Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

O γιος μου θα παντρευτεί μεγαλύτερη



Διάβασα τις ιστορίες των κοριτσιών που έχουν σχέση με πολύ μεγαλύτερους άντρες. Βρίσκομαι κι εγώ στο ίδιο αδιέξοδο σχετικά με το γιο μου. Είμαι μητέρα του ενός γιου 26 ετών. Είναι άτομο ώριμο, εργάζεται από μικρός και εδώ και 5 χρόνια ζει μόνος του και αυτοσυντηρείται, πράγμα που όλοι μας θαυμάζουμε με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Μέχρι τώρα είχε κάποιες σχέσεις, μια μάλιστα αρκετά σοβαρή, που ήταν και η αφορμή να πάει να ζήσει σε δικό του σπίτι.

Τον τελευταίο χρόνο συνδέεται με μια γυναίκα 42 ετών, χωρισμένη με 2 παιδιά. Το μάθαμε από τα ξαδέρφια του. Αυτό προκάλεσε σοκ στην οικογένεια, ο άντρας μου κόντεψε να αρρωστήσει. Μαλώσαμε άσχημα με το παιδί μας και τώρα έχουμε ψυχρανθεί. Τις προάλλες μας δήλωσε πως θα την παντρευτεί, μπορεί όμως και να το είπε για να μας θυμώσει… Δεν ξέρω τι να κάνω. Το παιδί μου θα κάνει την τρέλα να φορτωθεί μια μεγαλύτερή του με παιδιά και δεν συνειδητοποιεί πού πάει να μπλέξει.

Φ.

Ηρέμησε! Από τη μια εμπιστεύεσαι το γιο σου ως ώριμο και ανεξάρτητο και από την άλλη τον θεωρείς έτοιμο να κάνει κάτι που χαρακτηρίζεις ως τρέλα… Γιατί αυτή η αντίθεση;

Συμφωνώ πως ένας πιθανός γάμος ενός 26χρονου νέου με μια γυναίκα 42 ετών με 2 παιδιά δεν είναι ένα συνηθισμένο μοντέλο και αν γίνει έχει πολλές πιθανότητες δυσκολιών και αποτυχίας, πολύ περισσότερες από ένα γάμο μεταξύ δυο συνομήλικων, ελεύθερων ανθρώπων. Και πάλι, αν ο γιος σου επιλέξει το δύσκολο δρόμο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσαρμοστείς. Δεν σας ζητά εξάλλου οικονομική στήριξη. Δική του η ζωή, δική του η επιλογή, δική του και η ευθύνη των συνεπειών. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε ως γονείς είναι να εκφράσετε την άποψή σας ήρεμα και χωρίς δράματα και να υποδείξετε τις δυσκολίες. Μπορείτε επίσης να του προτείνετε να μη βιαστεί για επιλογές ζωής, όπως εξάλλου θα έπρεπε να κάνετε σε κάθε νέο παιδί.

Δεν έγινε όμως ακόμη κανένας γάμος! Το πιθανότερο είναι ο γιος σου να είπε μια κουβέντα πάνω στο θυμό του για την υπερβολική σας αντίδραση. Ξέχασέ την προς το παρόν και φρόντισε να ξαναφτιάξετε τη σχέση μαζί του, αποδεχόμενοι την επιλογή του. Καλό θα ήταν να παραδεχτείτε την υπερβολική σας αντίδραση, εκφράζοντας τα συναισθήματα που σας οδήγησαν σ’ αυτή.
Αν έχετε όλοι καλές σχέσεις και η υπόθεση πάρει το χρόνο της, τότε θα αποδείξει την αξία της. Οι «δύσκολες» σχέσεις δύσκολα διατηρούνται στο χρόνο και το πιθανότερο είναι η σχέση του γιου σας να διαλυθεί (όπως εξάλλου και πολλές άλλες σχέσεις λιγότερο δύσκολες). Αν πάλι η σχέση αυτή διατηρηθεί και προχωρήσει, εμπιστευθείτε το παιδί σας πως θα τα καταφέρει και στηρίξτε το συναισθηματικά. Σημαίνει πως η σχέση του αξίζει να αντιτεθεί στα στερεότυπα.

1 σχόλιο:

  1. Μόλις λήξει η σεξουαλική ζωή και μόλις επωμιστεί την ευθύνη των 2 παιδιών και ισως μόλις εμφανιστεί ο πρώην σύζυγος στο προσκήνιο και μόλις σφίξουν τα οικονομικά, θα μάθει μόνος του. Μην ασχολείστε καθόλου, αφήστε τον να κάνει ο,τι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.