Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ανώριμος πενηντάρης

Είμαι  50 χρονων , ποτέ δεν παντρεύτηκα από δική μου θέληση για διάφορους λόγους, με τους πιο σημαντικούς  το ότι είμαι παιδί χωρισμένων γονιών και το ότι έμαθα γύρω στα 30 ότι δεν μπορω να κάνω παιδιά.
Ημουν αρκετά επετυχημένη επαγγελματικά και οικονομικά. Οι φίλοι μου λένε ότι έχω επίπεδο, χιούμορ , πρωσοπικοτητα . Αλλά στο θέμα σχέσεων πάντα άτυχη.
Γνώρισα κάποιον λίγο μεγαλύτερο μου, χωριςμενο και ζούσαμε μαζί για περιπου 7 χρόνια. Ήθελε να με παντρευτεί αλλά εγώ δεν το επιδίωκα ίσως λόγω ψυχολογικών! Αλλά περνούσαμε παρά παρά πολύ καλά. Ήταν έξαιρετος σύντροφος!
Ξαφνικά έγινε απόμακρος, προσπάθησα να του μιλήσω και σιγά σιγα τα ξανά βρήκαμε κάπως. Μου είχαν μπει υποψίες για τρίτο πρόσωπο και συγκεκριμένο άτομο, του το είπα και δεν το παραδεκτικε. Και μου είπε ότι θέλει να προχωρήσουμε σε γάμο το συντομότερο και ότι με αγαπά. Μέσα σε λίγες μέρες τσακωθηκαμε για κάτι όχι τόσο σημαντικό και έφυγε απο το σπίτι και μου είπε ότι θέλει να χωρίσουμε. Τον παρακάλεσα να μιλήσουμε, να τα βρούμε. Ανένδοτος !
Ήταν παρά πολύ σκληρός απέναντι μου. Δεν τον ενόχλησα, μόνο κάτι μηνύματα για κάτι εκκρεμότητες. Μετά απο καιρό περίπου 3 μήνες , βρήκε μια δικαιολογία να με συναντήσει. Ήταν συγχισμενος .Μετά απο λίγο καιρό του τηλεφώνησα να δώ τι κάνει, ήταν πολύ φιλικός απέναντι μου και μου έδωσε κάποιες ελπίδες ! Χωρίς όμως να του ζητήσω εγώ τίποτα .
Μαθαίνω τελευταία ότι έχει σχέση με το άτομο αυτό. Νιώθω προδομένη, πληγωμένη, έντονη μοναξιά .
Ρ

H πιο απλή εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως η σχέση σας από πλευράς του ξέφτισε με τα χρόνια και ο κύριος προχώρησε σε άλλη σχέση. Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα ανώριμα άτομα, (παρά την ηλικία του) έχει τα πισωγυρίσματά του. Μια τόσο μακροχρόνια σχέση στην οποία για κάποια χρόνια περνούσατε καλά, δεν ξεπερνιέται τόσο εύκολα. Γι αυτό έχει φύγει και ξαναγυρίσει κάποιες φορές.
Το θέμα είναι πως εσύ δεν πρέπει να επιτρέψεις να σε παίρνει και να σε αφήνει κατά βούληση. Είναι φυσικό όλο αυτό να έχει καταρρακώσει την αυτοεκτίμησή σου και να έχει κάνει τη ζωή σου άνω κάτω.
Ακόμη κι αν κάποια στιγμή πει πως επιστρέφει οριστικά και ακόμη και να σου προτείνει ξανά γάμο, εσύ θα τον πιστέψεις; Δεν έχει χάσει την αξιοπιστία του στα μάτια σου;
Προτείνω λοιπόν να κρατήσεις απόσταση και να προσπαθήσεις να τον ξεπεράσεις. Πρόκειται για αναξιόπιστο άτομο και δεν έχει να σου προσφέρει τη σταθερή συντροφική σχέση που επιθυμείς.
Νιώθεις μόνη και υποθέτω πως θα σκέφτεσαι πως έχεις ξοδέψει πολλά δημιουργικά χρόνια κι ο φίλος σου σε άφησε για μια άλλη (πιθανότατα νεότερη). Το κοινωνικό στερεότυπο επίσης υπαγορεύει πως δεν έχεις και πολλές ευκαιρίες για σχέσεις από δω και πέρα. Εξαρτάται όμως από σένα το πώς θα δεις τα πράγματα. Έζησες αρκετά όμορφα χρόνια με το φίλο σου και ίσως η δική σου απροθυμία για γάμο και αυτά που αποκαλείς «ψυχολογικά» σου να συνέβαλαν στην απομάκρυνσή σας. Από δω και πέρα, έχεις ευκαιρίες να γνωρίσεις νέα άτομα και μάλιστα λόγω της ηλικίας που έτσι κι αλλιώς αποκλείει την τεκνοποίηση, πιθανότατα θα σταθεροποιηθείς  με κάποιον που δεν θα επιθυμεί οικογένεια.
Προσπάθησε λοιπόν να ξεπεράσεις αυτή τη σχέση και να έχεις μια κοινωνική ζωή που να εξασφαλίζεις νέες γνωριμίες και φιλίες. Στη φάση αυτή θα σε βοηθούσε μια συνεργασία με ψυχολόγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.