Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Όλα εκτός από το σεξ…

Είμαι διαζευγμένη, 40 ετών και γνώρισα τον Χ στις διακοπές. Βγήκαμε, ξαναβγήκαμε και τα φτιάξαμε 3 βδομάδες τώρα. Είναι στην ηλικία μου, ελεύθερος και ταιριάζουμε σε όλα… εκτός από το σεξ. Έχει κάποιες προτιμήσεις που για μένα είναι περίεργες και δεν μου αρέσουν. Προσπαθώ να προσαρμοστώ αλλά δεν μου αρέσει. Δεν θέλω όμως να τον χάσω, είναι πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που βρήκα κάποιον να ταιριάζω και νιώθω ήδη ερωτευμένη, όπως εξάλλου δηλώνει και αυτός.

Κ

 
Το θέμα που θέτεις είναι σημαντικό. Στην ηλικία των 40 τα άτομα έχουν συνήθως παγιώσει τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και δύσκολα αλλάζουν.

Δεν θα σχολιάσω τι θα πει «περίεργες σεξουαλικές προτιμήσεις», γιατί το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό. Το πρόβλημα είναι πως οι σεξουαλικές σας προτιμήσεις είναι, ας πούμε, διαφορετικές.

Πόσο διαφορετικές; Και πόσο σημαντικό είναι αυτό; Δηλαδή είναι διαφορετικό ο Χ να λειτουργεί ευχάριστα ΚΑΙ με τους δικούς σου τρόπους αλλά να θέλει και κάτι ιδιαίτερο, και διαφορετικό να μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τους δικούς του τρόπους.

Σου έχει ασκήσει πίεση για να δεχτείς το δικό του τρόπο; Έχεις σκεφτεί πως θα μπορούσες να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο ή το αποκλείεις τελείως έστω και ως εμπειρία;

Σε κάθε περίπτωση, κάνε μια σοβαρή συζήτηση μαζί του, όχι την ώρα του σεξ αλλά κάποια στιγμή που θα είστε τρυφερά και ήρεμα. Βάλτε τα κάτω και δείτε τι από τα παραπάνω μπορεί να ισχύει και πώς θα το διαχειριστείτε. Δείτε ποιες υποχωρήσεις μπορεί να κάνει ο καθένας σας κι συνεργαστείτε σ αυτό. Μην υπερβάλλετε όμως σε συζητήσεις, γιατί αυτό καταστρέφει συνήθως τη σεξουαλική διάθεση.

Προς θεού, μην υποταχθείς σε κάτι που τελικά σου είναι απεχθές μόνο και μόνο για να τον κρατήσεις. Ακόμη κι αν το κάνεις, κάποια στιγμή θα φανεί στην διάθεσή σου  και στη σχέση σας. Ούτε να δεχτείς από μέρους του το «υποχωρώ αλλά μου λείπει το άλλο», γιατί γρήγορα θα αναζητήσει αλλού αυτό το άλλο. Αν δεν τα βρείτε, είναι προτιμότερο να διακόψετε όσο είναι ακόμη νωρίς.

Έχω ένα σχετικό παράδειγμα πελάτισσάς μου. Είχε γίνει μια όμορφη γνωριμία αλλά το σεξ  ήταν απογοητευτικό γιατί ο κύριος είχε μια συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα και δεν μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς. Η κοπέλα πιέστηκε γιατί δεν ήθελε να τον χάσει, αλλά αυτό μέσα σε 2 μήνες υπέσκαψε την ψυχική της κατάσταση και έτσι με επισκέφθηκε. Τελικά δεν μπόρεσαν να τα βρουν ερωτικά, αλλά παρέμειναν πολλά χρόνια φίλοι, ακόμα και τώρα που η κοπέλα έχει παντρευτεί.

1 σχόλιο:

  1. Παίζει ρόλο τι προτιμήσεις είναι αυτές. Για παράδειγμα μπορεί να ναι κατι που εσυ λόγω της πλύσης εγκεφάλου απ τη θρησκεία να το θεωρείς επιλήψιμο ενω στην πράξη δεν τίθεται θέμα. Μπορεί να ναι κατι που σιχαίνεσαι ενω αλλες γυναίκες οχι. Μπορεί να ναι ομως κάποια παραφιλία οπου εκει είναι δύσκολη η συναίνεση. Παιζει ρόλο τι είναι αυτό που δε σου κάθεται καλά και για ποιο λόγο. Για παράδειγμα υπάρχουν αρκετές γυναίκες που θεωρούν την πεολειχία κατι ανήθικο, υποτιμητικό για τη γυναίκα ή βρώμικο, ενω αντιθέτως οι περισσότεροι άνδρες το επιζητούν. Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.