Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Απλώς …την έκανε!


Γνωριστήκαμε πριν ένα χρόνο, 21 χρονών αυτός 23 εγώ. Δημιουργήσαμε σχέση και για ένα εξάμηνο όλα ήταν υπέροχα. Με γνώρισε σε όλους τους φίλους του. Βγαίναμε συχνά, τα λέγαμε συχνά στο τηλέφωνο, μου έλεγε πως μ' αγαπούσε.

Τον Ιανουάριο μου ανακοίνωσε ότι είχε εξεταστική και δεν είχε πολύ χρόνο να βγαίνει (ενώ τόσο καιρό που γνωριζόμασταν έβγαινε και αυτό φαινόταν και στο facebook). Από τον Φεβρουάριο βγαίναμε μια φορά την εβδομάδα. Μου έλεγε ότι ήταν πολύ πιεσμένος, δεν τελείωνε τις εργασίες της σχολής του και κουραζόταν πολύ.

Τον Μάρτιο μου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κάνει ταυτόχρονα και την πρακτική του. Από τότε που ξεκίνησε δουλειά ήταν όλο πολύ κουρασμένος. Δεν πήγαινε στη σχολή, δεν ολοκλήρωνε τις εργασίες του.

Κάποια στιγμή μαλώσαμε γιατί είδα μια φωτογραφία του με κάτι κορίτσια και όταν τον ρώτησα ποιες είναι μου είπε "θα κλείσω το facebook αφού σε ενοχλεί". Τελικά με μπλόκαρε και δεν το έκλεισε.

Συνεχίζαμε να βγαίνουμε μέχρι αρχές Ιούνη που μου ανακοίνωσε ότι έπρεπε να περάσει όσο πιο πολλά μαθήματα μπορούσε. Συνεχίζαμε για τρεις ακόμα εβδομάδες να μιλάμε στο τηλέφωνο (σ'αγαπώ κ φιλάκια κτλ) μέχρι που με πήρε μια μέρα και μου είπε "Έδωσα άσπρη κόλλα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο να βλεπόμαστε.  Χρωστάω 35 μαθήματα. Αν δεν περάσω θα με διαγράψουν σε δύο χρόνια. Όταν είμαι σε σχέση δεν σκέφτομαι λογικά. Γι' αυτό πρέπει να διακόψουμε. Χρειάζομαι τρεις μήνες να σκεφτώ. Όταν είμαι έτοιμος θα σε πάρω εγώ."

11 μήνες σχέσης διαγράφηκαν σε λίγα λεπτά. Μου είπε δεν ήμουν εγώ το πρόβλημα, αυτός δεν μπορούσε τα πολλά μαζί. Του έστειλα ένα μήνυμα τρεις μέρες μετά και μου απάντησε "Είναι νωρίς ακόμα". Τι να κάνω? Τι σημαίνει αυτό?

Μ.

Αυτό σημαίνει πως του νεαρού… του τέλειωσε!

Η σχέση σας ξεκίνησε ωραία, όπως ξεκινούν οι περισσότερες σχέσεις, και στη συνέχεια έφθινε  μέχρι που διαλύθηκε, όπως συμβαίνει στις περισσότερες σχέσεις τουλάχιστον από τη μια πλευρά. Απλώς του πέρασε ο ενθουσιασμός, σταδιακά όπως φαίνεται, και τώρα θέλει να… την κάνει και να ασχοληθεί με κάτι άλλο ή κάποια άλλη.

Τα μαθήματα και η πρακτική είναι απλώς δικαιολογίες. Αν κάποιος θέλει πραγματικά το σύντροφό του, βρίσκει τρόπο και τακτοποιεί τις υποχρεώσεις του έτσι ώστε να τον βλέπει. Ή αραιώνει λίγο σε περίοδο πχ. εξετάσεων ή μεγάλου επαγγελματικού φόρτου και μετά επανέρχεται. Εξάλλου δεν πρόκειται για κάποιον επαγγελματία με τις τεράστιες υποχρεώσεις! Πρόκειται για έναν φοιτητή.

Ακόμη όμως κι αν ο νεαρός λέει την αλήθεια (μικρή πιθανότητα), δηλ. δεν έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει τις φοιτητικές του υποχρεώσεις με μια νεανική σχέση, είναι ένας άνθρωπος πολύ απρογραμμάτιστος και αδύναμος, άρα όχι άξιος εμπιστοσύνης.

Το θέμα με το facebook δεν μου άρεσε καθόλου. Ούτε η δική σου ζήλεια είναι καλή στάση, ούτε βέβαια και η δική του, να μπλοκάρει την κοπέλα του!

Επίσης δεν μου άρεσε ο χωρισμός από το τηλέφωνο, και μάλιστα χωρίς να κλείσει οριστικά την πόρτα στη σχέση, αλλά να σε έχει στο «περίμενε». Δείχνει κι αυτό ανώριμο και όχι άξιο εμπιστοσύνης άτομο.

Τι να κάνεις; ΦΥΓΕ χωρίς δεύτερη σκέψη. Η σχέση σας απλώς έληξε… Μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου πως θα είστε ξανά μαζί. Θα στεναχωρηθείς αλλά θα ξεπεράσεις το θέμα. Τι διδάχτηκες από την εξέλιξη αυτή; Εγώ θα έλεγα τα εξής:

·         Μόλις βλέπεις ο σύντροφός σου να αποτραβιέται, συζήτησέ το μαζί του, έκφρασε τα συναισθήματά σου, δώσε λίγο χρόνο και αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, απλώς φύγε.

·         Αν κάποιος επικαλείται τα μύρια προβλήματα για να αραιώσετε, μάλλον θέλει να σε έχει στο περιθώριο ή ετοιμάζεται να φύγει, οπότε να είσαι έτοιμη για διάλυση.

·         Το ότι κάποιος σε γνώρισε στον κύκλο του δεν σημαίνει πως η σχέση είναι σημαντική και θα διατηρηθεί

·         Αν κάποιος σε μπλοκάρει στο fb, μπλοκάρισέ τον κι εσύ στη ζωή!

·         Μη ζηλεύεις απλά, φυσιολογικά πράγματα (όπως φωτογραφίες με νεανικές παρέες) και μην πιέζεις όταν ο άλλος δεν ανταποκρίνεται στη σχέση. Μάθε να φεύγεις όταν δεν περνάς καλά! Είσαι νέο κορίτσι, η ζωή σε περιμένει και αξίζεις να περνάς καλά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.