Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Καλοκαιρινός έρωτας

Γνώρισα το καλοκαίρι εναν άντρα που δουλεύει στο εξωτερικό και έρχεται να δεί την οικογενεία του μόνο για διακοπές τα Χριστούγεννα,το Πάσχα και το καλοκαίρι. Κάναμε μια σύντομη σχέση μέσα στην οποία ργώ ένιωσα φοβερή έλξη και χημεία και περνούσαμε πολύ όμορφα.Εκείνος ήταν ποιό συγκρατημένος αλλα μου έλεγε οτι υσχύει το ίδιο και απο την πλευρά του.Τώρα,εδώ κι ένα μήνα περίπου έφυγε πίσω και ενώ μου είπε να πάω να τον δώ πολλές φορές κι εγώ μεσα στον ενθουσιασμό μου ξεκίνησα να προγραμματίζω να πάω να τον συναντήσω τον Οκτώβριο,βλέπω απο μέρους του μια ψύχρα και αδιαφορία ξαφνικά που δε την παραδέχεται και το δικαιολογεί στο φόρτο εργασίας και την πίεση της δουλειάς.Απαντάει στα μυνηματα μου,αλλα αν δε του στείλω εγώ εκείνος δε κάνει κίνηση. Να συνεχίσω το προγραμμα μου για να πάω να τον δώ η να τον ξεχάσω και να συνεχίσω τη ζωή μου?

Τα στοιχεία που σας έλεγα οτι έχω σε υπερβολικό βαθμό είναι οτι τα δίνω όλα και ενθουσιάζομαι πολύ απο την αρχή και οτι έχω χαμηλή αυτοεκτιμιση και συνεχώς κυνηγάω συντρόφους που μου προσφέρουν ψύχουλα αγάπης και με απορρίπτουν.

Β.

 

‘Ολο αυτό μού ακούγεται σαν ένας κλασικός έρωτας του καλοκαιριού…

Οι σχέσεις από απόσταση είναι πολύ δύσκολες, ιδιαίτερα όταν τα άτομα έχουν ζήσει ελάχιστα μαζί πριν απομακρυνθούν. Ο φίλος σου ήταν εξαρχής πιο συγκρατημένος, ίσως λόγω χαρακτήρα, ίσως επειδή είχε συνειδητοποιήσει τα όρια της σχέσης. Εσύ πάλι τα έδωσες όλα από την αρχή και είσαι έτοιμη να αρκεστείς στα ψίχουλα… Το θέα της αυτοεκτίμησης είναι πολύ βασικό και καλό είναι να φροντίσεις να το λύσεις με τα βοήθεια ψυχολόγου, αλλιώς η κατάσταση θα διαιωνιστεί στις σχέσεις σου και στη ζωή σου γενικά.

Σου πρότεινε να πας να τον επισκεφτείς. Γιατί να μη σου το προτείνει, αφού εσύ θα έκανες τον κόπο και τα έξοδα; Δεν θα είχα αντίρρηση για κάποια ρομαντικά ταξιδάκια, αρκεί να τα έβλεπες και εσύ ως τέτοια και όχι ως την αρχή μιας σοβαρής σχέσης.

Και ξαφνικά φαίνεται να υπαναχωρεί. Είναι πιθανό, τώρα που επέστρεψε στους ρυθμούς της κανονικής του ζωής, να κατάλαβε πως δεν θέλει να εμπλακεί περισσότερο σε μια σχέση από απόσταση. Είναι πιθανό επίσης να τον φόβισε ο ενθουσιασμός σου και να κατάλαβε πως τον βλέπεις σοβαρά, πράγμα για το οποίο εκείνος δεν έχει την ίδια διάθεση. Ίσως και να το είχε δει εξαρχής ως μια καλοκαιρινή περιπέτεια (ναι, παρόλες τις διαβεβαιώσεις του!) Εξάλλου, μπορεί να βρήκε κάποια κοπέλα στην πόλη του και να ξεκίνησε κάτι μαζί της. Δεν είχατε ανταλλάξει υποσχέσεις αποκλειστικότητας, έτσι δεν είναι;

Πιστεύω πως αν βλέπεις την ιστορία σοβαρά, δεν πρέπει να πας για το δικό σου καλό. Αν πάλι το δεις πιο χαλαρά και θέλεις να πας απλώς για να περάσεις καλά, κάνε το μόνο αν εκείνος δείξει πολύ ενθουσιασμό. Για κάτι περισσότερο θα πρέπει να σε διεκδικήσει πολύ σκληρά και πάλι κράτα «μικρό καλάθι».

 

1 σχόλιο:

  1. Δε γνωρίζω την ηλικία σου αλλα σου προτείνω να υιοθετήσεις τον κανόνα να μην κάνεις σχέσεις εξ αποστάσεως. Άτομα λοιπόν που μένουν μακριά, με το που τα συναντάς κλείνεις το διακόπτη! Πόσο μάλλον οταν πρόκειται για εξωτερικό. Το θέμα είναι οτι και να μπορείς να μετακινηθείς, θα ηταν επιπόλαιο να γίνει γρήγορα. Αρα οχι σε άτομα που μένουν μακριά, απο την αρχή! Ο συγκεκριμένος σου προτάσσει την απόσταση σαν εμπόδιο; Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.