Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αγία Ελληνική οικογένεια…

Είμαι 25 ετών, αρραβωνιασμένη με ένα πολύ καλό παιδί με το οποίο έχω σχέση 3 χρόνια. Θα παντρευτούμε σε λίγους μήνες. Με την οικογένεια της μεγαλύτερης αδελφής του, παντρεμένης χρόνια με δυο παιδιά, κάνουμε στενή παρέα. Ο άντρας της αδελφής του είναι 38 ετών και από την αρχή υπήρξε μεγάλη έλξη μεταξύ μας. Εκείνος τελευταία μου προτείνει να βρεθούμε μόνοι αλλά εγώ αρνούμαι. Έχω μπερδευτεί. Πώς να το αντιμετωπίσω;
Ε.

Πολλές φορές μπορεί να δημιουργηθεί σε ένα ζευγάρι «παράνομη» έλξη αλλά αυτό αφενός πρέπει να δούμε τι σημαίνει σε ένα βαθύτερο επίπεδο και αφετέρου πρέπει να το τιθασεύσουμε με τη λογική. Το να σου προτείνει να βρεθείτε μόνοι είναι απαράδεκτο από μέρους του, που είναι μάλιστα πιο μεγάλος και οικογενειάρχης. Όμως, επειδή υπάρχουν όλα τα ήδη των ανθρώπων σ’ αυτόν τον κόσμο, το θέμα μας είναι πώς θα αντιδράσεις εσύ.

·         Αγαπάς τον αρραβωνιαστικό σου; Θέλεις στη νεαρή ηλικία που βρίσκεσαι να δεσμευτείς οριστικά με γάμο μαζί του; Μήπως σου λείπουν οι εμπειρίες της νεότητας; Μήπως κάτι στη σχέση σου δεν σε ικανοποιεί; Λες πως αισθάνθηκες κι εσύ εξαρχής έλξη. Αυτό σημαίνει πως η σχέση σου άφησε «χώρο» μέσα σου που αν ήσουν ικανοποιημένη δεν θα άφηνε. Εξέτασε λοιπόν καλά τα συναισθήματά σου και αν δεν είσαι ερωτευμένη και αποφασισμένη για γάμο, μην προχωρήσεις. Ανεξάρτητα από τις προτάσεις του εξ αγχιστείας συγγενούς, αν δεν είσαι ικανοποιημένη με τη σχέση σου πρέπει να την επανεξετάσεις και ίσως να τη διακόψεις, αλλιώς θα δημιουργηθούν τέτοια θέματα και στο μέλλον που θα έχεις οικογένεια. Μερικές επισκέψεις σε ψυχολόγο θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να ξεκαθαρίσεις, να δεις ποια είσαι και τι θέλεις από τη ζωή σου στη φάση αυτή.

·         Αν αγαπάς το σύντροφό σου, η έλξη που αισθάνθηκες για τον άλλον είναι επιφανειακή ή ίσως κολακεύτηκες. Πρέπει να την κατανικήσεις και να του κόψεις το θάρρος τώρα που είναι νωρίς. Μια ζωή θα ζήσετε σε στενή συνάφεια και θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει υποψία έλξης. Πρέπει να του πεις με σαφήνεια πως δεν ενδιαφέρεσαι αλλά και δεν θέλεις να πάρει έκταση το θέμα. Δεν θα αναμίξεις τον αρραβωνιαστικό σου και την κουνιάδα σου, αλλά θα το κόψεις οριστικά εδώ και θα το τηρήσεις. Καλό είναι για κάποιο διάστημα να αποφύγεις τις πολύ στενές σχέσεις με την άλλη οικογένεια για να ξεχαστεί κάπως το θέμα και όταν βλέπεστε να αποφεύγεις να είσαι εκδηλωτική ή να μένεις μόνη με τον άλλον.

·         Αν πάλι αποφασίσεις πως θέλεις να διαλύσεις τον αρραβώνα σου επειδή αποδείχτηκε πως δεν αγαπάς αρκετά το σύντροφό σου, τότε χώρισε και είσαι ελεύθερη να τραβήξεις όποιο δρόμο θέλεις. Σε συμβουλεύω πάντως να μη μπλέξεις με τον παντρεμένο και με οποιονδήποτε παντρεμένο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θέλει μια περαστική σχέση με μια νέα κοπέλα αλλά και να διατηρήσει άθικτο το γάμο του.
Η κατάσταση αυτή σου δίνει την αφορμή να επανεξετάσεις τη μεγάλη απόφαση ζωής που ετοιμάζεσαι να πάρεις, το γάμο. Μην παντρευτείς αν δεν ξεκαθαρίσεις.

3 σχόλια:

  1. Εκτος απο την πρόταση για ραντεβού, πώς είναι οι συναναστροφές σας? Τι σου λέει? Πώς σου φέρεται οταν βρισκόσαστε? Γιατι φαντάζομαι οτι δε στο πρότεινε ετσι ξαφνικά και στο ξεκάρφωτο. Σε φλερτάρει τον αλλο καιρο? Πάντως μπορείς να πας για να δεις τι θέλει και πώς σκέπτεται. Κατα 99% πάντως θα θέλει σεξ με ημερομηνίας λήξεως και μικρό χρόνο ημιζωής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να λέει "από την αρχή υπήρξε μεγάλη έλξη μεταξύ μας", σημαίνει πως ήδη γίνεται κάποιο φλερτάκι.
      Διαφωνώ με το να βγούν για να δει τι θέλει. Σαν τι άλλο να θέλει δηλαδή; Θέλει να έχει λίγο σεξ με τη μικρή μέσα στο σπίτι του, ίσως και για μεγάλο διάστημα, χωρίς να χαλάσει τη βολή του.
      Αν θέλει να του το κόψει, θα βρει δέκα λεπτά χρόνο να βρίσκονται οι δυο τους και χωρίς να βγούνε...

      Διαγραφή
  2. Ναι σωστά, δεν πρόσεξα τη σημασία της λέξης έλξη, οπότε σημαίνει οτι το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Κοπελιά απ οτι φαίνεται ο αρραβωνιάρης σου δε σε ενθουσιάζει πλεον...
    Οι παντρεμένοι πάντως συνεχίζουν να έχουν τρελή πέραση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.