Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Είναι λογικό;

Εδώ και καιρό με προβληματίζει μια γνωριμία που είχα κάνει πριν από 6 μήνες. Ήταν σύντομη και κατά κύριο λόγο σεξουαλική. Ο κύριος αυτός με είχε γοητεύσει από την αρχή γιατί συνδύαζε πολλά από τα στοιχεία που ήθελα να έχει ένας άντρας. Με εντυπωσίασε η μόρφωση, η ευφυία , το επάγγελμά του και ίσως ήταν από τις ελάχιστες φορές που χωρίς να το θέλω σκέφτηκα γρήγορα πως με αυτόν θα μπορούσα να κάνω πολύ σοβαρό δεσμό.  Βρεθήκαμε ελάχιστες φορές και η σεξουαλική επαφή έγινε από το πρώτο ραντεβού. Δεν περιοριζόταν μόνο εκεί αλλά λάμβανα και το μήνυμα ότι ήθελε να κρατά αποστάσεις.  Αποφάσισα να μην το συνεχίσω γιατί κάποια πράγματα στη συμπεριφορά του δε μου άρεσαν καθόλου . Σταματήσαμε κάπως απότομα.

Το θέμα είναι ότι εδώ και τόσο καιρό δεν τον βγάζω από το μυαλό μου. Ενώ γνωρίζω πως ο βασικός λόγος συνεύρεσης ήταν σεξουαλικός και πως μαζί του δε θα μπορούσα να είχα κάτι άλλο, τον σκέφτομαι συχνά και δεν έχω γνωρίσει κάποιον άλλον που να μου έχει προσελκύσει έτσι το ενδιαφέρον. Επιπλέον, είμαι μόνη μου εδώ και πολύ καιρό προσπαθώντας να κάνω γνωριμίες οι οποίες όμως δεν προχωρούσαν. Με αυτόν δεν ξέρω γιατί ένιωσα τόση έλξη. Ενώ το διάστημα ήταν σύντομο και αποφάσισα να αποχωρήσω ακόμα τον σκέφτομαι. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό;

T

 

Όχι, δεν είναι λογικό, αλλά ποιος είπε πως μας καθοδηγεί η λογική στη ζωή μας και κυρίως στις σχέσεις μας;

Είχες μια σχέση με έναν άνθρωπο που θαυμάζεις, θα ήθελες να έχεις κανονικό δεσμό μαζί του και πιθανή προοπτική, αλλά αυτός το διατήρησε εξ αρχής στο επίπεδο της καθαρής σεξουαλικής επαφής. Έκανες πολύ καλά που διέκοψες αφού κάποιες συμπεριφορές του δεν σου άρεσαν και δεν είχατε κοινές επιθυμίες για τη σχέση.

Προφανώς δεν είχες ξαναγνωρίσει τέτοιον άνδρα, ούτε και γνώρισες από κει και πέρα. Δεν έχεις με κάτι άλλο να ασχοληθείς και να συγκρίνεις, οπότε έχεις κολλήσει εκεί.

Δεν βλέπω κάτι παθολογικό σ αυτό, εκτός του ότι σου απορροφά πολλή δημιουργική ενέργεια που θα μπορούσες να διαθέσεις για τη βελτίωση της ζωής σου. Συνέχισε τις προσπάθειές σου να κάνεις γνωριμίες, χαλαρά όμως γιατί αλλιώς το θέμα θα σου γίνει εμμονή. Ταυτόχρονα φρόντισε να επενδύσεις στις φιλίες, στα ενδιαφέροντά σου, σε δουλειά ή σπουδές κτλ ώστε να έχεις μια πλήρη ζωή που θα σε αποκεντρώσει από την ανάμνηση του κυρίου αυτού.

2 σχόλια:

  1. Ποια στοιχεία είδες που δε σου άρεσαν? Δ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπεριφορές που με μπερδεύαν για το αν και κατά πόσο ενδιαφερόταν και ένιωθα λίγο σαν τη γάτα με το ποντίκι, μια κρύο και μια ζέστη. Αλλά αυτό δεν είχε τόση σημασία όσο το γεγονός ότι δυο φορές που υποτίθεται θα με πήγαινε σπίτι μετά από έξοδο, απλώς το αυτοκίνητο πήρε άλλη κατεύθυνση χωρίς καν να με ρωτήσει για να καταλήξουμε στο σπίτι του (για σεξ) σα να μην τρέχει τίποτε. Και φυσικά εκείνη την ώρα "κλείδωσα" και πολύ απλά δεν έδωσα αυτό που ήθελε παρά την έλξη που ένιωθα γι' αυτόν. Με εντυπωσιάζει που κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο μορφωμένοι, σοβαροί , έξυπνοι και επιτυχημένοι, αλλά να συμπεριφέρονται όπως τους έρθει. Προφανώς....λόγω αυτών των θετικών χαρακτηριστικών και της υπερβολικά υψηλής αυτοπεποίθησης, γίνονται....αλαζόνες! Αυτό μου λέει η λογική.
    Ευχαριστώ για την απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.