Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ζήσε μια κανονική φοιτητική ζωή!

Είμαι 22 ετών, φοιτήτρια σε επαρχιακή πόλη.
Στα 16 μου συνδέθηκα με τον Α, 10 χρόνια μεγαλύτερο. Εκείνος ήρθε για δουλειά στην πόλη που σπουδάζω και ζήσαμε μαζί 3 χρόνια. Η σχέση μας σταδιακά χάλασε, κυρίως από τη μεγάλη του ζήλεια που δε με άφηνε να χαρώ τη φοιτητική μου ζωή. Έψαχνα αφορμή να χωρίσω αλλά και δεν το τολμούσα γιατί είχα δεθεί μαζί του από μικρή.
Αφορμή στάθηκε το φλερτ μου με έναν καθηγητή μου Β, 45 ετών. Βρήκα το κουράγιο και χώρισα με τον Α και τελικά συνδέθηκα με τον Β. Είμαι πολύ ερωτευμένη μαζί του κι εκείνος λέει επίσης, αλλά η σχέση είναι δύσκολη. Με τον Β πρέπει να κρατάμε  τη σχέση μας κρυφή, για να μη γίνουν κουτσομπολιά στο πανεπιστήμιο και στο περιβάλλον της πόλης και βέβαια να μην το μάθει ο Α. Καταφέρνουμε να βρεθούμε σπάνια γιατί ο Β δεν κατοικεί μόνιμα στην πόλη. Η αδελφή μου που γνωρίζει την κατάσταση λέει πως η σχέση είναι ανέλπιδη και μου κάνει κακό. Δεν ξέρω τι να κάνω.
Λ

 Ναι, η σχέση αυτή είναι ανέλπιδη ως προς τη συνέχειά της, αλλά δεν είναι αυτό που με προβληματίζει. Οι περισσότερες σχέσεις στην ηλικία σου δεν έχουν συνέχεια. Το θέμα είναι το νέο παιδί να περνά τη φοιτητική του ζωή όμορφα και αποχτώντας εμπειρίες ζωής. Μια «κρυφή» σχέση με τον καθηγητή σου που έχει τα διπλά σου χρόνια και τον βλέπεις δύσκολα, δεν νομίζω πως σε κάνει να απολαμβάνεις τη ζωή σου. Επιπλέον είναι πιθανό να σε απομονώσει από τους φίλους και τα ενδιαφέροντα της ηλικίας σου.

Αυτό όμως που με προβληματίζει περισσότερο είναι μια τάση εξάρτησης σε μεγαλύτερους άντρες, που βλέπω να επαναλαμβάνεται στις δυο σου σχέσεις. Στο λύκειο, που το πιο φυσικό είναι μια μαθήτρια να έχει φλερτ ή κάποιες περαστικές σχέσεις με συνομήλικα αγόρια, εσύ συνδέθηκες σοβαρά με άτομο 10 χρόνια μεγαλύτερο. Η σχέση μάλιστα ήταν τόσο σοβαρή που ο Α εγκαταστάθηκε στην πόλη που σπουδάζεις. Έζησες 3 φοιτητικά σου χρόνια σε κατάσταση «αρραβώνα», με ζήλειες που σίγουρα συνεπάγονταν περιορισμό της ζωής σου. Ήθελες να φύγεις αλλά σε κρατούσε το μακροχρόνιο δέσιμο. Προφανώς φοβόσουν να κινηθείς μόνη σου στη ζωή… Χρειάστηκε λοιπόν το κίνητρο μιας νέας σχέσης για να μπορέσεις να φύγεις. Και μάλιστα το κίνητρο ενός πολύ μεγαλύτερού σου άντρα, που τον θαυμάζεις. Και τώρα ζεις σε καθεστώς «διαζευγμένης» που έχει «παράνομη» σχέση.

Αυτό που σε συμβουλεύω είναι να φροντίσεις να ξαναβρείς τη χαμένη ηλικία σου και να γίνεις ένα κανονικό νέο κορίτσι που χαίρεται τη ζωή, φλερτάρει, αλλά και μπορεί να ζήσει κάποιες περιόδους μόνη, με τους φίλους και τα ενδιαφέροντά της.

Σχετικά με τον Β, διατήρησε τη σχέση αυτή όσο είσαι ερωτευμένη, αλλά προς Θεού μην επενδύσεις. Να έχεις συνείδηση πως πρόκειται για μια σχέση με ημερομηνία λήξης και να μην την ανάγεις σε κεντρικό πυρήνα της ζωής σου. Είναι μάλιστα ευκαιρία, αφού βλέπεις τον Β τόσο περιορισμένα, να επικεντρώσεις σε αλλαγές της ζωής σου και  σιγά-σιγά να είσαι έτοιμη να αποκολληθείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.