Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Τι να κάνω για να μη φύγει

Είμαι 23 χρονών και έχω σχέση με μια κοπέλα στην ίδια ηλικία με μένα για 3,5 χρόνια. Ενώ ήμασταν ερωτευμένοι και περνούσαμε τέλεια μαζί, εδώ και περίπου ένα 7μηνο υπήρξε μια σειρά από ανόητους χωρισμούς. Ενώ εγώ τη θέλω και κάνω τα πάντα γι’ αυτήν, εκείνη μου λέει πως δε  με θέλει, δεν υπάρχει πάθος και θέλει να μείνει μόνη της. Προσπαθώ να διορθώσω ό,τι δεν της αρέσει αλλά και πάλι τα ίδια. Ενώ τη μια λέει πως με θέλει και θέλει να προσπαθήσει μετά τα παίρνει πίσω και ισχυρίζεται πως δεν τα εννοεί.
Βιαστήκαμε να μείνουμε μαζί για περίπου 2 χρόνια αλλά το τελευταίο 7μηνο μένουμε χώρια και πάνω που ήμασταν λίγο πιο χαλαροί τότε άρχισαν τα προβλήματα. Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι πως δεν έχει σχεδόν καμιά σεξουαλική επιθυμία προς εμένα, και αυτό δεν είναι πρόβλημα μόνο για μένα αλλά και γι’ αυτήν. Δεν ξέρω τι να κάνω για να ξαναφέρω αυτή τη φλόγα στη σχέση μας.
 
Είστε δυο πολύ νέα παιδιά, συνδεθήκατε ακόμη πιο νέοι και μείνατε και μαζί. Τέτοιες σχέσεις σπάνια συνεχίζονται ομαλά και καταλήγουν στη μονιμότητα. Συνήθως τα κριτήρια είναι ασαφή, ο αρχικός ενθουσιασμός ξεφτίζει, τα νέα παιδιά έχουν την περιέργεια να ζήσουν κι άλλες εμπειρίες, δεν υπάρχει η ωριμότητα για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν κά, που οδηγούν τουλάχιστον τον έναν από τους δυο σε απομάκρυνση. Στη δική σας περίπτωση αντέδρασε πρώτη η κοπέλα. Είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και, όσο κι αν σου στοιχίζει αυτή τη στιγμή, δεν είναι το τέλος της ζωής σου. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που δυο νέα παιδιά ερωτεύονται στα 20 και στα 40 είναι ακόμη μαζί σε μια ευτυχισμένη οικογένεια.
 
Θα το ξαναπώ πως οι σχέσεις είναι σαν το γινόμενο: Αν τουλάχιστον ο ένας δεν θέλει τη σχέση, τότε το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Σχέση με έναν δεν γίνεται. Δεν αξίζει να πιέζεις την κατάσταση, ίσα-ίσα αυτό κάνει την κοπέλα πότε να φεύγει και πότε να προσπαθεί. Κάνατε μια σοβαρή συζήτηση όπου να εκφράσει ο καθένας τα παράπονα, τους στόχους και τις επιθυμίες του; Κάνατε προσπάθεια να διορθώσετε κάποια πράγματα; Γιατί σταματήσατε τη συμβίωση; Υπήρχαν κάποια προβλήματα; Πώς τα αντιμετωπίσατε;
 Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, αυτή τη στιγμή η κοπέλα θέλει να φύγει και μόνο από τη δική σου συναισθηματική πίεση ή και από δικές της συναισθηματικές εξάρσεις κάποιες φορές φαίνεται να προσπαθεί. Προτείνω έναν δοκιμαστικό χωρισμό. Μόνο έτσι θα φανεί αν υπάρχει κάποια περίπτωση ουσιαστική επανασύνδεσης. Πες της πως δεν αντέχεις την κατάσταση και πως καλύτερο είναι να απομακρυνθείτε για κάποιο διάστημα (πχ ένα μήνα), να ηρεμήσετε, να σκεφτείτε και μετά ξαναβρίσκεστε και βλέπετε τι θα αποφασίσετε.
Ό,τι και να γίνει, εσύ πρόσεχε τον εαυτό σου. Έχεις φίλους, ενδιαφέροντα, σπουδάζεις, δουλεύεις; Γιατί δεσμεύτηκες τόσο σοβαρά από τόσο μικρός; Γιατί τώρα προσπαθείς να αρπαχτείς από την κοπέλα; Υπάρχουν θέματα που πρέπει να διερευνήσεις με τον εαυτό σου και αυτή η τωρινή δυσκολία θα σου κάνει μακροπρόθεσμα καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για τη δική σας προστασία, τα σχόλια δεν δημοσιεύονται αμέσως αλλά μετά από τη δική μου έγκριση.