Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κρίση ζευγαριού στην εγκυμοσύνη

Είμαι 6 μήνες παντρεμένη με τον άντρα μου μετά από 7 χρόνια σχέσης  και έχω ένα παιδάκι 3μηνών. Προσπαθούσαμε αρκετό καιρό, στην εγκυμοσύνη μου είχα 2 αποκολλήσεις φοβήθηκα και κλείστηκα στο σπίτι 9 μήνες. Άλλαξα, δεν έβγαινα μαζί του έξω, δεν του έδινα σημασία, δεν τον φρόντιζα, δεν ήμουν στοργική μαζί του.

Είχα υποψίες ότι με απατά από τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης μου, αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω.

Πριν μια βδομάδα τον έπιασα να στέλνει μήνυμα και μου παραδέχτηκε ότι συνομιλεί με κάποια. Τον έδιωξα αλλά δεν έφευγε, μου είπε πως δεν θα ξαναμίλαγε & ότι εδώ είναι η οικογένεια του. Μετά από μια βδομάδα τον έπιασα να συνομιλεί μαζί της, το παραδέχτηκε και μου είπε πως φταίω εγώ με την συμπεριφορά μου (μου φάνηκε αμετανόητος και σαν να μου άξιζε όλο αυτό),δεν μπορούσε να μου συγχωρέσει πώς του φέρθηκα αυτούς τους 9 μήνες.

Του ξύπνησε άλλος εαυτός, δεν θυμάται τίποτα καλό πια από μένα τόσα χρόνια. Τον έδιωξα. Θέλει να το συζητήσουμε. Τι είναι σωστό να κάνω; Σκέφτομαι τις επιπτώσεις στο παιδί μου.

Λ.

Με τη δύσκολη εγκυμοσύνη σου και τη γέννηση του μωρού η σχέση σου με τον άντρα σου διαταράχτηκε. Όταν μια γυναίκα αντιμετωπίζει μια προβληματική εγκυμοσύνη και μάλιστα μετά από πολύχρονες προσπάθειες τεκνοποίησης, είναι φυσικό να συγκεντρώνεται στον εαυτό της και στην προσπάθειά της. Στη διαδικασία αυτή το σωστό είναι να μην παραμελήσει το σύζυγο, αλλά είναι πιθανό να μην τα καταφέρει και να τον αποξενώσει. Εκείνος πάλι το σωστό είναι να της συμπαραστέκεται άνευ όρων, γιατί η προσπάθεια είναι κοινή και το μεγάλο βάρος ανήκει στη γυναίκα. Κάποιες φορές όμως είναι πιθανό να μην τα καταφέρει και να «ξεφύγει».

Όσο πιο ουσιαστική είναι η σχέση τόσο λιγότερο κινδυνεύει το ζευγάρι από τις κακές αυτές πιθανότητες. Στην περίπτωσή σας δεν τα καταφέρατε καλά. Είναι πιθανό η σχέση σας να είχε κάποιες ελλείψεις που εμφανίστηκαν στη δυσκολία. Το σίγουρο όμως είναι πως πρέπει να δώσετε άλλη μια ευκαιρία στη σχέση σας, τώρα που συνειδητοποιήσατε ο καθένας τα λάθη του.

Προτείνω λοιπόν να συζητήσετε ψύχραιμα για το τι συνέβη και να εκφράσετε αλήθειες και συναισθήματα. Εσύ πώς νιώθεις; Αν εξαιρέσεις τα  γεγονότα των τελευταίων μηνών, νιώθεις να τον αγαπάς; Συζητήστε τα όλα αυτά, καλύτερα με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, πάρτε αποφάσεις, δώστε αμοιβαίες υποσχέσεις και αφήστε χρόνο για να δείτε πώς θα εφαρμοστούν.

Η διαδικασία αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε πιθανά γενικότερα προβλήματα της σχέσης σας που σας οδήγησαν στη ρήξη με αφορμή τη δυσκολία που αντιμετωπίσατε.

1 σχόλιο:

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.