Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Προγραμματισμένη και κατ’ εξακολούθηση απιστία…


Είμαι 54 ετών γυναίκα, παντρεμένη 30 ευτυχισμένα χρόνια με έναν δικηγόρο 60 ετών. Τον προηγούμενο μήνα έπιασα τυχαία σεξουαλικού περιεχομένου μηνύματα στο κινητό του. Έφυγε η γη απ τα πόδια μου. Παραδέχτηκε ότι έχει σεξουαλικές σχέσεις τα τελευταία 15 χρόνια , 2 -3 φορές κάθε χρόνο με διαφορετικές γυναίκες. Λέει ότι είχε μέχρι το ώρα 4-5 γυναίκες που κατά διαστήματα έβλεπε. Θέλει να μην χαλάσουμε το σπίτι μας και υπόσχεται να σταματήσει. Έχουμε 2 μεγάλα παιδιά που ζουν στο εξωτερικό κ τώρα θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα. Ξέρω ότι θα καταλάβουν αμέσως το πόσο θυμωμένη κ πληγωμένη και προσβεβλημένη αισθάνομαι. Σκέφτομαι να του ζητήσω να τους μιλήσει για τον "φόνο", εσείς τι λέτε?
Φ

Σε προηγούμενες αναρτήσεις έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στους άντρες που μέσα σε μια μακροχρόνια καλά συζυγική σχέση, αποφασίζουν να κάνουν το «κύκνειο άσμα» τους ως εξωσυζυγικοί εραστές. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο της βιομηχανικής οικογένειας όταν μεγαλώσουν τα παιδιά. Δεν δικαιολογώ το φαινόμενο, απλώς το επεξηγώ ψυχολογικά και κοινωνιολογικά σε προηγούμενες αναρτήσεις.

Στη δική σου περίπτωση το διαφορετικό είναι πως ο σύζυγος ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, το κάνει αραιά και προφανώς πολύ προγραμματισμένα, έτσι ώστε κατάφερε να τηρήσει απόλυτη μυστικότητα και να έχει και τη σύζυγό του ευτυχισμένη.

Εσύ πώς νιώθεις; Αφού σου υποσχέθηκε πως θα διακόψει την εξωσυζυγική «καριέρα», εσύ μπορείς να τον συγχωρήσεις και να τον εμπιστευτείς; Ή πιστεύεις πως η σχέση σας υπέστη αγιάτρευτο πλήγμα και θέλεις να χωρίσεις; Και τα δυο σεβαστά. Προτείνω όμως να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις και να του ζητήσεις ένα διάστημα να συνέλθεις και να σκεφτείς. Στο διάστημα αυτό -και στη συνέχεια φυσικά- εκείνος θα πρέπει να προσπαθήσει να σε ξανακερδίσει και ίσως η απόφασή σου κριθεί τελικά από τη συμπεριφορά του.

Δες κι εσύ αν με τη στάση σου έχεις συμβάλει στην ανάγκη του για σεξ με άλλες γυναίκες…

Τα παιδιά σας μην τα ανακατέψετε. Καταλαβαίνω πως ίσως ενδόμυχα ζητάς μια υποστήριξη στην αδικία που έχεις υποστεί, αλλά τέτοια θέματα είναι καθαρά μεταξύ του ζευγαριού. Τα παιδιά θα καταλάβουν πως είσαι στεναχωρημένη και πως κάτι σας συμβαίνει. Μπορείς να συνεννοηθείς με τον άντρα σου να τους πείτε πως έχετε κάποια προβλήματα τα οποία είναι προσωπικά και θα δείτε πώς θα τα λύσετε. Δεν νομίζω πως θα επιμείνουν.

Στα παιδιά και στον έξω κόσμο θα πείτε και θα δείξετε μόνο την τελική απόφαση, σε περίπτωση που αποφασίσετε να χωρίσετε. Μια διαδικασία συμβουλευτικής ζευγαριού μπορεί να σας βοηθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.