναι που δεν μπορούμε να κανουμε παιδι. Επειδη όπως λέει, εμείς οι δυο δεν έχουμε μελλον γι αυτο και δεν θέλει να με εκμεταλευτεί. Εχω μπλοκάρει αφανταστα, εχω πιασει πατο, δεν βρισκω κανενα νοημα σε ότι κάνω, απο την άλλη πάλι δεν μπορω να σταματησω να του τηλεφωνω, δεν μπορω να μην τον ακουω και βλεπω, εστω και έτσι. 
Α.

Αυτό που σε συνδέει με τον Χ λέγεται εξάρτηση! Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος: Δεν το ενδιαφέρει η σχέση μαζί σου. Ίσως αν συναντιόσασταν νεότεροι και υπήρχε η δυνατότητα άνετης τεκνοποίησης, τότε θα ήταν μαζί σου στο πλαίσιο μιας οικογένειας. Τώρα όμως που κάτι τέτοιο ή δεν είναι εφικτό ή είναι εφικτό με πολύ κόπο, ή απλώς νιώθει μεγάλος για τέτοιες προσπάθειες, δεν σε θέλει μόνο για σένα.
Η δική σου επιμονή και υποταγή του προσφέρει μια σχέση με τους δικούς του όρους: όποτε θέλει έχει μια απλή συνοδό και όποτε θέλει, μια στο τόσο, έχει και μια γυναίκα πρόχειρη για σεξ. Ίσως βρίσκεις το ύφος μου σκληρό, αλλά πρέπει να καταλάβεις πως έτσι έχουν τα πράγματα και να πάψεις να υποτιμάς τον εαυτό σου.

Φύγε! Ζήτησε τη βοήθεια ψυχολόγου για να βοηθηθείς σ αυτό. Έχεις επενδύσει πολύ στη σχέση αυτή και μάλλον δεν έχεις στη ζωή σου άλλα στηρίγματα. Φρόντισε να αποχτήσεις! Δουλεύεις, έχεις φίλους, ενδιαφέροντα; Φρόντισε να βγαίνεις για να γνωρίζεις νέα άτομα. Αν η μοναξιά σου είναι τόσο βαριά, μπορείς ακόμη και να απευθυνθείς σε γραφεία ή ιστοσελίδες γνωριμιών. Πάντως όποιος άντρας σε προσεγγίσει, θα πρέπει να το κάνει για σένα και όχι ως «δοχείο» ενός μελλοντικού παιδιού, πράγμα που είναι πλέον ανέφικτο ή εξαιρετικά δύσκολο.

1 σχόλιο:

  1. Δεν καταλαβαίνω, αφού σου λέει ότι ο λόγος που δεν μπορείτε να είστε μαζί είναι γιατί δεν κάνετε παιδί, γιατί ήθελε να σταματήσει τη διαδικασία της εξωσωματικής; Προφανώς και είναι απλή δικαιολογία....Από την άλλη μην είσαι και σίγουρη ότι αν θα κάνατε παιδί θα ήταν καλύτερη η κατάσταση ούτε ότι θα ήταν αρκετά υπεύθυνος! Και επειδή προσωπικά εκνευρίζομαι λίγο όταν ακούω ανθρώπους να λένε ότι οι άντρες μπορούν να τεκνοποιήσουν όποτε το θέλουν, θεωρώ ότι το να θυμηθεί κάποιος να γίνει πατέρας στα 52 δεν τον καθιστά αυτομάτως και υπεύθυνο γονιό ούτε αποτελεί εγγύηση ότι το παιδί θα είναι υγιές (δεδομένου ότι ακούω πολλά για την πνευματική και σωματική υγεία των βρεφών όταν αυτά γεννιούνται από γονείς άνω των 40 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.