Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ο κατά φαντασίαν… εραστής

Είμαι 48 χρονών εργαζόμενη.Πριν ένα χρόνο ανακάλυψα ότι ο σύζυγος μου με απάτησε. Το παραδέχτηκε και μου τεκμηρίωσε γιατί το έκανε.25 χρόνια παντρεμένοι με 2 παιδιά ενήλικες .Νόμιζα οτι το ξεπέρασα.Ομως πιστεύω οτι δεν τον αγαπώ πια ,δε θέλω όμως να τον βγάλω από τη ζωη μου.Ξεκίνησα λοιπόν διάφορες δραστηριότητες για να παλέψω την κατάσταση.Να βρω τον εαυτό μου.Αρχισα χορό.Ο δάσκαλος 37χρονών με προκαλούσε λίγο σεξουαλικά(και τις αλλες μαθήτριες)και κολακευόμουν.Μέχρι που το σεξουαλικό έγινε συναισθηματικό.Παντρεμένος κι αυτός 3 χρονια ,συνολική σχέση 10 ετη με τη γυναίκα του.Δεν προχωρούσαμε βέβαια σε σεξ αλλα σε αγκαλιές χάδια ματιές και κοπλιμεντα και απέξω απεξω μιλούσαμε για σεξ μεταξύ παντρεμένων.Τηλέφωνα που με έπαιρνε ενώ ηταν διακοπές με τη γυναίκα του,μου έλεγε πόσο του έλειψα κλπ.Αποφάσισα τοτε να του πω να βρεθούμε μόνοι μας μια μερα.Κι εκει άλλαξαν όλα.Σε πρώτη φαση είπε οτι θέλει να βρει χρόνο,μετά με αγκάλιαζε και με φίλαγε στο πρόσωπο- (οχι στο στόμα)-με κάθε ευκαιρία και μετά απο μέρες μου υπέδειξε οτι είναι δάσκαλος .Διαχωρίζει το επαγγελματικό από το προσωπικό και με λίγα λόγια έκανε τον κινέζο.Οταν ξαναχορέψαμε και άρχισε πάλι τα χάδια και αγγίγματα σε επίμαχα σημεία ,του είπα με λίγα λόγια οτι εγώ δεν εχω ενδοιασμούς ,δεν κολώνω κι οτι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με αυτα που νιώθουμε.Ελεγε οτι αυτός μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις που οι μαθήτριες αισθάνονται άσχημα.Μου είπε ότι μου κάνει κακό και οτι είναι σίγουρος οτι θα πάω σε άλλο δάσκαλο.Μίλησα έντονα και του είπα ότι το σκηνικό αυτό μόνο την ώρα του χορού είναι νοσηρό,είμαι γυναίκα κι όταν ο άλλος με θέλει το καταλαβαίνω όπως και οι άντρες.Τι γνώμη έχεις ,ειναι συναισθηματικά ανώριμος?Στοχεύει στην πελατεία?(Εχει περάσει και κατάθλιψη απο χωρισμό που τον σημάδεψε επαγγελματικά και συναισθηματικά)

Χ

Είναι προφανές πως ο άνθρωπος παίζει. Πρόκειται για ένα φαινόμενο αρκετά συχνό: Ένας γοητευτικός άντρας με την αίγλη του «δασκάλου» σε ένα χώρο με πολλές γυναίκες (πολλές από αυτές διαθέσιμες) και μέσα σε ένα πλαίσιο στενής σωματικής επαφής (γυμναστική, χορός) ή πνευματικής (ομάδες ψυχολογίας ή εσωτερισμού) ή καλλιτεχνικής (σχολές χορού, ζωγραφικής, θεάτρου, χορωδίες) ή ακόμη και εκπαιδευτικής (γυναικοκρατούμενες σχολές) βρίσκει την ευκαιρία να απολαύσει θαυμασμό και φλερτ πολλών γυναικών και γίνεται ένας.. μικρός θεός! Έτσι καλύπτει προσωπικές ανασφάλειες, βαλτωμένη σχέση με τη σύζυγο, ψυχολογικά απωθημένα και ό,τι άλλο πρόβλημα έχει. Επιπλέον υπάρχει και το παράπλευρο πλεονέκτημα της προσέλκυσης μαθητριών, γιατί όχι;

Εννοείται πως κάποιος που αναλαμβάνει να παίξει αυτό το ρόλο είναι συναισθηματικά ανώριμος και έχει πολλά απωθημένα ναρκισσισμού και «εξουσίας», οπότε δεν είναι να τον βλέπει κάποια σοβαρά ή να περιμένει ουσιαστικά πράγματα απ αυτόν.

Αν είσαι πρόθυμη για μια εξωσυζυγική σχέση μεταξύ παντρεμένων, θα πρέπει να βρεις κάποιον αποφασισμένο για το ίδιο, χωρίς παιχνιδάκια και θέλω-δε-θέλω. Και αν ένας άντρας δεν αρπάζει την ευκαιρία όταν του δίνεις το πράσινο φως, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς παραπάνω.

Θα ήθελα ωστόσο να ασχοληθώ περισσότερο με σένα. Μένεις σε ένα γάμο με αρκετό βαθμό σύμβασης. Αυτό από μόνο του πιστεύω πως σου μειώνει την αυτοπεποίθηση. Σωστά αποφάσισες να βγαίνεις και να ασχοληθείς με ένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Και αφού μένεις σε έναν τέτοιο γάμο, κάποια εξωσυζυγική σχέση είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Δώσε όμως αξία στον εαυτό σου και μην ασχολείσαι με νάρκισσους, ούτε με επαγγελματίες του είδους ούτε φυσικά και με άντρες που αρέσκονται σε εφηβικά παιχνιδάκια.

1 σχόλιο:

  1. Θα ήθελα να επισημάνω στην κυρία να αναρωτηθεί και να σκεφτεί αρκετά το εξής : αφού είναι εργαζόμενη (δηλαδή δεν υπάρχει οικονομική εξάρτηση από το σύζυγο) και εφόσον τα παιδιά της είναι ενήλικα οπότε μπορούν οικογενειακά να διαχειριστούν την κατάσταση καλύτερα, τι είναι αυτό που την κρατάει σε αυτό το γάμο?

    Όσον αφορά το δάσκαλο, συμφωνώ με τον τίτλο είναι πράγματι κατά φαντασία εραστής και απλά παίζει σε όλα τα ...ταμπλό.

    Η προσωπική μου γνώμη είναι είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα του γάμου της και μετά να κάνει μια σχέση με έναν αξιόλογο άνθρωπο που δεν θα την "εμπαίζει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.