Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κι άλλος παντρεμένος...

Είμαι 48 ετών, και μητέρα τεσσάρων παιδιών που μεγαλώνω μόνη μου. Εδώ και τρία χρόνια σχεδόν διατηρώ σχέση με έναν άντρα ο οποίος είναι παντρεμένος. Ο γάμος του έχει προβλήματα σεξουαλικής φύσης, με αποτέλεσμα να εμπλέκεται σε άλλες σχέσεις χωρίς όμως να χαλάει το γάμο του, ισχυριζόμενος την υπερβολική αδυναμία στα παιδιά του. Είμαστε πολύ δεμένοι, συζητάμε τα πάντα και δεν τίθεται θέμα διαζυγίου ούτε έχω τέτοια απαίτηση, μιας και  ήδη θεωρώ ότι μια σοβαρότερη δέσμευση δεν θα ήταν καλή για μένα λόγω παιδιών και υποχρεώσεων.  Απλά περνάμε καλά στο όριο του δυνατού.
Τους τελευταίους μήνες η γυναίκα του ανακάλυψε τη σχέση που μάλλον ήξερε απο τη αρχή (χωρις να κάνει κάτι) με αποτέλεσμα ο καλός μου να μου ζητησει να χωρίσουμε, αφου τελικά την γυναίκα του την αγαπάει όπως είπε Αλλά θέλει και την σχέση μαζι μου αφου τελικά δεν μπορεί να χωρίσει και με μένα. Εχουμε αλλάξει τηλέφωνα και γενικά κρυβόμαστε τώρα πιο πολύ. Εμένα αυτή η κατασταση με έχει θορυβησει, σκέφτομαι να δώσω ένα τέλος αλλά δυστυχώς δεν έχω τη δύναμη.Θα ήθελα πολύ μια ελέυθερη σχέση αλλά απο την άλλη τρέφω αισθήματα γι αυτόν τον άνθρωπο και νομίζω οτι δεν συναντάμε κάθε μέρα  ανθρώπους να μας γεμίζουν, ούτε και με ενδιαφέρουν οι επιφανειακές σχέσεις.

Τ

Η σχέση αυτή είχε εξαρχής σαφείς όρους. Υπήρχε και από τις δυο πλευρές συναίσθημα και επικοινωνία, αλλά θα διατηρούσατε σταθερή την οικογενειακή σας κατάσταση, οπότε δεν θα υπήρχε μέλλον. Κάθε είδος σχέσης είναι αποδεκτό, μεταξύ ενηλικων ανθρώπων που συμφωνούν στο ίδιο πράγμα με ελεύθερη βούληση και περνούν καλά.
Η σύζυγος ξαφνικά (;) αποκαλύπτει τη σχέση και ο φίλος σου δηλώνει πως την αγαπά και θέλει να χωρίσετε. Τελικά όμως φαίνεται πως θέλει-και- δε-θέλει, γιατί δε χωρίζετε και είστε μαζί με περισσότερες προφυλάξεις. Το γεγονός πως δήλωσε ότι αγαπάει τη γυναικα του και δεν πρόκειται μόνο για έναν συμβατικό γάμο προς χάριν των παιδιών, δεν άλλαξε τα συναισθήματά σου; Τι σου είχε πει αρχικά; Τώρα που η σύζυγος τον ανακάλυψε προέκυψαν και τα συνασιθήματά του γι αυτήν;

Πιστεύω πως μια γυναίκα που θέλει ελεύθερη σχέση χωρίς δεσμεύσεις και σχέδια για το μέλλον είναι αρκετά  εύκολο να βρει σύντροφο, είτε ελεύθερο με τον οποίο θα βλέπεται ελεύθερα, είτε δεσμευμένο με τον οποίο θα βλέπεται πότε-πότε διακριτικά, χωρίς δράματα. Το να έχει αυτή η σχέση και συναίσθημα, αυτό είναι αρκετά δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μόνο ο τωρινός σου φίλος μπορεί να σου προσφέρει αυτά -τα λίγα- που ζητάς;
Λογικά σκεπτόμενη, θα έλεγα πως πρέπει να δεις τα θετικά και τα αρνητικα της κάθε επιλογής. Η αγάπη σου για το συγκεκριμένο άτομο ξεπερνά την καταπίεση που νιώθεις στη σχέση αυτή; Τα συναισθήματά σου για το φίλο σου έχουν αλλάξει με τις νέες εξελίξεις; Αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία; Σύμφωνα με τη λογική, μάλλον όχι.

Υπάρχει όμως και το συναίσθημα. Αν το ακολουθήσεις και μείνεις στη σχέση αυτή, πρέπει να την αποδεχτείς με όλα της τα μειονεκτήματα και ταυτόχρονα να δεις τι σε κάνει να υποτάσσεσαι σε καταστάσεις που δεν σε ικανοποιούν αρκετά να μην τολμάς να ψάξεις κάτι καλύτερο. Αυτή η σχέση μόνo αυτά τα ελάχιστα μπορεί να σου δώσει. Take it or leave it!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.